|
|
#1 (permalink) |
|
registerfly'dan sakının
başlık çok iddialı olabilir ama şu acı tecrübemi paylaşmak isterim. registerfly 1 senedir memnuniyetle kullandığım bir servisti. ancak geçtiğimiz ay kaydetmeyi denediğim bir domain'de sorun çıkardı. her zamanki adımları takip etmiş ve ödemenin yapıldığına dair maili de almıştım. ancak bu mailin hemen ardından bir sorun sebebiyle (ne olduğunu belirtmiyordu) domain'in kaydedilmediğine dair başka bir mail gönderdiler. ben de belki bu defa olur diye diye 4 kez daha aynı domain'i kaydetmeye çalıştım ve hepsi aynı şekilde sonuçlandı. müşteri desteğe durumu bildirdim ancak hiçbir şekilde geri dönmediler. ben de domaini kaydetmekten vazgeçtim, domain önemli değildi zaten öylesine alıyordum. ancak bu ayki kredi kartı ekstrem geldiğinde şok oldum. kaydedemediğim bir domain için benden tam 4 kez para çekmişler! müşteri desteğe durumu tekrar bildirdim, henüz geri dönmediler ve döneceklerini de sanmıyorum. başımın gözümün sadakası olsun, çok önemli değil. ama insanın enayi yerine konması çok acı. registerfly'dan domain kaydetmeden önce bir kez daha düşünün derim. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: registerfly'dan sakının
Bu firma konusunda haklısın. Daha önce aşağıdaki başlıkta registerfly konusunda elimden geldiğince uyarıda bulunmuştum.
bir domain tescil firmasından bekentileriniz ? Bir firma düşünün, bütün çalışanları işten atılmış olsun ama çaycısı duruyor olsun. İşte registerfly böyle bir firma. Zamanla gittikçe kötüleşti firmanın durumu. Nereyi tutsan elinde kalıyor ama baştaki çaycı teknik konulardan anlamadığı için görmemezlikten geliyor. Hemen bankanın kredi kartı bölümünü arayıp haber ver. İptal ettirebilirsin ödemeleri. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Bankana "alamadığım bir hizmet için para çekildi" diye şikayet edeceksin umarım. Ödeme yaparken pin kodunu soran 3d secure sistemini kullanmıyorlarsa ve bir yere ıslak imza atmadıysan banka paranı çatır çatır geri alır.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu yaklaşım sorunun çözülmesini engeller. Paranın miktarı önemli değil... Bence başının gözünün sadakası olacak bir durum değil bu.
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
aslında öyle demiş olmamın sebebi, bugüne kadar bu tip olaylarla karşı karşıya gelenlerin en sonunda nalet olsun diyerek haklarını aramalarından vazgeçmeleri. çünkü astarı yüzünden pahalıya patlıyor bu tip mücadeleler gibi bi izlenim olmuşmuş bende. ama yukarıdaki mesajımda da dediğim gibi bankayı bir arayacağım. teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Finansbank bildiğim kadarıyla bu konuda en hassas banka ve charge-back konularında sonuna kadar kendi müşterisini savunuyorlar. Gerçi çoğu banka hassas denilebilir ama finans bu işi biraz daha hakkıyla yapıyor(muş).
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Yukarıda bahsettiğim konuda registerfly'ın lisansının icann tarafından iptal edilebileceğini yazmıştım. Dün icann registerfly'a sorunları düzeltmesi için 15 gün süre verdi.
Resmi yazı burada (dikkat pdf dosyası, sağ tıklayıp kayıt edin) http://www.icann.org/correspondence/...ch-21feb07.pdf Burada bahsedilen konular şunlar:
Görülen o ki Registerfly'ın suyu ısındı. Aslında icann inanılmaz derecede hantal bir kurum ve hiç bir konuda 3-5 yıl geçmeden karar veremiyorlar. Diğer taraftan Registerfly konusunda gerekeni yapmadığı için icann kurumuna dava açılmak üzere. O nedene dünkü yazı. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!