|
|
#1 (permalink) |
|
Bilgisayarımızı Nasıl Server Olarak Kullanabiliriz?
Merhaba arkadaşlar, Bir web projesinde mevcut server ile ilgili ciddi sıkıntı yaşıyorum. Localhostumda çalışan websitesi servera attığımızda hata veriyor. server yetkilileri de olanca iyi niyetleriyle çözüm üretmeye çalıştılar ama sıkıntı devam ediyor. Ben de acil olarak sunum yapmam gerektiği için PC mi nete açıp siteyi kendi ip no m üzerinden göstermek istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.. Not: Aynı kodları başka serverlarda da denedim. (ASPX) Malesef aynı hatayı bir kaç serverda daha verdi, ama ben hala ısrarla kodlarda sorun olmadığını ve sorunun server ayarlarında olduğunu düşündüğüm için böyle bir yöntem denemek istedim. O nedenle arkadaşlar kodları başka serverlarda denemek yönünde tavsiye bulunacaklarsa, şimdiden bunu denediğimi belirtmek isterim.. Sevgiyle..
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Bilgisayarımızı Nasıl Server Olarak Kullanabiliriz?
Nasıl bir yardım istiyorsun?
IP adresini öğrenmeyi biliyorsan karşı tarafa onu vermen yeterli olacaktır. Tabi ADSL modeminin router özellikli olmadığını varsayıyorum. Ve tabi IP yerine adres vermeyeceğini de varsayıyorum. Herşeyi varsaydım çünkü nasıl bir yardım istediğini belirtmemişsin ![]() Bu önemli çünkü yapmak istediğin şeyin çok fazla parametresi ve çözümü var. Detaylandırırsan yardımcı olurum(z).
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
http://www.no-ip.com
Gayet güzel sistemleri var. Üye olup, tuhi.no-ip.com şeklinde sub domain seçiyorsun. Dowloads kısmından indirdiğin programı kuruyorsun. IP adresin değiştiğinde gerekli işlemleri yaparak insanların yine sana bağlanabilmelerini sağlıyor. (ücretli versiyonunda subdomain olmadan kendi domain ya da mail serverın.. için seçenekler de var)
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
US Robotics ADSL modemlerin yönetim panelinde no-ip.com, DynDns, vb. servisler için sayfa bulunmaktadır ayrıca. bilgisayarına program indirmeden de eğer modemin destekliyorsa bu servisleri kullanabiliyorsun gene.
Eğer no-ip.com gibi servisler sorununu çözecekse siteyi yayınlamayı düşündüğün domain üzerinde yapacağın 1-2 DNS ayarı ile tuhi.domain.com veya www.domain.com adreslerini bu tuhi.no-ip.com adresine yönlendirebilir (CNAME kaydı ile) ve karşındakilere renk vermemiş olursun
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Arkadaşlar, ben bir çözüm yolu buldum. Ama server kurmadan. Yani ihtiyacımı giderdim. Fakat siz arşiv olması açısından bu başlık altında "Bir PC Nasıl server olarak kullanılır?" sorusunun yanıtını irdelemeye devam edebilirsiniz. Teşekkür ederim..
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Bu konuyla ilgili güzel bir yazı okumuştum, sanırım mutasyon.net'ti, bi göz atman faydalı olacaktır
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Alıntı:
Keşke kendi çözümünden de bahsetse idin. Nedense kağıt mendil aklıma geldi.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Denilmek isteneni anladım. Nasıl olacağı hakkında fazla bilgim yok; ama bir ipucu vereyim.
Unreal Tournament için bir oyun kurdum kendi bilgisayarımdan ve kurduğum oyuna Amerika'dan oyuncular bağlandı, karşılıklı oynadık. Yani bilgisayarımı internete açtım. Önce modem ayarlarından birkaç işlem yapılması lazım. NAT ile ilgili. Ekte örnek bir işlem gönderdim. Eğer biraz araştırma yapılırsa daha çok bilgiye ulaşılabilir ve istenen yapılabilir (örn: hangi portlardan çıkış sağlanacak vs.).
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
Kağıt mendil falan
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!