Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » dreamhost

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 27.05.2006   #21 (permalink)

Dhilgul's Avatar

Yer: Kocaeli & İstanbul
Re: dreamhost

Alıntı:
xuma tarafından gönderilen mesaj:
Kesinlikle size katılmaktayım.Ancak bazen Türkçe teknik destek bile yeterli olmuyor.Çünkü daha önce çalıştığım birkaç Türk firmada sorunlar yaşadım ve gerçekten şuan kullandığım host'un teknik destegi (mail üzerinden) çok iyi...
Saygılar...
Bahsettiğiniz firmanın adını yazabilir misiniz?
Dhilgul şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 03.06.2006   #22 (permalink)

Yer: istanbul

bence dreamhost fena bir firma değil www.oyunlarrim.com ordan host ediyorum test etmek isteyenler olabilir... ama tek ve büyük bir sorunu var kendi salak yönetim panellerini kullanıyorlar..
hotr1de şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 03.06.2006   #23 (permalink)

Skeleton's Avatar

Yer: İstanbul

Türkiye için SadeceHosting, yurtdışı için ResellerZoom firmasını kullanıyorum. Gayet iyiler.
Skeleton şu an çevrimdışı  
Old 04.06.2006   #24 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya

Bu konuda 8 yıldır hosting işi yapan, yani hosting satan bir kuruluş olarak sizlere biraz fikir vermek istedim. Böylece hosting firmalarını değerlendirirken bu konulara da bakarsınız. Bir sunucunun (server'ın) Türkiye'de ve yurtdışında olması arasında çok farklar var, hem iyi hem kötü anlamda. Farklar şunlar; sunucunuzu Türkiye'de tutmak isterseniz, biraz da adam gibi bir yerde tutmak isterseniz, sunucunuzu bırakabileceğiniz birkaç servis sağlayıcı (ISP diyelim) bulabilirsiniz, bunlar Teknotel, Borusan, DorukNet, Teklan, SadeceHosting gibi toplasanız 10 taneyi geçmeyen ISP'lerdir. Sunucunuzu bu ISP'lerden birinin Data Center'ına bırakırsınız, sunucunuzu sabit bir bağlantı şekli ile (256 kBit, 512 kBit, 1 MBit, 2 MBit) gibi kendi internet omurgalarına bağlarlar. Bunun sonucunda oraya sabit bir para ödersiniz, mesela 512 kBit'lik bağlantı için şu aralar 150 - 300 Dolar arası fiyatlar isteniyor. 512 kBit'lik anlık bağlantı da aylık yaklaşık 80 GB'a denk gelir. Yani hosting firması anlık 512 kBit bağlantı hızı için ISP'ye bu paraları öder. 1 MBit'llik bağlantı için de ISP'ye yine 200 - 400 Dolar arası paralar ödersiniz (aylık yaklaşık toplam 160 GB). Ama örneğin Amerika'da iweb.ca'da sunucunuzu tutarsanız (sunucunuzu buradan oraya yollayamayacağınız için oradan bir dedicated server almanız gerekir), donanım da dahil olmak üzere aylık toplam 1500 GB trafik için 100 - 250 Dolar arası ücretler ödersiniz. Özetle Türkiye'de 1500 GB trafik harcarsanız ISP'nize aylık 3000 - 4000 Dolar ödemeniz gerekirken Amerika'da 200 Dolar ödersiniz. Bu anlamda bant genişliği ve anlık hız bakımından (Amerika'daki ISP'ler sunucunuzu 10 Mbit veya biraz ekstra öderseniz 100 MBit üzerinden bağlarlar, onlarda genelde aylık toplam trafik hesaplanır) Amerika'daki sunucular Türkiye'ye oranla çok ama çok avantajlıdır. Tabii orada da gayriciddi firmalar yok demek yanlış olur, özellikle Hintliler, Malezyalılar (bir arkadaşımın yazdığı Exabytes da bir Malezya firmasıdır) da bu işlere girdiği için orada da fiyatlar epeyce düşme eğilimindedir. Onlarda da bir sunucu üzerine ne kadar hosting alırsak o kadar iyi olur mantığı ile sunucularını doldururlar, sonuçta orada da sıkıntı çekmeniz az da olsa bir ihtimaldir (Amerika'daki ciddi hosting firmalarını hariç tutuyorum). Dolayısı ile bizdeki hosting fiyatları hosting firmalarının ISP'lerine verdiği fiyatlar yüzünden Amerika'ya göre pahalı kalır, veya fiyatları aynı yaptığınız zaman da hosting müşterilerinize çok az aylık toplam bant genişliği verirsiniz, böylece para kazanmaya çalışırsınız. Hız ve erişim bakımından olabilecek aksilikler 2 defa başımıza gelen Marmara'daki veya Akdeniz'deki kablonun kopması sonucu olabilir, veya Türk Telekom'un yurtdışı çıkışları arasıra yavaşladığı zaman olabilir, bunun dışında Amerika'daki hosting'lerde hız bakımından büyük sıkıntılar çekmezsiniz.

