|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: registerfly'dan sakının
Selamlar, Yukarıda bahsedilen uyarı yazısının üzerinden 15 gün geçti. Icann ilk defa somut bir adım atıp registerfly firmasına karşı yaptırım uygulamaya başladı. domain piyasası icann'in tembellikten sıyrılıp adım atması karşısında şaşkınlık içinde. Buna göre icann farklı alan adı uzantılarını yöneten dört temel kuruma talimat vererek registerfly domainlerinden son 45 gün içinde süresi dolan (pending delete statüsü) ile dolmak üzere olan domainleri beklemeya almalarını istedi. Eğer süresi dolan bir registerfly domaini varsa bunu uzatmak çok zor oluyordu. Bu şekilde eldeki domaini kaybetme tehlikesi çok yüksekti. Bu nedenle acil olan bu konu öncelikle çözülüyor. Yani, registerfly domainlerinin süresi dolmayacak. Geçen hafta icann görevlileri registerfly şirketini ziyaret etti. Yakında yeni gelişmeler bekleniyor. Icann şu an mahkeme kararıyla domain sahiplerinin bilgilerini registerfly şirketinden alıp registerfly'ı tamamen kapatmak üzere. Ayrıca registerfly'ın muhasebe kayıtları incelemeye alınacak. Ayrıca icann kendi alacakları için mahkeme yoluna gidiyor. Bu arada registerfly.com sitesi çökmüş durumda. icann siteyi kapatmış olabilir. Bu konudaki yazı burada var: http://icann.org/announcements/announcement-02mar07.htm |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
Şu an herşey çok karışık. Bir ihtimale göre godaddy firmasına aktarılacak. Ne olacağı belli değil. 27 Şubat günü New Jersey Federal Mahkemesinde dava başlamış. Bu günlerde sonuçlanması lazım. domain bilgilerinin güvende olmamasından dolayı FBI soruşturmaya dahil olmuş. Bu arada şirket sahiplerinden biri kendi sistemlerini kilitleyerek şirket çalışanlarının giriş yapmalarını engellemiş. Son olarak registerfly sitesinin çökmüş olması var. Ayrıca icann'in epp kodu uygulamasını registerfly domainleri için iptal etmesi bekleniyor.
Karışık ve dolambaçlı durumlar var yani anlayacağın. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
peki registerfly'daki domainleri baska bir firmaya transfer etmeli mi yoksa bu karisiklik gecene kadar beklemeli miyiz?
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
Bence transfer edebiliyorsanız mutlaka transfer edin. Bir domainci 180 tane domaini manuel olarak teker teker transfer kodlarını alarak transfer etmiş son 7 gün içinde. Bundan sonra ne olacağı belli değil. Bu firmanın durumu daha da karışabilir. Son bir haftadır registerfly sitesi biraz çalışmaya başladı. İleride herşey mümkün. Hazır çalışıyorken kilidi açıp transfer kodunuz alın.
Öncelikle domain kilidini açın. Daha sonra transfer kodu (authorization code veya epp kodu) almanız lazım. Bunu da registerfly sitesi üzerinden yapıyorsunuz. Şu an site tekrar çalışıyor. Daha sonra güvendiğiniz bir firmaya gidip (namecheap.com öneriyorum) gidip transfer etmek istediğiniz domaini yazıyorsunuz ve bir yıllık ücret ödüyorsunuz. domain transferi gerçekleşirse bu bir yıl domainin üzerine eklenecek yani ayrıca transfer parası diye birşey yok. Gerçekleşmezse para hesabınıza iade olması lazım. Namecheap sitesinde böyle oluyor. Transfer 4-7 gün arası sürebilir. Moniker.com da fena değildir. Godaddy.com önermiyorum. Godaddy whois bilgilerinin tam doğruluğu konusunda hastalıklı saplantıları olan bir firma. İspiyona dayalı bir politika izliyorlar. Örneğin zoque.net domaini godaddy.com firmasında olsa ve whois bilgilerinde küçük bir hata görsem, örneğin telefon numarası veya isim veya email adresi gerçekçi olmasa hemen godaddy'ye şikayet edebilirim onlar da domaini kilitleyip (site iptal oluyor) size email atıyorlar. Hata başına 30 dolar ödemeniz lazım ceza olarak. Attıkları email size ulaşmazsa (spam filtresi, tatilde olma, artık o emaili kullanmama, email adresinin doğru olmaması vb. nedenlerle ulaşmayabilir) süresi dolmadığı halde domaini iptal edip kendilerine ait açık arttırma sitesi tdnam.com'da satıyorlar. Bu durum defalarca yaşandı. Godaddy çok aşağılık bir firmadır. Bunu domainci olarak söylüyorum. Bazı insanlar bu işi meslek edinmiş. Godaddy'de kayıtlı domainlerin whois bilgilerindeki email adreslerini kontrol ediyorlar. Biliyorsunuz whois zaten herkese açık bir bilgidir. Ne zaman çalışmayan bir email bulsalar hemen şikayet ediyorlar. Godaddy bu işkayetleri ciddiye alıp "dur bakayım gerçekten çalışmıyor mu" diye bir de kendileri email gönderiyor. Önce dns sıfırlanıyor sonra domain sahibinden cevap gelmezse domain satılığa çıkıyor. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
registerfly.com'un yeniden online olmasini bekleyelim o zaman.
bu arada enom'un registerlfy kullanicilarina domain transferi icin koydugu sürenin bugün bittigini ya da amerika'daki zaman farkindan dolayi bitecegini görüyorum. oysa takvimime ne güzel de 9 marta kadar süre var diye not düsmüsüm. bir domainimi aralik ayinda uzatmama ragmen, registerfly domaini kendilerine transfer etmeden enom üzerinde uzatmis. saniyorum o domainle acil bir sekilde ilgilenmem lazim.
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
Registerfly.com şu an tekrar çalışıyor. Tahmin ettiğim şarkıcı adını içeren domain ise mümkün olan ne varsa yapın derim. Gerçi ilgilenmezseniz belki bir karışıklık olur bize de gün doğar. Ben zaten o domaini ne zamandır gözüme kestiriyorum. Bir ara bitiş tarihine yaklaşır gibi oldu sanırım ama sonra az bir zaman kala yenilendi. Başka bir domain de olabilir tabii bahsettiğiniz.
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#19 (permalink) | ||
|
Yer: İzmir
|
avukatın verdiği cevap inanılmaz
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
İlginç ben 2 senedir kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. Hatta bir ara API'den de çekiyordum bilgileri sorun yoktu. Büyük bir yanlış anlama olmuş sanırım kesinlikle geri döneceklerdir...
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!