|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
müşteri domain şifresini isterse
normal olarak domain müşterinin kendisine aittir. şifre isterse tabiki vermek gerekir. benim sorum ise biraz daha farklı. müşteri de haklı ben de. son yaptığım işte, firma benim bir süre sonra bu işle ilgilenemeyecek duruma geldiğimi varsayarak "o zaman biz sitemizin yayınını nasıl devam ettireceğiz?" diye sordu. ileride bu işle ilgilenememekten kasıt, hastalık, ölüm, vb. şeyler. bu talep gayet mantıklı geldi fakat ben şu ana kadar böyle bir şeyi hiç düşünmemiştim. satın aldığım tüm domainler tek hesapta kayıtlıydı. bu firma için yeni bir hesap açtım. şifreleri vermeyi düşünüyorum ancak şifreleri gerektiği gibi koruyabileceklerinden şüpheliyim. bir otel sitesi ve şifre herkesin eline geçebilir. ilk çözüm olarak, şifreleri verirken karşılaşılması muhtemel bir problemden sorumlu olmayacağımı söylemeyi düşündüm. bu pek mantıklı bir çözüm yolu olmasa da firma şifreleri kendisi isterse söylenebilir. peki şifreleri istemeyen müşterilerimiz için ne yapabiliriz. varsayalım ki tasarımcı öldü ve şifreleri ondan başka kimse bilmiyor. bu durumda firmalar ne yapabilir? firmaların bu işlerle ilgili hiç bilgisinin olmadığını düşünerek cevap verirseniz sevinirim.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: müşteri domain şifresini isterse
domain aldığın yerden yeni bi hesap açıp domaini bu kullanıcya geçirebilirsin. Eğer panelde böyle bir özellik yoksa domain aldığın yere mail veya telefon aracılığıyla bunu rica etsen domaini açtığın bu yeni hesaba geçireceklerdir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Konuyla alakalı şöyle birşey var.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
benim tavsiyem:
Assign an AccountExec! in www.godaddy.com
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Rahat bir insan olup öldükten sonrasını düşünmeyebilirsin.
Bence müşteri istese de istemese de iş bittikten hemen sonra yada bir müddet sonra tüm bilgileri vermelisin. Bu bilgilerin hepsi müşteri bazında ayrı bir yüktür. Godaddy'de hesaptan hesaba domain aktarımı yapılıyordu. Sanırım: Alıntı:
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Bence elinde geçmişten kalan başka müşterilere ait domainler varsa bunları mutlaka o kişileri bulup onlara devretmelisin. Karşıdaki insan işi yaptırırken domain konusunu anlamıyor olabilir veya gözden kaçırmış olabilir. Yalnız bir sorunla karşılaştıklarında ve siteleri çöktüğünde o zaman çok güzel öğrenirler. Hele bir de domain başkasının eline düşerse onca reklam harcaması, onca tanıtım, onca emek boş yere giderse seni mutlaka tekrar bulup bir merhaba demek isteyebilirler.
Zaten ortada biraz ziyaretçi alan bir site varsa mutlaka trafikten dolayı domain tadımcıların eline düşer ve eski sahibi almaya çalıştığında fiyatı 10 bin dolardan açarlar. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Domainlerini müşterilerin için de panel sunan firmalardan almalısın. Örneğin www.tescilet.com un böyle bir hizmeti var. Domainlerini tescil ediyorsun, istediğin domain için yönetim panelinden yeni şifre tanımlıyorsun ve o şifreyi müşterine veriyorsun. Müşteriye panel olarak http://domain.tescilet.com adresini veriyorum. Ordan istediği değişikliği yapıyor, olaki anlaşamadık müşteriyle yine panelimden şifrelerini güncelliyorum giriş yapamıyor
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Tavsiyedir reklam anlaşılmasın gene,
Şahsen onlinenic.com kullanıyorum. Müşteri olduğumuzu farz ederekten yapmamız gereken şudur; alınan alan adı registrant müşteri üzerine olmalı ileitişim maillari müşteri üzerine olmalı hosting veya domain firmasına gerekecek olan sadece teknik yetkili kısmı olmalıdır.Com.tr lerde firma tek fax ile tüm yetkiyi üzerine alabilir. Turkticaret.net antetli bir kağıt üzerine firma kaşes basarak dilekçesini yazaraktan (firma ise ) kimlik fotokopisi (sahiş ise) alan adını üzerine alabilir. Kaldı ki hizmeti aldığınız kişi/firma ulaşılmaz durumda(kavgalısınız husumet var yada benzeri sorunlar ana firma buna bakmaz. şartlarıı ulaşılmaz olması). Yapmanız gereken alan adının hangi icann yazmanı tarafından alındığını bilmek. Nufus cuzdanı v.b. bir kimlik fotokopisi ile firma ile iletişime geçip aradaki reseller kişi/firma ya ulaşamadığınızı açıkca belirtmeniz gerekiyor. Kaldiki isimtescil.net de böyle bişey olursa unutun o alan adını ölüsünü götürsenizde vermezlermiş böyle bir yaklaşımları var. Bu yüzden hizmetin alınacağı firma bu noktada çok önemlidir. Registerfly yazmanlığı iptale ediildi biliyorsunuz, bir müşterimize ait alan adını geri almak için enom firmasına bi takla atmadığımız kaldı ama sonuşta prosedurleri işliyor ve alan adını aldık. Prosedurler firmadan firmaya değişmekte. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!