Bizim ISP'ler niye bu kadar acaip paralar istiyorlar, yahu benim ADSL'im de 1 Mbit ile bağlı, şimdi benim sunucum damı topu topu 1 MBit ile bağlı, niye bu kadar az ki sorularınızın tek cevabı maalesef Türk Telekom'dur, gerçekten TT'nin bu konuda istediği fiyatlar çok astronomiktir. Nasıl Amerika'da 4 MBit internet + Ses + Görüntü bağlantısı aylık 20 Dolar'a satılırken, biz 1 MBit ADSL bağlantısı için TT'ye aylık 110 Dolar veriyoruz, aynı şey ISP'ler için de geçerlidir. Bu fiyatlar konusunda ne ISP'lerin, ne biz hosting firmalarının şu aşamada yapacağı fazla birşey bulunmamaktadır.

Ayrıca bizdeki ISP'lerin büyük çoğunluğu internet'e sadece yine Türk Telekom hatları ile bağlıdır, bu aralarda en popüler olan bağlantı şekli ise Metro Ethernet denilen TT'nin ISP'lere verdiği bağlantı şeklidir. Dolayısı ile TT'deki bir arıza sonucu yurtiçi erişiminiz yavaş da olsa işleyebilir, ama yurtdışına olan erişiminiz ciddi şekilde sekteye uğrar, örneğin Hotmail.com veya yahoo.com'a gönderdiğiniz mail'ler gitmeyebilir ve oradan mail gelmeyebilir. Tabii bunun karşı tarafı da var, aynı arıza sonucunda Amerika'da olan hosting'inize de erişmekte zorluklar yaşarsınız. Bizdeki ISP'lerin çok azının yedek uydu bağlantısı vardır, o da genelde kapalıdır (fiyatlar yüzünden), ancak çok acil durumlarda yani TT'deki büyük arızalar sonucunda devreye sokarlar. Veya bizim de sunucumuzu bulundurduğumuz Teknotel gibi sürekli olarak hem TT, hem uydu hatları devrede olan bir ISP seçebilirsiniz, ama onda da (bizim ödediğimiz gibi) yukarıda yazdığım fiyatların 2 misli fiyat verirsiniz, yani hosting işi gerçekten hiç para kazanmayan bir iş haline gelebilir, çünkü server'dan yollanan veya alınan her büyük ekli mail hosting firmasının cebinden para çıkması demektir, içiniz cız eder Bu nedenle bu konudaki diğer arkadaşlarımın yazdığı gibi çok büyük bantgenişliği harcayan müşterileri Türkiye'de sunucusu bulunan hiçbir hosting firması istemez, ya kibarca bir bahane bulup ilişkiyi keser, ya da çat diye bir anda hosting'inizi kapatır.

Devam edecek, yoruldum biraz mola
Old 04.06.2006   #25 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Birinci kısımda hız ve erişimden bahsettik, bu konuda Amerika'da hosting bulundurmanın, yani oradaki bir hosting firmasından hosting almanın avantajı gerçekten çok büyüktür.

