|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: kocaeli
|
Domain yenileme ücreti 320 YTL
Merhaba, Turkticaret.net ten süresi dolan domainlerimden herbirinden 20 kat ücret isteniyor. ve bu olayı icann yaptı gibisinden hava istiyor. Benden 1 domaini, 1 yıllık yenileme ücreti tam 320 ytl istiyor. Bunun kanunsal bir yanı varmı ya. Turkticaret.net gibi bir hata yaptığımdan dolayı bin pişman oldum. Domainlerimi yurtdışı başka bir domain register şirketine geçirmek istedim, adamlar izin vermiyorlar. Sürekli red cevabı alıyorum. onlar yüzünden boşuna transfer ücreti de ödedim. Ama transfer edemedim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Kayseri
|
Re: Domain yenileme ücreti 320 YTL
domainin süresi dolmadan önce uzatmasılın yoksa 45 gün (60 da olabilir) askıya alıyolar ve sadece domainin daha önceki sahibi yukarıdaki gibi bir ücretle uzatabiliyor.
uzatmazsa domaini ilk başvuran alıyor. gerçekten icann'ın böyle bir uygulaması var. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
domain alırken dikakt edilmesi gereken EN ÖNEMLİ nokta, transfere ne ölçüde izin verdiği ve bu gibi durumlarda ara bölgeye düştüğünde şirketin size nasıl davrandığıdır. Bu gibi uyanık geçinen simsar şirketler olduğu kadar işleri çok saydam yapan, transfer olsa bile size yardımcı olan şirketler de var. Ama TR içinde var mı bilemem. Bir kez ağzım yandıktan sonra sadece yurtdışından yapmaya başladım bu işleri. Varsın, 7$ için fatura vermesin. En azından daha adil ve dürüstler.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Açıkcası türkticaret.net üerinden hiç bir domain, barındırma hizmeti almış değilim. Ancak alan herkesin benzer bir çok şikatetini duydum bugüne kadar. Zaman zaman burada da bu tür şikayetler yer alıyor.
Türkticaret.net'in bu konuda gerçekten kabahatı var mı? Yoksa kullancının bilinçsizliğinden mi çıkıyor bu tür sorunlar?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben uzun süredir OMNIS ile çalışıyorum ve bir kere domain ücretimi zamanında ödeyemedim. Askıya alındı haliyle, sonra zaman aşımı geçmesiyle birlikte tekrardan aynı fiyatla satın alıp uzattım. Yani ekstra bir ücret ödetmediler.
Ben vakt-i zamanında Turkticaret.net'in ne olduğunu gördüğümde direkt yurtdışından domain almaya girişmiştim ve her seferinde de ne kadar doğru yaptığımı görür olduğumu farkettim.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Kayseri
|
o zaman kendileri uzatmış olabilirler.
ben .tr dışındaki tüm domainleri yahoo'dan alıyorum. siz iptal etmediğiniz sürece kendileri uzatıyorlar süresini. tabi uzatmadan önce size haber veriyorlar. dns değişiklikleri gibi ayarlar anında aktif oluyor. maalesef bu konuda çok çok gerideyiz.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Natro içinde geçerli ancak bu durum rrpproxy servis sağlayıcısının kuralları.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: kocaeli
|
Alıntı:
) Gerçi pek günahsız da değilya. Cezasız olupta günü geçmiş domainden de yenileme ücreti 20 ytl istiyor.
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Türkticaret.net den bir domain ve hosting almış biri olarak, aldığım en berbat hizmet diyebilirim. Zaten sonra bir daha uğramadım oraya.. Kimseye d etavsiye etmem. Benim kişisel favorim www.netfirms.net
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!