Zoque.Forum
»
Alanadı Taşınması
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Alanadı Taşınması
Ben godaddy kullanıyorum hem hosting hem de domain olarak 12 tane kayıtlı domainim var orada hiçbir problem yaşamadım şu ana kadar.
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
ben de tam türkticaret.net ten domainlerimi nasıl transfer edeceğimi soracaktım baktım zaten sorulmuş.
benim tticaretten domainleri transfer etme sebebim sadece para. adamlar her şeyde para istiyorlar. ben uzun zamandır tticaretten almıyorum ama ilk başta aldığım 4 domaini orada devam ettiriyordum. turkticaret tasarım aşamasındadır sayfasına bile para istiyor hem de 17.99 YTL domainden pahalı. bu arada türkticaretten daha kötü bir yer varsa orası da ptt dir. ben bursada oturuyorum bana bile gelmiyor bu faturalar. "ben gelip faturayı alırım" seçeneği koysun tticaret yetkilileri ödeme sayfasına pul parası vermek istemiyorlarsa.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
ayni ip mi yoksa ayri ip mi? benim bildigim nameserver'larda farkli network agina ait ip'lerin kullanilmasi gerekir.
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
şöyle; benim 4 NameServerım var fakat 3IP adresim oldugu için her NS ye bir IP veremiyordum
ns1.domain.com ve ns2.domain.com 84.xxx.xxx.xxx IP adresine register ettim ns3.domain.com ve ns4.domain.com 84.yyy.yyy.yyy IP adresine register ettim. 4 NS ye ihtiyac duymamın sebebi 2 farklı sunucum(win+lin) olmasından dolayı, godaddy de bir domain kaydedip NS ayarlarını yaparken, ns1.domain.com ve ns2.domain.com nameserverlarını kullanmaya calıstıgımda bir IP de en fazla 1 NS olabilecegini söylüyor ve kabul etmiyor.ama türkticarette böyle bişey sorun olmuyor.zaten NSlerde IP lere Turkticaretten kayıt ettirildi. not-1: godaddy transfer edilen domainler için 6-7$ civarı bi ücret talep ediyor,karşılıgında domaini +1 yıl uzatıyor,bilginize..
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Alıntı:
"şu an için tek bildigim sorunu domaini aynı IP yi kullanana iki NS ye yönlendiremiyoruz" demişsiniz. Eğer, NS leri kendiniz oluşturursanız onu da yapabilirsiniz. Mesela benim ns1 = 72.xxx.xxx.66 - ns2 = 72.xxx.xxx.67 ve aynı şekilde ns6 = 72.xxx.xxx.66 - ns7 = 72.xxx.xxx.68 gibi name serverlarım var ve istediğim kadar name server a yönlendirebiliyorum. (aynı ipi kullanan)
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@zoque
NS'lar için öyle bir zorunluluk yok. Yani farklı network ağıymış, veya yanyanaymış hiç farketmez. Sonuçta olay, mevcut DNS kayıtlarını içeren sunucu ve/veya sunucuların bildirilmesi. Kimi yer en az 2 NS kaydı ister, kimisi de 1 taneyle yetinir. Sen aynı makineye yönlenmiş 2 farklı IP adresi yazsan da olur, farklı kıtalarda bulunan 2 ayrı bilgisayarın IP'lerini yazsan da. GoDaddy yanlış hatırlamıyorsam 2 farklı NS kaydı istiyor ve zorunlu tutuyor. Ben çok önceden 1-2 domainimi oradan almıştım ve böyle bir şeyle karşılaştığımı hatırlıyorum. Eğer 2. bir NS yok ise hiçbir yere yönlenmeyen bir IP adresi yazılarak ilgili kontrol aşılabilir. Önemli olan, o 2 kayıttan en az 1'inin çalışır ve işler olması.
