Zoque.Forum
»
Plesk 8.0 domain yaratma sorunu
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Plesk 8.0 domain yaratma sorunu
Merhaba;
Plesk 8.0 Sürümünü yükledim lisans durumununda sorun yok fakat domain yaratmak istediğimde The operation you were performing failed. You can retry the operation with or without changing its parameters. You may also want to report this problem to our support so that we could help you as soon as possible. diye bir problem veriyor ve açıklamasini aynen şöyle; Failed domain creation: Unable to update domain data: Failed mail post-configuration: Can't create mail domain servie: mailManager->addDomain() failed: mailmng failed: MEAOPO.PostOffice.AddPostOffice failed for name aaa.com [aaa.com] ---------------------- Debug Info ------------------------------- 0: C:program FilesSWsoftPleskadminhtdocsdomainscreate_domain.ph p:146 plesk forumlarına baktiğimda mail enable sorunu ve permission ile ilgili bir trojenin böyle bir hata yarabileceğini yazmişlar fakat hiçbiri benim için çözüm olmadi.. Bilgisi olan arkadaşlar lütfen durum acildir... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Plesk 8.0 domain yaratma sorunu
teşekkür ederim dediğin gibi mail enable'dan kaynaklanan bir sorun çıktı... yardim masasindan bana gelen maili buraya kopyaliyorum, olurda bir başkasi yaşarsa çözümü de burda olsun...
tekrar teşekkürler Hello Can, Most probably that this error is caused by mismatching of IIS configuration and registry information of Plesk. Perform the following steps to solve this issue: 1) Start -> run -> regedit 2) Save HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPLESKPSA ConfigConfigSitesCache registry branch(just in case) and then delete it. 3) in the command line "%plesk_bin%websrvmng" --reconfigure-all Websrvmng utility will reconfigure IIS and create SiteCash in the registry. After that if you will faced with message with such content: MEAOPO.PostOffice.AddPostOffice then perform the following: (!Only if you don't need it!): Proceed to %plesk_dir%mail serversmail enablebin. Open console MailEnable.msc. In the console open Messaging Manager -> Post Offices and delete bahaitr.com postoffice. Plesk creates it again while domain creation. Feel free to contact us if you have any further questions. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: antalya
|
Plesk bazen mailenable ile anlaşmayı bir türlü beceremiyor bu cache meselesi de bunlardan biri. Benim söylediğim mailenable kaynaklı bütün sorunları çözer ama tabi sorun net olarak belli ise daha pratik çözüm yolları olabiliyor yukarıdaki gibi.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
"%plesk_bin%websrvmng" --reconfigure-all komutunun hostlara ait yapılandırılmış tüm izinleri kaldırdığını da unutmamak lazım. Çok işlevi olan ama izinleri sıfırlayan kıl bir komut.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Alternatif olarak şunu yapabilirsin mailenable postoffice açıp mailenable üzerinde açık olan mail adreslerini plesk kontrol panelindeki mail adresleri ile eşleştirip ve fazla veya eksik ş olan mail hesaplarını
maienable üzerinde siler veya eklersin. Yada destekelenen bir mail server kurup plesk modul lerden yeni mail server ı çalıştırmasını isteyip mailenable devre dışı bırakabilirsin bunu yaparken plesk deki mail bilgileri taşınacağı için sorun paypas edilmiş ve düzelmiş olacak ama bu işlemi yapmadan önce C:\program Files\SWsoft\Plesk\mail Servers\mail Enable\Postoffices içerisinde bulunan maillari bi yere yedekle çünkü modul değişimi sirasında bunlar yedeklenmez. Sonrasında mailebanle içerisindeki tüm domainleri sil. Plesk modulden yeniden mailenable aktif et sekronize işlemi bitince pleskteki kayitli posta kutularını yeniden açıcaktır. yedeklediğin postaoffice dosyalarını geri atıp mail kaybını önlemiş olursun. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!