Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » domain parking

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 07.06.2008   #11 (permalink)

Yer: İstanbul
Re: domain parking

Merhaba,

Bir sorum daha olacak: Sedo'da park işleminden sonra yapılması gereken herhangi bir işlem var mı?
OnurVartay şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.06.2008   #12 (permalink)

Merhaba,

Gerçi cevap yazılmıyor ama ben bir soru daha sorarak konuyu canlandırayım...

1- SEDO'nun Featured Listing ve Category Showcase hizmetlerinin gerçek anlamda bir faydası varmı?
OnurVartay şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.06.2008   #13 (permalink)

Arkadaşlar öncelikle çok aydınlatıcı olmuş. Teşekkürler.

Peki merak ettim, belli bir meblağ birikti sedo'da paranı nasıl alabiliyorsun? Turkiye'ye odeme var mı?
Old 30.06.2008   #14 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Stbolen,
Park geliri 20 Euro olunca o ayın sonunda Sedo sana ödeme yapıyor. Ödemeler için sedo panelinde üç seçenek var: 1. her zaman Paypal ile gönder, 2. 1000 dolardan fazla olursa banka ile değilse Paypal ile gönder, 3.Her zaman banka ile gönder. Ayrıca kullanıcı panelinde alt limit olan 20 Euro'yu yükseltme imkanın var.

Ben ikinci seçeneği seçtim. Küçük ödemeleri Paypal ile alıyorum. Diğer ödemeleri banka hesabıma yatırıyorlar. Her iki ödeme şekli de düzgün çalışıyor. Banka hesabı için IBAN numarası (hesap numaranın uluslararası versiyonu) ve swift kodu (bankanın şube kodunun uluslararası versiyonu) yazılıyor. Bunları kullanıcı panelinde giriyorsun. Banka bilgileri girilen ülkeler arasında Türkiye'de var. Dolayısı bir sorun olacağını sanmam.

Paypal konusuna dönersek, bence Paypal kullan derim. domain işiyle uğraşıp da Paypal hesabı olmayanlar mutlaka almalı. Türkiye için Paypal konusunda herhangi bir kısıtlama olduğunu sanmıyorum. Birkaç ay önce Paypal Türkiye'ye uygulanan kısıtlamaları kaldırmıştı.

Benim şimdiye kadar sadece bir defa banka hesabıma yatırıldı o da domain satışından gelen bir paraydı. Yoksa park geliri ile zaten o kadar para kazanmak çok zor.

Onur,
Showcase olayı zaten dikkat çekecek düzeyde kaliteli domainlerin fark edilmesine yarar. Örneğin CVCV.com buna bir örnektir. Bunların fiyatı 2000 dolardan başlar. Elinde o kalitede domain yoksa istediğin kadar raklam yap faydası olmaz.

Park işleminden sonra,
1. Paypal adresini sedo'da giriyorsun.
2. sol taraftaki menüde üstten ikinci sırada "domain parking" tıkla. Açılan sayfada, sayfanın sağ tarafında "optimizer" tıkla. Açılan sayfada anahtar kelime girişi yapıyorsun. Buraya yazdığın kelime çıkan reklamları belirliyor. Kitap, müzik, bilet, tatil vb. şeklinde genel kelimeler ve tek kelime kullanmanı öneriyorum.

Sedo'ya domain park etme veya park etmekten vazgeçme işlemi tamamen sana kalmış. Nameserver ayarlarını değiştirirsen domain sedo'ya park edilir veya edilmez. Yalnız eğer domaini satılığa çıkardıysan ve domaini artık sedo'da satmayacaksan onu hesabından kaldırsan iyi olur.

Ben bir defasında sedo'da park ettiğim ve satışa çıkardığım bir domaini başka bir yerde satmıştım. Sedo hesabımdan silmeyi unuttum. Sonra bir alıcı talip olmuş. Alım işlemlerinde alıcı parayı sedo'ya ödüyor. Dolayısıyla alıcı ödemeyi yapmış. Satış benim sedo temsilcisine gönderilmiş o da ödemeyi aldıktan sonra bana domaini transfer etmem için email gönderdi. Tabii domain bende olmadığı için zor durumda kaldım. Her satışta aynı kişi benim işlere bakıyor. O da zor durumda kaldı çünkü alıcının parasını iade edip satışı iptal etmesi gerekti. Nereden bakarsan bak hem alıcı için, hem satıcı için hem de sedo çalışanı için vakit alıcı ve gereksiz bir durum.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 01.07.2008   #15 (permalink)

erdinç hocam bir de şu fotoğrafta kırmızıyla işaretlediğim numaralı kısımların ne işe yaradığını anlatabilir misin? Sana zahmet olacak ama.
Old 01.07.2008   #16 (permalink)

erdinç's Avatar

Selamlar,

domain ekleme aşamasındaki bu sayfada o kısımları boş geçebilirsin. Bence boş bırak. Domainler hesabına eklendikten sonra asıl bu ayarların yapıldığı bir sayfa var:

1. sol tarafta "domain management" tıkla.
2. açılan sayfada yukarıda "my overview" yazan yerde "sales overview" seç.
3. açılan sayfada gerekli ayarları yaptıktan sonra aşağıda execute tuşuna tıklayıp onaylıyorsun.

Sorduğun soruya gelince, 1 ve 2 numarada dikkat edersen küçük oklar var. Bunlar oraya yazdığın bilgiyi aşağıdaki kutulara kopyalıyor. Yani 100 tane domain eklemiş olsaydın hepsine teker teker fiyat yazman gerekmeyecekti. Yalnız bu gösterdiğin ekranda teklif yöntemi veya sabit fiyat diye ayarlama imkanı yok. O nedenle o kutuları boş bırakabilirsin.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 23.07.2008   #17 (permalink)

Merhaba,

SEDO'daki hesabımda 19.90 €'luk bir birikim vardı bundan bir hafta önce. Bu sabah baktığımda 14.45'e indiğini gördüm. Acaba bunun sebebi ne olabilir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
L.Demircigil şu an çevrimdışı  
Old 4 hafta önce   #18 (permalink)

abacus's Avatar

Görsel: 7

Alıntı:
L.Demircigil tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhaba,

SEDO'daki hesabımda 19.90 €'luk bir birikim vardı bundan bir hafta önce. Bu sabah baktığımda 14.45'e indiğini gördüm. Acaba bunun sebebi ne olabilir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

click fraud'tan kaynaklı olabilir mi?
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

domain , domain parking , parking , sedo

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 23:59.