»
türkiye dışından domain almak.
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
türkiye dışından domain almak.
şu ana kadar hiç türkiye dışından online alışveriş yapmadım. merak ettiğim şeyler var. mesela yaptığım alışverişte kredi kartımı kullandığımda ödeme YTL olarak mı $ vs. olarak mı yapılıyor? eğer YTL ye çevriliyor ise kesim tarihinden hemen sonra alışveriş yapsam borcum o günün kuruyla mı belirleniyor yoksa ödeme yapacağım gün mü belirleniyor? (yaklaşık 35-40 gün sonra) - şu ana kadar turkticaret.net i kullanıyordum ama bundan sonra orayla devam etmek istemiyorum. şu anda tescilli olan domainlerimi yeni firmaya nasıl transfer ediyorum. transfer etmek için gerekli formları doldurduktan sonra tticaret in mi buna onay vermesi gerekiyor yoksa bana mail mi atıyorlar? - çok şey mi soruyorum
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Izmir, TR
|
Re: türkiye dışından domain almak.
[+] Ödeme'de tür($,ytl) alışverişi gerçekleştirdiğiniz yerin seçeneklerine göre belirlenir çünkü onlarda eğer vpos kullanıyorlars vpos alırken bunu belirtiyorlar.
[+] Kur hesap kesim tarihinde değil işlemi yaptığınız tarihin kuru geçerlidir. [+] Eğer domainleri TTC'den aldıysanız var halinize domain transfer işlemi yaklaşık 1 hafta sürebiliyor. İşlem gerçekleştiğinde TTC'ye üye olurken verdiğiniz email adresine TTC tarafından bilgilendirme maili gönderiliyor.saygılar. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
şöyle ki;
[+] Sizin onaylamanız için (güvenlik) bir işlem doğrulama maili alıyorsunuz. [+] Domainleri yeni aktardığınız yerinde onayı geldiği takdirde her 2 taraftanda işleminizin gerçekleştiğini içeren bir bilgilendirme maili alıyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Ayrıca Türkiye dışından domain almanız çok doğru birşey çünkü;
Türkiye'den aracı kurum'dan alınan domainlerde bariz sorunlar çıkabiliyor. Türk firmalarını kötülemiyorum kesinlikle gayet iyi şirketlerde var ama direk ICANN sertifikasını elinde bulunduran şirketten almak varken aracı kurum kullanılmasını tasvip etmiyorum. Yurtdışından domain alabilecegin yer hakkında öneri istersen kesinlikle OnlineNIC veya DotRegistrar ile çalış derim. saygılar. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
5 yıldır ne firmalarla çalıştık . Türk iplerini engelledikleriyle bile karşılaştık . Bir çok domainimiz başkalarına geçti o nedenle çok iyi araştırmak lazım . Türkiye düşünürseniz karegen den vazgeçmeyin ...
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!