Zoque.Forum
»
Alanadı Taşınması
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Alanadı Taşınması
Aslında bu sorunumla bağlantılı olarak bir kaç soru daha soracağım.
Örneğin ben alanadlarımı turkticaret.net'ten aldığım zaman sistem nasıl işliyor? turticaret net hemen isim kaydettirme hakkına sahip mi? değilse bu iş nasıl oluyor? Ayrıca turkticaret.net'ten kayıt yaptırmış olduğum domain(alanadlarını) daha güvenilir bir firmaya taşımak istiyorum. Gerek işlem yaparken, gerekse teknik destek isterken. turkticaret.net ile en ufak bir münasebetim kalsın istemiyorum. ciddiyetsizliğin bu kadarı olmaz. adamlar bu kadar iş yapıyorlar hala bir milim yol alamadılar. telefon ediyorsunuz ilgilenmiyorlar, adamlardan alışveriş yapıyorsunuz, yaptığınız alışverişi gönderirkenki kargo parasını sizden istiyorlar. posta ile yolla derseniz de şöyle diyorlar: postada meydana gelen kayıp veya geçikmelerden firmamız sorumlu değildir. bir kere olsun geldiğini görmedim o faturanın. Neyse. turkticaret.net ile çalışmak isteyen arkadaşlar olursa hemen vazgeçsinler. bu domain transferi konusunda beni bilgilendirirseniz sevinirim. selamlar.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Alanadı Taşınması
turkticaret dotregister bayisi gibi bişeyi sanırım..benim turkticaretten kayıt ettigim tüm domainler dotregister dan kayıt edilmiş gözüküyor..
alan adını taşımak içinde hangi firmaya taşımak istiyorsan onlara transfer başvurusu yapıyorsun.misal ben godaddy ye 3 domainimi taşımıştım,godaddy e transfer başvurusu yaptım,onlar turkticaret e transfer için mail attılar,sonra tekrar bana her iki firmadan mail geldi ben gerekli onayları verdim ve 3-4 gun gibi bi sürede domainlerim taşındı.üstelik transfer edildikten sonra otomatik olarak 1 yıl uzatılıyor domainlerinin süresi.. bende fatura kesilmesinden dolayı turticaret tercih ediyordum.fakat 15 den fazla domain kaydetmeme ragmen nedense sadece 3 tane fatura alabildim..digerleri sanırım "postada kayboldu" ![]()
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
bende bu konuda tek oldugumu saniyordum
Türkticaretten 4 tane domain ve hosting satin almistim ve firmalara fatura alacaksiniz demistim herseferinde, zira her defasinda faturanin kayboldugunu saniyordum Ama birkere olsun fatura yüzü görmedim, (fakat söylede bir gercek varki, türkticaretin fatura kesmeme gibi bir lüksü yok) zira yapilan tüm havaleler firma resmi hesabina gidiyor. kesip cöpe atiyorlar herhalde... |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Yeri gelmişken söylim;
Alıntı:
Godaddy'e normal transfer yapmış olsa idim en fazla bir hafta sürerdi. Aklınızda bulunsun. Atalarımız zamanında internet olmasa da söyledikleri halen geçerli: Öfkeyle kalkan zararla otutur.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Ben de aynı nedenlerden dolayı daha yeni bir domainimi turkticaret ten başka bir firmaya transfer ettim. Müşteri ilişkileri bu kadar kötü olan bir başka firma görmedim..
Bu arada ben de netfirms.com u tavsiye ederim. Domain fiyatı en son 4.95$ idi..
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Muğla
|
Turkticaret.net'te domainler kilitli (locked) pozisyonda olabiliyor. Bu durumda transfer öncesi müşteri hizmetlerinden kilidin kaldırılmasını istemeniz gerekiyor. Açılması 1-2 gün sürüyor. Bu arada domininizi transfer edebilmek için satın aldıktan sonra en az 60 günün geçmiş olması gerekiyor
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
peki godaddy ile sorun yaşayan var mı ? ben tüm domainlerimi oraya taşımayı düşünüyordum,ödemeyi de paypal ile yapacaktım..şu an için tek bildigim sorunu domaini aynı IP yi kullanana iki NS ye yönlendiremiyoruz
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!