Zoque.Forum
»
.eu uzantılı domainler
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
.eu uzantılı domainler
Merhabalar ;
.eu uzantlı domainleri alabilmek için gerekli bir evrak gerekiyormu ? Veya bir başkası bu domaini benim adıma alırsa ve bunun benım fırmam oldugunu kanıtlarsam bunu iptal ettirme hakkım varmı ? Teşşekürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: .eu uzantılı domainler
.eu alan adı uzantısı için herhangi bir evrak gerekmiyor. Maalesef kendi domaininiz olduğunuzu kanıtlasanızda farketmiyor. çünkü öyle bir hakkınız yok.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Bunun için evrak istenmişti zamanında bizden uluslararası tescil diye. sonradan bu domainler için evrak istenmedimi ? Bu çok haksızlık ama şimdi birisi almış domainimizi bu bizim çok önemliydi hemde adam astronomik rakam istiyor
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
şurayı istersen bir incele http://www.natro.com/DomainNames/Tld...asp?showdir=eu
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
benim bildiğim öyle. tekrar tekrar ararsan ulaşırsın. Ama bence yapılacak bişi yok. Ya o fahiş rakamda pazarlık yapacaksın veya kaderine razı olacaksın.
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Alıntı:
konuya dönecek olursak; bir .eu domain alabilmek icin avrupa birligine üye bir ülkede yasiyor olmaniz, ya da söz konusu bir firma ise herhangi bir a.b.'ne üye ülkede subenizin olmasi gerekiyor. bu sartlari yerine getirmiyorsaniz domaini elinizden kacirdiginiza kizmaniza gerek yok. ayrica eu.nic bu sartlari uymayan domainleri de iptal etme hakkinda sahip. örnegin gectigimiz aylarda domain tacirlerinin sonradan satmak amaciyla aldiklari, cok sayida domain iptal edilerek yeniden satisa actilar.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Yorumunuz için Teşekkürler. Şimdi Öncelikle şunu söylemek istiyorum
1) A.b üyeliği olan bir yerde şubemiz var ve bu tescilli 2) Ben daha önce 2 ay önce başvuru yapmak istedıgımde belgeler istenmişti bizimde işlerimizin yoğunlugundan yılbasından sonra alırız demiştik. Nasıl olsa başkası belgelendiremiyecekti. bugun bizi aradı birisi ve bunu aldıklarını ve satmak istedıklerını ima ettiler. sanırım benım yapmam gereken şey http://www.eurid.eu arıyayıp durmu anlatmam ve ne tür belgeler istendiğini sormam gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
saniyorum belge dönemi artik kalkti. eu domain satislarinin 3 asamali oldugunu hatirliyorum. ilk 2 asamada firma, marka ve bir takim lisans sahiplerine bir öncelik tanindi. son asama ve su anki sistemda "ilk gelen alir"a dönüldü.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
.Eu en uygun www.eurodns.com üzerinden veya http://www.domeinstad.nl/domeinregis...ieven.html,2,1 üzerinden kayıt edebilirsiniz.Yada kendim onlinenic reseller olarak kendi üzerimden kayıt yapabildim. Eu uzantıları bizdeki com.tr mantığı gibidir firmaysanız A.B. ülkerinden birinde bayiniz veya falieyetiniz bulunmak zorunda Türkiye A.B. üyesi olmadığı için Türkiye'den yapılacak başvurular red edilecektir. İkinci seçenek bireysel kayıttır bunun için A.B. üyesi ülkelerinden birinde ikamet adresi göstermeniz yeterli olucaktır.
ps: euro dns dns güncellemesi yaparsanız 18 euro dns güncelleme parası almaktadır. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!