Gelelim işin ikinci kısmına, yani fiziksel erişim kısmına. Bu konuda tabii ki sunucunuzu Türkiye'de bulundurmanın büyük avantajı olacaktır, bu avantaj aynı şekilde size de yansıyacaktır. Herhangi bir sorun durumunda hemen telefonla destek alabilirsiniz, mail ile destek istiyorsanız mail'inizi Türkçe yazarsınız, Türkçe cevap gelir. Veya sunucudaki bir donanım veya uzaktan erişim ile çözülemeyecek sorun olursa hosting firması (trafiğin durumuna göre çok kısa bir sürede sunucunun yanına gidebilir ve fiziksel müdahelede bulunabilir, bu konuda Amerika'daki firmalar ile telefon irtibatına geçmeniz tabii ki size çok pahalıya mal olur, veya e-mail'lerinizi (orada bir Türk bulabildiyseniz ne ala İngilizce yazmak ve İngilizce cevap almak zorunda kalırsınız. Özellikle e-mail ile destek konusunda ise Amerika'daki firmalar ile Türk firmalar hemen hemen aynı sürede cevap verirler, bizim yurtdışı ile yoğun iş yapan müşterilerimiz için Amerika'da 3 ayrı reseller hesabımız var, en azından bir 15 - 16 firmayı da denedik, destek konusunda zaman olarak kimseden 3 dakika içinde cevap alamadık, çok nadir durumlar hariç. Burada ortaya ülkemizin gerçeği olarak başka bir durum çıkıyor, bir arkadaşım (örnek olsun diye yazıyorum) sadecehosting'in desteğinden memnun iken başka bir arkadaşım hiç memnun olmayabiliyor. Bu konudaki tek sorun Türkiye'de yetişmiş ve bilgili eleman azlığından kaynaklanıyor. Telefona çıkan destek elemanı bazen çok bilgisiz de olabiliyor, veya bilgili olup sürekli yoğun çalıştığı için sorununuz ile tam ilgilenemiyor. Burada tek yapabileceğiniz konu hakkında bilgisi olmadığına inandıysanız konuyu bilen başka bir arkadaşını telefona çağırması için ikna etmeniz, ama eğer firma müşteri memnuniyeti konusunda hassas ise sorununuzu bir şekilde mutlaka halledecektir, Amerika'daki firmalardan ise sonuçta bu konuda yapabileceğimiz başka birşey yok cevabını kolaylıkla alabilirsiniz, hele onlara standart harici bir işi asla yaptıramazsınız. Ayrıca bu aşamada bir konuyu daha açmak istiyorum, Türkiye'de Amerika'da olduğu gibi managed server sistemi hemen hemen yok gibidir, yani sunucunuzu bıraktığınız ISP sadece sunucunuzun internet bağlantı sorunları ile ilgilenir, sunucunuzdaki mail server, ftp server, web server gibi sorunlarla ilgilenmez, bu konuda tek yapılabilecek hosting firmasında o konularda bilgili eleman olup olmadığının araştırılmasıdır, tabii hiçbir hosting firması bu konuda size bizde bilen eleman yok demez , bunu ancak hosting firması ile çalışırken meydana gelen sorunlardaki destek kalitesinden anlayabilirsiniz. Bunda da aradım sorunumu söyledim ilgilenmediler veya anlamadılar gibi hemen kestirip atmamanız gerekir, yukarıda yazdığım gibi mutlaka o konuyu bilen başka bir eleman vardır, eğer o elemanı bulursanız sorununuz mutlaka çözülecektir. Ayrıca mümkün olduğu kadar gündüz mesai saatleri içerisinde arayıp sorununuzu anlatın, gece nöbetçi kalan arkadaşlar (hem hosting firmalarında, hem ISP'lerde) genelde üniversite öğrencisi veya işe yeni başlayan elemanlardır, istediğiniz kadar sıkıştırın bir yerden sonra sorununuzu gündüz gelecek arkadaşa ileteceğim diyeceklerdir.

Sonuç olarak eğer ücret, yüksek bant genişliği gibi istekleriniz varsa Amerika'dan, anında veya çabuk destek, sorunlarınıza acil çözüm gibi istekleriniz varsa da Türkiye'den bir hosting almanızı öneririm. Amerika'dan hosting alacaksanız ve eğer İngilizceniz varsa, almadan önce http://www.webhostingtalk.com/ gibi sitelerde arama yapmayı da unutmayınız, orada firmalar hakkında gerçekten çok güzel ve detaylı yazan hosting müşterileri bulabilirsiniz.
Old 04.06.2006   #26 (permalink)

metsatöll's Avatar

Yer: Tallinn
Görsel: 9

Alıntı:
hayatbilgisayar tarafından gönderilen mesaj:
Nasıl Amerika'da 4 MBit internet + Ses + Görüntü bağlantısı aylık 20 Dolar'a satılırken, biz 1 MBit ADSL bağlantısı için TT'ye aylık 110 Dolar veriyoruz
konu disi ama; Ben Estonya'da yasiyorum, kücücük bir ülke 1.4 milyon nüfuslu. baglantim 2 mbit + 100 kanal kablolu tv + telefon, ödedigim fatura aylik 40 ytl.. ayni baglanti tv ve telefon haric TT da aylik 270 ytl. farkin sebebini ise gercekten cok ama cok merak ediyorum
Old 04.06.2006   #27 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Farkın nedeni (politika, siyaset, vs. ye karışmadan nasıl yazacağım çok zor olacak) TT'nin para kazanmak istemesi. İlk olarak TT'nin yurtdışı çıkışları ve ülke içindeki yatırımları henüz çok az, ADSL ile epeyce bir yatırım yaptılar ve önce bu yatırımlar için harcadıkları paranın karşılığını almak istiyorlar. İkinci olarak ne olursa olsun hala tekel durumundalar, örneğin ben gidip Almanya'daki bir firmadan hızlı bir uydu bağlantısı alıp, onu wireless ile bulunduğum bölgeye dağıtamıyorum, hepsi için lisanslar almam lazım (Telekomünikasyon Kurumu'ndan), o lisanslar da öyle bir para ki sonuçta ben iflas ederim, veya 1 MBit bağlantıyı aylık 500 Dolar'a satmam lazım ki 1 yıl içinde yatırımımı geri alayım, o paraya da müşteri bulamam zaten Üçüncüsü kamu kurumlarının çoğu inanılmaz zararlar ederken TT kar ediyor, yani devletin kasasına para giriyor, e zaten tekel konumunda, o zaman fiyatları niye insin ki, kamunun kar eden ender kuruluşlarından biri. Ayrıca özelleşme ile yeni beklentilere girildi, ama TT özelleşti diye herşey serbest kalacak değil, yazdığım lisans paraları yüzünden bu sektöre girmek isteyen birçok büyük firma da giremiyor, giren de kısa bir zaman sonra işten çekiliyor (Ixir, KoçNet - İşNet birleşmesi, neydi o Vestel'in servis sağlayıcısının adı, işte o, vs. vs.). Yetmiyormuş gibi ülkedeki internet kullanıcı sayısı hala çok fazla değil, ülkenin ekonomik şartları gereği bir zaman daha bir anda çoğalacağa da benzemiyor, çünkü önce bilgisayar almak lazım, ADSL modem almak lazım, ADSL abonesi olmak lazım, vs., bunların hepsi de bakmayın siz az buz paralar değiller.

