|
|
#1 (permalink) |
|
Hosting Problemi
Herkese merhaba, hosting konusunda onlarca başlık açıldığının farkındayım. Ancak yaşadığım problem çok farklı. 1 yıldır dreamhost kullanmaktayım. Yaklaşık birkaç aydır basit bir arama motoru yapımı üzerinde çalışıyoruz. Ancak dreamhost ile amerika bağlantılı bir siteye erişimimiz 200 ms ile 2000 ms(milisaniye). İşlemci ve MySQL kullanımı "shared" bir hosting olduğu için problemlere neden oluyor. Ayrıca hızın 2000 ms lerde dolaşması bu işi dahada zorlaştırıyor. Bunun üzerine bir aylık bir dedicated sunucu denemeye karar verdik. (Firma: layeredtech.com) Sunucunun özellikleri : p4 2.8 1 gb ddr ram 100 mbps port hızı... tek kullanıcı olduğundan bir problem olmayacağını düşünüyorduk. Ancak dreamhost ile yine aynı sürede erişim sağlamasını(hosting yeri amerika olduğundan) "umarken" erişim hızı 3-4 saniyeyi buldu... Anlayacağınız yaptığımız işi shared bir hosting, dedicated dan daha iyi yapıyordu... Şu an dreamhost da da , istediklerimiz çok iyi derecede gitmiyor. hosting.com un vps ve managed paketlerini incedik. Sunulan özellikler insanın iştahını kabartıyor. Ancak korkumuz dedicated da başımıza gelen yavaşlığın, burada da devam edeceği... Sonuçta çok düşük bir bütçe ile birşeyler başarmaya çalışıyoruz. Sizin bu konuda öneriniz nedir? Bize 2 site arasında kurulan bağlantının üst seviyede olması gereken bir sunucu lazım. Bu mümkün mü? Mümkünse olması gereken özelikler nelerdir? Çok acil yardımlarınıza, fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden vakit ayıran herkese teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Hosting Problemi
Eger baglanti hizi yuksek bir sunucu istiyorsan Turkiye'den bakman gerekir diye dusunuyorum. Cunku su anda Turk Telekom'un yurt disi cikislari cok fazla yavasladi. Ama genel olarak yurt disinda ki serverlari karsilastirirsak
rackspace.com kaliteli bir servis veriyor diye biliyorum ama ucretleri biraz fazla olabilir diger sunuculara gore. Ilk baglanti hizinda da dedicated ya da shared olmasinin cok da fark ettigini dusunmuyorum. O yuzden iyi bir yerden uygun bir fiyata shared alarak calismalarinizi devam ettirmenizi tavsiye ederim. Iyi calismalar. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ?
|
Bende dreamhostu kullanıyorum ve aynı problemleri yaşıyorum.. Geçenlerde bende bir araştırma yaptım ve genel tercihin (mt) mediatemple olduğunu gördüm.. Özellikle grid-server'i dreamhosttaki hesabımın süresi sona erince kullanmayı düşünüyorum.fiyatları dreamhosta göre pahalı ama kupon kodları ile indirim kazanabiliyorsun..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Telekom un yurtdışı çıkışları şu günlerde yavaşlamaya başladı (hızlı olsa dahi hiçbir zaman yeterli olmadı).
Eğer Avrupa da bulunan bir datacenterdan sunucu kiralar iseniz amerika sunucularından 1-2 sn daha iyi sonuç alabilirsiniz, eğer bütçeniz biraz daha varsa Türkiye'de bulunan bir veri merkezinden server kiralamanız size daha iyi sonuçları getirebilir...Türkiye'den bir server kiralamak isterseniz forumda böyle bir başlık açılmıştı buradan bakabilirsiniz... dedicated server vs. server colocation |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Birçok firma araştırdık, ancak kullandığımız sistemde en iyi performansı dreamhost da gördük. Biz de mecburen kod tarafında, sistemi daha az yoracak, bağlantı hızını arttırıcı optimizasyonlar yaptık. Şu an açıkçası bu problemi hallettik gibi...
Ancak eğer site kullanıcı tarafından itibar görürse, yaptığımız hesaplamalardan , günlük 100 bin tekil hitleri göreceğimizi planlıyoruz. site imaj ve kaynak kodu bakımından sade, yani çok fazla kod yığını olmayacak. Fakat böyle bir site için dreamhost paketinin kaldıracağını sanmıyoruz. Tavsiye ettiğiniz mt hakkında da forumda birçok üyenin olumlu mesajları var. Büyük ihtimal , işi sonlandırdığımız takdirde, farklı bir sunucuya taşınacağız... Son sorum, böyle yüksek trafikli bir site için hosting konusunda dikkat edilmesi gerekenler, tavsiyeler nelerdir? |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
mt güzel ama fiyatları pek güzel değil aslında tamam sunulan hizmete fiyat çok iyi ama beni kasar..öğrenci işiyle bu iş zor
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!