Zoque.Forum
»
Parked Domain Problemi
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Parked Domain Problemi
Arkadaşlar, bana ait domainlerden birinin gerekli uzatmasını yapamadım. İş-güç derken unutmuşum. Şu an domaini yeniden de alamıyorum . Sanırım "parked domain" diye adlandırılan bir pozisyonda. Bir arkadaşım dedi ki, bunu alman için ceza ödemen gerekir. Ben bu konuda malesef pek birşey bilmiyorum. Acaba domainimi yeniden nasıl alabilirim?
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Parked Domain Problemi
kayıt işlemini gercekleştirdigin firmayla mesajlaşsan sanırım daha net cevap alabilirsin..ben turkticarettiki bi kaç domanimi bi süre geciktirmiştim,daha sonra tekrar talep edince 3-5 ytl lik bi farkla tekrar hesabıma eklemişlerdi ama bu işlemi yapabileceklerini garanti etmiyorlar..
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Parked Domain Problemi
Arkadaşın "parked domain" in ne olduğunu bilmiyor
Öyle bir "pozisyon" yok çünkü literatürde.Parked domain şudur: 1'den fazla domain ile aynı siteye erişim sağlamak istiyorsan (tek bir domaine yönlendirme yapmadığını varsayıyorum) o zaman n-1 tane domaini tek bir domain üzerinde "park edersin" O zaman onlar parked domain olurlar ve adres satırında n tane farklı domain olsa da aynı siteyi açarlar.Senin olayın da, zamanında ödeme yapmadığın için domainin bekletilmeye alınmış olması. Bu aslında domain sahibi için yapılan bir uygulamadır. Nedeni de şu: eğer ki ödemeyi kaçırırsan domain hemen düşüp de başkası almasın. Bu bekleme süresinde senin ödeme yapıp domain kontrolünü geri alma hakkın var. Fakat Türkiye'de domain satan yerler bunu akıllıca kullanmazlar ve sen hiçbir şey yapamaz konumuna düşersin. (Bkz. nic.tr) Sanırım en iyisi domaini satın aldığın yerle görüşmen.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!