Zoque.Forum
»
Nedir bu domain firmalarından çektiğim
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Zurich
|
Nedir bu domain firmalarından çektiğim
Yağmurdan kaçarken doluyamı tutuldum acaba, resigsterfly tam epp kodlarını vermişken, hesey sorunsuzken bir panikle tum domainleri transfer ettim. Bu sefer yeni transfer ettiğim firmadan ( namecheap ) epp kodlarını almıyorum.
Get EPP Code, linkinden sorgulama yaptigimda her domain için; "An EPP code request for this domain has already been placed. It will take from 24 to 48 hours for the key to be available. The request was placed on 03/13/2007 07:03 PM EST. When ready, we will also email the EPP code to xxx@yyy.com email address which you can change by going to the Manage Profile page. We apologise for the delay." Şeklinde bir mesajla karşılaşıyorum. Bu konuda bir fikri olan varmı acaba |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Adana
|
Re: Nedir bu domain firmalarından çektiğim
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Namecheap'te yeni kayıt edilen alan adının tranfer kodunu alabilme için üzerinden 60 gün geçmesi gerekiyor. Acaba transfer edilen domainlerde de boyle bir sure var mı?
Bu arada, Dun suresi dolmaya yaklaşan 2 domaini registerfly'de yenilemeye kalktım para kredi kartımdan çekildi ama yenileme işlemi yapılmadı. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
bunun haricinde registerfly ile ilgili saniyorum diger konuyu da okumussundur. su an bende bir domainin transfer ücretini ödememe ragmen, yenilenmesini bekliyorum. ama acikcasi ümitli degilim.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
eger epp/auth. code'un varsa 24 saat icinde transfer edebilirsin, en azindan namecheap'e transfer bu kadar sürmüstü. ben yaklasik 2 hafta önce transfer etmistim.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
60 gün limiti bütün firmalarda var. Bir domaini yeni kaydettiğiniz zaman veya firma değişikliği yapınca 60 gün limiti uygulanıyor. Bu süre dolmadan dışarı transfer mümkün değil. Kurum içi başka hesaba aktarma (domain push) yapabilirsiniz. Onda zaten epp kodu gerekmez. Örneğin domaini satarsanız bu şekilde yapmanız iyi olur.
Namecheap firmasını konuyu açan arkadaşa ben tavsiye etmiştim. sorun yaşadığınız için üzgünüm. Normalde namecheap sitesinde epp kodunu kullanıcı kendisi anında oluşturuyor. Emin olmak için tekrar deneme yaptım. Şu şekilde oluyor: 1. Namecheap.com adresine gidip kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın. 2. Sağ taraftaki "more links" yazan menüde "get epp code" linkine tıklayın. 3. açılan sayfada üstteki pencereye bir veya çok sayıda domaini www kullanmadan isimonline.com şeklinde yazın. 4. Alttaki pencereye namecheap şifrenizi yazın ve oradaki tuşa tıklayın. 5. epp kodunuz hemen ekranda beliriyor. Zaten epp kodu ve domain kilidi açma gibi işlemleri anında ve kendi başınıza yapabildiğiniz için namecheap sitesi başka firmalardan daha iyi. Örneğin godaddy firması bu 60 gün olayını abartıp yeni kayıt ve yeni gelen transferler dışında bir de admin emaili değişikliğinde bile uyguluyor. Örneğin firma içi iki kullanıcı arasında domain push yapıldığı zaman admin emaili değişiyor. Godaddy'de bu şekilde 60 gün bekleyen bir domainim var. Nedeni ise emailin değişmiş olması. Diğer firmaların tamamı 60 gün kuralını uyguluyor ve 60 gün sonunda epp kodunu bazı firmalarda öyle kendi başınıza ve anında alamıyorsunuz. Örneğin turkticaret böyle bir firmadır. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Evet sorgulamayi belirttiginiz sekilde yapiyorum ve EPP koudunun yazmasi gereken yerden bu mesajla
( An EPP code request for this domain has already been placed. It will take from 24 to 48 hours for the key to be available. The request was placed on 03/13/2007 07:03 PM EST. When ready, we will also email the EPP code to xxx@yyy.com email address which you can change by going to the Manage Profile page. We apologise for the delay. ) karsilasiyorum. Ama saniyorum bu mesajla karsilasma nedenim 60 gun beklemek gereketiginde dolayi, ingilizcesi iyi olan biri bu mesaji yorumlayabilirse fikir sahibi oluruz. Daha once bende registerfly dan domain transferi yapmistim ama domain enom da kayitliydi yaklaşık 24 saatte sonuclanmıştı, Suan ise registerfly inc tarafinda kayitli bir domaini 1,5 gun oldu bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
O mesajı önemsemeyin. Orada yazanlar konuyla alakasız. Biraz daha deneme yaptım. Yirmi gün önce kaydettiğim bir .com domain için ve aylar önce kaydedilen bir .com için epp kodu istedim. Eski domaine epp kodunu anında veriyor. Diğerine o bahsedilen hata mesajını veriyor. Hata mesajları karışmış olmalı. Bunlar önemli değil. Önemli olan şey şu ki, altmış gün bekleyeceksiniz ve o zaman çalışacak.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Sizin durumunuz için bir çözüm değil belki ama bir öneri olabilir;
Ben domain satın alırken hep yahoo'yu kullanıyorum. Birkaç yıl önce Türkticaret'den ağzım yanınca biraz da tereddütle yahoo'ya sarılmıştım ama hiç pişman olmadım geçen süre içinde. Benim için en önemli kısım olan A/CNAME kayıtlarını istediğim zaman istediğim şekilde ve ücretsiz olarak düzenleyip farklı subdomainler için farklı host firmalarına yönlendirme yapabiliyorum. Bu benzeri diğer diğer bütün düzenlemeler de ücretsiz tabiki. Sonuçta köklü bir firma ve ICANN'den atılması gibi ihtimaller uzak gelecekte dahi söz konusu olmaz sanıyorum. Evet baktığım zaman diğer firmalara göre kimi zaman 2-3$ daha pahalı olduğu da oluyor ama ben aldığım hizmet karşılığında bu farkı hiç umursamıyorum bile... Sevgiler. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!