Zoque.Forum
»
register.com'daki domaini kendi bilgisayarımda host etmek istiyorum
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
register.com'daki domaini kendi bilgisayarımda host etmek istiyorum
selamlar;
register.com'da bi web sitem var. bunu kendi bilgisayarımda tutmak istiyorum. ama register.com'da yönlendirme yaparken ip adresi giremiyorum. dns kaydı istiyor o da bende yok. ancak register.com'da dns kaydı oluşturabileceğim bir bölüm var ama orayı da ben tam olarak anlamadım. bu konuda bilgisi / tecrübesi olan var mı? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: register.com'daki domaini kendi bilgisayarımda host etmek istiyorum
Register.com hiç kullanmadım ama ücretsiz bir servis arıyorsan http://www.zoneedit.com/ sitesini önerebilirim.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Vancouver / Kanada
|
zonedit ile bilgisayarinin IP adresine yonlendirme yapabilirsin, 4 sene once kullandim, memnundum. Eger kullanimi zor gelirse asagidakini de deneyebilirsin.
http://www.no-ip.com/services/manage...namic_dns.html |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Konu ile biraz alakasız kaçabilir ama birşey sormak istiyorum. Eğer buradan yanıt alamazsam ayrı bir başlık da açabilirim. Az önce register.com dan bir domain aldım. Ama yine başka bir kaliteli firmadan (netfirms) 5-6$ a alabildiğim bir domaini 35$ a satıyor. Nedir bu register.com un özelliği de bu kadar pahalıya satıyor?
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Bende böyle birşey yapmak istemiştim.No-ip i kullandım...ancak modemden dolayı sorun yaşadım.Linksys modem kullanıyorum fakat port yönlendirmelerini birtürlü yapamadım ,bu konuda bilgisi olan varmı ?
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
register.com domain kaydının 35$ olduğu networksolutions dönemlerinden kalma bir firma. yüzbinlerce insan, şirket bu firma üzerinden kayıt yaptı. şimdi bunların bir çoğu da bu alıştıkları düzenden çıkmıyorlar 35$ olsa bile. ben bunu turkcell'in elindeki aboneleri kaçıracağını bildiği için nuımara dolaşımına karşı durması, sürekli bahane üretmesine benzetiyorum. ikisi de haksız kazanca giriyor bence.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
register.com'un domainleri 35$'dan satması haksız kazanç değildir. Çünkü domainlerin gerçek fiyatları yıllık 35$'dır. Ancak çoğu firma rekabetten dolayı (ve tabi bunu karşılayacak reklam ve/veya başka hizmetlere sahip olarak) bu fiyatları yıllık 7-8$'a çekmiştir.
Kaldı ki Turkcell'in de yaptığı haksız kazanç değildir, doğal bir seçimdir. Biraz sakin olmakta fayda var sanırım ![]()
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Ufak bir araştırma ile bulduğum bir yazı: http://www.lunarwebhost.net/WebHosti...eGuide0025.htm Ve buradan sizin söylediğinizden farklı bir paragraf: From 15 January 2000 onwards, registrars paid the gTLD registry non refundable amounts of USD 6 for each annual increment of an initial domain name registration and USD 6 for each annual increment of a domain name re registration. 24 From then on, registrars were free to set their own retail price turkcell'in yaptığına gelince (ben sadece örnekleme olarak kullanmıştım) bu konuda haksızlığı ifade edenler arasında telekominikasyon konusunda uzman kişiler var. ki uzmana da gerek yok 10 senedir kullandığım telefonu, numaram değişeceği için başka bir operatöre, sırf turkcell ipe un seriyor diye taşıyamıyorsam burada düpedüz bir haksızlık vardır. hoş yakında bu tekellik ortadan kalkacak. devlet daha önce bu olaya karışmamış şirketlerin kendi aralarında anlaşmasını ummuştu.fakat turkcell buna hiçbir şekilde yanaşmadı. sonuç : devlet zoruyla bu hakkımızı almamıza az kaldı. http://turk.internet.com/haber/yazig...3?yaziid=13904 bunun öfke ile bir alakası yok yani... |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Alıntı:
Bence Punisher999 haklı. Zira domain almak için üye olup son ana kadar ilerleyip, son adımda vazgeçmem üzere register.com bana mail attı. Ve bir kod verip eğer bu kodu kullanıp alışverişinizi tamamlarsanız 19$ a domaininizi alabilirsiniz dedi. 35$ nere 19$ nere.. Demek ki Türkiye'deki Turkticaret.net gibi register da "madem yolabiliyorum, neden yolmayayım" mantığı ile hareket ediyor. Ha şunu anlıyorum, şirketlerin amacı kar makzimizasyonu olduğu müddetçe tüm bunlar kendi mantığı çerçevesinde haklı uygulamalar. Sonuçta benim de register.com dışında binlerce alternatifim var. Demek ki adam yüksek fiyat-yüksek kalite (bkz. mavi jeans) siyaseti güdüyor. Zaten şimdiye kadar şahit olduğum kadarıyla söyleyeyim, müşterilerim arasından register.com dan domain almış firmalar arasında üçün beşin hesabını yapan firma yoktu. Ben üçün beşin hesabını yapacak durumda biri olarak tercihimi netfirmsden yana kullanmak üzere olduğumu belirteyim... Register.com u bu uygulamasından dolayı kınamıyoruz, ve kameralarımızı netfirms e çeviriyoruz..
|
|
![]() |
| Etiketler |
| istiyorum , host , bilgisayarimda , kendi , domaini , registercomdaki |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa |