Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » süresi biten domaini geri almak

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 25.12.2006   #1 (permalink)
zombi

zombi's Avatar

Yer: Ankara
süresi biten domaini geri almak

Domaintescil.com'da kayıtlı bir domainimi süresinin dolmasına az bir süre kala godady'e transfer etmeye kalkışmak gafletinde bulundum.

İlk başta domaintescil, godady'nin istediğil "auth code"u bana vermedi. Hatta e-mailime hiç cevap vermedi. Zaten e-maillere cevap vermeme huylarını bildiğimden. Beklemeye başladım. Bu bekleyiş sonunda domain'in tescil süresi doldu ve 40 günlük beklemeye girdi.

Ben godady 40 günün sonunda domain boşa çıkınca alır diye umdum ancak 40 günün sonunda domain Tucows'a geçti. Şu and ne godady ne de domaintescil'den almam mümkün değil, domain tucows'un üzerine kayıtlı boşta duruyor.

Ben ümidimi kestim acaba ufakta olsa bir şansım var mı? Mesela tucows'tan kayıt yaptırabilir miyim?
zombi şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 25.12.2006   #2 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: süresi biten domaini geri almak

tocows büyük ihtimalle sana satmak için aldı zaten o domaini. tabii komisyonunu da ekleyerek.
domain işleri için güvenilir bir yer bulun; ben domainsite.com da karar kıldım, daha önce ev1server züerinden alıyorduk, ama onlar kapatınca o bölümü bana burayı önerdiler.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.12.2006   #3 (permalink)
zombi

zombi's Avatar

Ben de artık her işimi godady ile yapmayı düşünüyorum.
zombi şu an çevrimdışı  
Old 25.12.2006   #4 (permalink)
ilksen

ilksen's Avatar

Yer: Sakarya, Ankara
Görsel: 36

ben bütün domain tescil firmalarının bu tip yaptırımlarının olduğunu sanıyorum. Bu durum ayrı ayrı firmalarda başıma geldi hepsi domainin süresi dolunca süresini uzatıp benim hesabımda yönetmem için domaini göstermediler zamanında ödeme yapmadığım için.

Bu durum ahlaksız, mantıksız gibi gözüküyor ama benim kullandığım firmalar bunu yapıyor. Zamanında ödeme yapıp uzatmak gerekiyor.

Uzatmayıp bu şekilde domainimi askıya, oraya buraya aldıklarında ise sadece internic.com adresinde sorgulama yapıyorum domain düşmüş mü düşmemiş mi diye...
Old 25.12.2006   #5 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

walla övmek gibi olmasın ama domainsite'da hiç bunları yaşamaz oldum.
Old 25.12.2006   #6 (permalink)
ilksen

ilksen's Avatar

Yer: Sakarya, Ankara
Görsel: 36

Alıntı:
domainsite'da hiç bunları yaşamaz oldum
domainsite'de süresi dolan domaini hemen bırakıyorlar mı?
Old 25.12.2006   #7 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Sürenin bitmesine yakın bir tarihte transfer talebi yapmamanız gerekirdi. Onun yerine Domaintescil.com'da 1 yıl daha uzatıp ondan sonra godaddy ye gidip transfer istemeliydiniz. Hatanın büyüğü sizde. Şu an için yapmanız gereken şey acilen domaintescil firmasına telefona açıp durumu anlatmak.

Süre dolsa bile 30 günlük bir bekleme dönemi boyunca sizden başkası uzatamaz. Arayıp sorun ne kadar istiyorlar uzatmak için diye. Transfer yapılmadığı için godaddy yi araya karıştırmayın. Daha çok kafa karıştırmış olursunuz.

Sizden 160 dolar -200 dolar arası para isteyebilirler.

Domaintescil.com aslında Tucows bayisi. Yani domaininiz hala aynı yerde. İlgilenmezseniz bekleme süresi sonunda domain açık arttırmada satılacak. Eğer trafik alıyorsa, günde en az 30 ziyaretçi alıyorsa, o zaman asla satılmaz ve Tucows bunu kendi hesabına geçirir.
erdinç şu an çevrimiçi  
Old 26.12.2006   #8 (permalink)
guzelkullanici

Yer: adana

arkadaslar ben dataxi den almaktayım süresi dolan domainimi aynı fiyattan tekrar aldım .. ve fatura konusunuda kesinlikle sektirmiolar her seferinde yolladılar.. fiyat olarak biraz pahalı ama 1-1,5 dolar içinde riske girmeye gerek yoktur sanırım..
guzelkullanici şu an çevrimdışı  
Old 27.12.2006   #9 (permalink)
zombi

zombi's Avatar

Sanıyorum bu çok sık yapılan bir hata. Sürenin bitimine yakın domain transferine kalkışmak.

Bu domain altında kişisel sitem yayınlanıyordu, günde 5-10 hitten fazla yaptığını zannetmiyorum. Çok pahalıya mal olacaksa değiştiririm zaten. Ama insan 5 senedir sahip olduğu domaini kaybedince kötü oluyor.
zombi şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
almak , domaini , biten , suresi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:56.