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
TürkTicaret'i savunduğumu zannetmeyin, ama zaten o fiyata domain sattıkları zaman fatura kesmeleri imkansız gibi birşey. Şimdi sayfalarına baktım, domain için 6,99 YTL istiyorlar, bu fiyata KDV hariç tabii ki, KDV'yi de koyunca 8,25 YTL ediyor. Bildiğim kadarı ile DotRegistrar bayisi olarak çalışıyorlar, o firmada da 500 adet domain alırsanız tanesini 6.79 $'a veriyor. Hadi TürkTicaret 50.000 domain için anlaşma yaptı diyelim, tanesini 4 Dolar'a versinler, yine eder 6,30 YTL, fatura kesecekler vergi verecekler, 6,99'a satmaları yine imkansız, zararına satış olur. Daha faturanın kağıt, matbaa ve posta masraflarını koymadık bile. Tabii bir arkadaşımın söylediği gibi kredi kartından para çektikleri için para şirket banka hesaplarına yatıyor, Maliye Bakanlığı zaten bu internet'ten işlemleri sıkı takip ediyor, o zaman fatura kesmemeleri de imkansız. Ne olabilir, ya belli zamanlarda cari hesapları birleştirip bir tanıdık şirketlerine yüklü bir fatura kesiyorlardır, ya da bankaya yatan her para için bir tediye makbuzu kesip parayı iade etmiş gibi gösteriyorlardır (ki o kadar para geldi - para iade edildi işlemi vergi dairesinin çok dikkatini çeker). Yani bence ek servisler için para almaları da çok anormal bir durum değil.
Ne yazık ki bu piyasa ben domain'i 8 Dolar'a alıyorum, yok ben 6'ya satan yer buldum, ben 5.99'a bile alıyorum diye hesap yapa yapa sonunda şirketler de böyle numaralar yapar hale geldiler. Dediğim gibi savunulacak bir tarafı yok tabii ki, fatura kesmiyorlarsa yaptıkları tamamen kanunsuz bir durum, ama bir yolunu da bulmuşlarsa para kazanmaları için başka çareleri yok gibi görünüyor. Bakın biz domain'i KDV Dahil 25.- YTL'ye satıyoruz, zaten web sitemizden online satış falan da yok, sadece hosting'i bizde olan ve web tasarımlarını yaptığımız müşterilere bu hizmeti veriyoruz. Aman bu nasıl para diyenlere açıklayayım; BulkRegister'dan domain'i 9 Dolar'a alıyoruz, çevirin YTL'ye 14,22 YTL, koyun % 40 vergisini oluyor 23,70 YTL, koyun % 18 KDV'sini de oluyor 27,97, yani 28 YTL. 25 YTL'ye satarak biz bile zarar ediyor durumdayız, ben de daha kağıt, matbaa, vergi dairesi onayı masraflarını koymadım. Ayrıca BulkRegister'dan fatura alamadığımız veya aldığımız faturayı masrafımıza işleyemediğimiz için bu faturalar direkt kar olarak görünüyor. Yani uzun lafın kısası birtakım numaralar çevirmezseniz veya işi kılıfına uyduramazsanız domain satışı ile para kazanmanız mümkün değil demektir. O nedenle dediğim gibi TürkTicaret fatura göndermediği için haklıdır demek mümkün değil, ama birtakım yollarla para kazanmaya çalışmaları da anormal bir durum değil.
|
|
|
#18 (permalink) |
|
@hayatbilgisayar hangi 8.25 ytl ? ben 3-4 yıldır turkticaretten kayıt yapıyordum,en düşük yaptıgım ödeme faturayı posta ile yollamayı sectigimde 12.90ytl gibi bişey..şu aralar dolar yükseldiginden 17ytl alıyorlar,o verdikleri fiyat hosting de alırsan yada o paketlerden birini o zaman gecerli..
şu durumda yıllık 15euro 2 IP adresi için ekstradan ödeyip 2 IP daha almaya ve GoDaddy e domainlerimi transfer etmeye başlamaya karar vermiş bulunuyorum üstelik 4 NS için NS başı 10 ytl den 40 YTL ödeme yapmıstım turkticarete...GoDaddy de bu ücret de yokmuş..
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
daha dün 2.95$ a domain aldım,üstelik her türlü kontrol bende hatta whois privacy bile var; yahoo bile 2.99$ veriyor ilk yıl, sonra yıllık 8$
türkticaretten kurtulm istekleriniz çok haklı; onların sınırsız hosting sattıklarını hatırlıyorum, ama bandwidth i sadece o uzun, kimsenin okumadığı sözleşmelerinde yazmışlardı aylık 500Mb diye. Yada onlardan alınan domainin başka hosting ile kullanılamamasını hatırlıyorum. Müşterilerini kazıklamak için bukadar çaba gösteren kaç firma vardır? |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf |