|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: domain parking
Stbolen,
Park geliri 20 Euro olunca o ayın sonunda Sedo sana ödeme yapıyor. Ödemeler için sedo panelinde üç seçenek var: 1. her zaman Paypal ile gönder, 2. 1000 dolardan fazla olursa banka ile değilse Paypal ile gönder, 3.Her zaman banka ile gönder. Ayrıca kullanıcı panelinde alt limit olan 20 Euro'yu yükseltme imkanın var. Ben ikinci seçeneği seçtim. Küçük ödemeleri Paypal ile alıyorum. Diğer ödemeleri banka hesabıma yatırıyorlar. Her iki ödeme şekli de düzgün çalışıyor. Banka hesabı için IBAN numarası (hesap numaranın uluslararası versiyonu) ve swift kodu (bankanın şube kodunun uluslararası versiyonu) yazılıyor. Bunları kullanıcı panelinde giriyorsun. Banka bilgileri girilen ülkeler arasında Türkiye'de var. Dolayısı bir sorun olacağını sanmam. Paypal konusuna dönersek, bence Paypal kullan derim. domain işiyle uğraşıp da Paypal hesabı olmayanlar mutlaka almalı. Türkiye için Paypal konusunda herhangi bir kısıtlama olduğunu sanmıyorum. Birkaç ay önce Paypal Türkiye'ye uygulanan kısıtlamaları kaldırmıştı. Benim şimdiye kadar sadece bir defa banka hesabıma yatırıldı o da domain satışından gelen bir paraydı. Yoksa park geliri ile zaten o kadar para kazanmak çok zor. Onur, Showcase olayı zaten dikkat çekecek düzeyde kaliteli domainlerin fark edilmesine yarar. Örneğin CVCV.com buna bir örnektir. Bunların fiyatı 2000 dolardan başlar. Elinde o kalitede domain yoksa istediğin kadar raklam yap faydası olmaz. Park işleminden sonra, 1. Paypal adresini sedo'da giriyorsun. 2. sol taraftaki menüde üstten ikinci sırada "domain parking" tıkla. Açılan sayfada, sayfanın sağ tarafında "optimizer" tıkla. Açılan sayfada anahtar kelime girişi yapıyorsun. Buraya yazdığın kelime çıkan reklamları belirliyor. Kitap, müzik, bilet, tatil vb. şeklinde genel kelimeler ve tek kelime kullanmanı öneriyorum. Sedo'ya domain park etme veya park etmekten vazgeçme işlemi tamamen sana kalmış. Nameserver ayarlarını değiştirirsen domain sedo'ya park edilir veya edilmez. Yalnız eğer domaini satılığa çıkardıysan ve domaini artık sedo'da satmayacaksan onu hesabından kaldırsan iyi olur. Ben bir defasında sedo'da park ettiğim ve satışa çıkardığım bir domaini başka bir yerde satmıştım. Sedo hesabımdan silmeyi unuttum. Sonra bir alıcı talip olmuş. Alım işlemlerinde alıcı parayı sedo'ya ödüyor. Dolayısıyla alıcı ödemeyi yapmış. Satış benim sedo temsilcisine gönderilmiş o da ödemeyi aldıktan sonra bana domaini transfer etmem için email gönderdi. Tabii domain bende olmadığı için zor durumda kaldım. Her satışta aynı kişi benim işlere bakıyor. O da zor durumda kaldı çünkü alıcının parasını iade edip satışı iptal etmesi gerekti. Nereden bakarsan bak hem alıcı için, hem satıcı için hem de sedo çalışanı için vakit alıcı ve gereksiz bir durum. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar,
domain ekleme aşamasındaki bu sayfada o kısımları boş geçebilirsin. Bence boş bırak. Domainler hesabına eklendikten sonra asıl bu ayarların yapıldığı bir sayfa var: 1. sol tarafta "domain management" tıkla. 2. açılan sayfada yukarıda "my overview" yazan yerde "sales overview" seç. 3. açılan sayfada gerekli ayarları yaptıktan sonra aşağıda execute tuşuna tıklayıp onaylıyorsun. Sorduğun soruya gelince, 1 ve 2 numarada dikkat edersen küçük oklar var. Bunlar oraya yazdığın bilgiyi aşağıdaki kutulara kopyalıyor. Yani 100 tane domain eklemiş olsaydın hepsine teker teker fiyat yazman gerekmeyecekti. Yalnız bu gösterdiğin ekranda teklif yöntemi veya sabit fiyat diye ayarlama imkanı yok. O nedenle o kutuları boş bırakabilirsin. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Merhaba,
SEDO'daki hesabımda 19.90 €'luk bir birikim vardı bundan bir hafta önce. Bu sabah baktığımda 14.45'e indiğini gördüm. Acaba bunun sebebi ne olabilir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Alıntı:
click fraud'tan kaynaklı olabilir mi? |
||
|