Yani bir zaman daha bu şekilde gideceğiz, belki TT'nin özelleşmesi ile yeni sahibi sempatik görünmek için bir takım indirimler, yeni hizmetler sağlayabilir, nitekim kablo firmalarına lisansları verildi, şimdi onlardan bir şeyler yapmaları bekleniyor. Ama sektör tam rekabete açılmadan ne fiyatlarda ne hizmetlerde büyük değişimler beklemek şu aşamada oldukça zor, belki önümüzdeki yıllarda bir şeyler olabilir.
Old 04.06.2006   #28 (permalink)

mrtksn's Avatar

Yer: istanbul - ankara

VT.com.tr nekadar mı kötü? çok kötü. Hele müşteri desteği kötünün kötüsü; nelerle ben bu firmayla 1 ay çalışarak. Müşteri hizmetleri beni sallamayınca(öyle ya, denemek için alt tarafı bira ylık bir host almışım benimle mi uğraşacaklar)Sonunda sikayetvar.com a şikayet ettim de kendilerini lütfedip aradılar, sorunu çözdük, ama hiç bir zaman özür dilemediler.

medyatech.com.tr var benim özellikle müşteri desteğinden memnun kaldığım; Yine denemek için sadece 1 aylık bir host almıştım, adamları arayıp ihtiyaç duyduğum bazı PHP kütüphanelerin olmadığını için scriptelrimi kullanamadığımı söyleyince, gerekli tüm kütüphaneleri benim için kurdular; nezaman ki teknik desteğe ihtiyaç duysam hep çok kısa sürede yanıtladılar ve çözüm buldular; Sunucuları amerikada, öyle fazla kaliteli de sayılmaz hizmetleri belki, ancak müşteri memnuniyetine önem bir firma arıyorsanız bu firmayı kesinlikle tafsiye ederim.
mrtksn şu an çevrimdışı  
Old 05.06.2006   #29 (permalink)

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

Alıntı:
darkcrow tarafından gönderilen mesaj:
konu disi ama; Ben Estonya'da yasiyorum, kücücük bir ülke 1.4 milyon nüfuslu. baglantim 2 mbit + 100 kanal kablolu tv + telefon, ödedigim fatura aylik 40 ytl.. ayni baglanti tv ve telefon haric TT da aylik 270 ytl. farkin sebebini ise gercekten cok ama cok merak ediyorum
farkın sebebi TT ' nin kullanıcıları yolunacak kaz olarak görmesi,ne kadar daha fazla para koparabilirsem kardır mantığı.hadi onu geçtim madem bu kadar {fahiş denilebilecek} fiyat alıyorsun bari adam gibi hizmet ver değil mi.ama o da yok.devlet {hizmet verdiği} kendi vatandaşına güvenmiyor ki.özelleşse de içindeki insan(ların) mentalitesi {dışardaki insanlara güvenmemek üzerine kurulu bu anlayış } değişmedikçe bu durumun göze boya çalmaktan farkı yok.
Old 05.06.2006   #30 (permalink)

Anticapital's Avatar

Yer: Ankara

domain kaydedicektim Godaddy üzerinden aklıma bir fikir geldi 5GB alan / 250GB bw plandan 2 ay satın alıp toplam 10 dolara 2 ay deneme şansı ve 1 yıllık domain edinme fırsatım olduğu. Godaddy gerçekten müşteri hizmetleri olarka çok hızlı. Ve şöyle bir güzelliği var ek ücret ödemeden linux/windows arası değiştirme yapabiliyorsunuz. Birçok ücretsiz hizmeti var bence domain kaydı düşünenler böyle birşey deneyebilirler.
Anticapital şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

dreamhost

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses