|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Re: Domain Taşımak
Alternatif olarak size 2 firma önerebilirim. İlki namecheap.com :
Diğer firma ise moniker.com :
İyi günler. Alıntı :En iyi domain kayıt firmalari Mesaj mirturk tarafından 16.06.2007 (20:14) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Erdinç bey,
Size özel mesaj da attım ama size bahsettiğim domainden başka, aynı yerden almış olduğum bir kaç alan adı daha var. O yüzden genel bir bilgi almak için burayı kullanmanın daha uygun olacağını düşündüm. Moniker.com üzerinden whois çektiğimde, Status: clientTransferProhibited Status: clientDeleteProhibited şeklinde bir bilgi alıyorum. Bu tam olarak ne oluyor? Yani domain kilidi kapalı mı? Eğer kapalı ise bunu nasıl açtırabileceğim konusunda yardımcı olmanız için ekran görüntüsünü ekliyorum. Bir ikinci olarak da alan adının bitimine 11 gün kalmış. Ben bunu moniker.com veya namecheap.com a yönlendirebilir miyim? geç kalmış değilim değil mi? Dediğim gibi sadece size bahsettiğim domain için transfer işlemi gerçekleştiremesem bile diğerleri için bir bilgi sahibi olacağım. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Merhaba,
clientTransferProhibited veya clientDeleteProhibited domainin kilitli olduğu anlamına gelir. Bu yetkisiz transfer işlemlerine karşı fazladan bir güvenlik önlemidir. Firmalar arası domain transferi işlemi şu şekilde oluyor: 1. Gönderici firmada domain kilidini açık duruma getirin 2. Gönderici firmadan domain şifresi alın veya belirleyin. (transfer şifresi, yetki kodu, authorization code, epp code vb. olrak da bilinir. Hepsi aynı şey) 3. Alıcı firmada transfer işlemi başlatın. Bu aşamada sizden bir yıllık kayıt ücreti isteyecekler. Transfer gerçekleşince domainin üzerine bir yıl eklenecek. 4. Alıcı firmada domain şifresini yazın. Örneğin namecheap firması alıcı firma olursa önce transfer işlemi için ödeme yapıp işlem başlatılıyor. Ardından epp kodunu giriliyor. 5. Gönderici firmadan domainin admin emailine onay emaili gelebilir. Böyle bir email gelirse emaildeki linke tıklayıp işlemi onaylarsınız. Bazı firmalar ise onay emaili değil ama sadece bilgilendirme emaili gönderiyorlar. Kilidi kaldırma işlemini düzgün bir firmada kendiniz menülerden yapabilirsiniz. Bazi kalitesiz firmalar ise kilit açma ve transfer kodu işlemlerini kullanıcıların yapmasına olanak tanımıyor. Kilit açıldığında whois sorgulamasında status olarak 'active' veya OK yazacak. Önemli bir domain için 10 günden az süre kala transfer işlemi başlatıp risk almaya gerek yok diye düşünüyorum. Bu durumda önce gönderici firmada bir yıl uzatıp sonra transfer etmek daha iyi olur. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Merhaba,
Erdinç bey paylaştığınız bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Özel mesajımda tam olarak belirtmedim ama otomobilyedekleri.com alan adının transfer ve yenileme işleminden vazgeçtim. Fakat sizin vermiş olduğunuz bilgilerden yapmam gereken işlemler için şu an sadece 1. maddenin eksik olduğunu gördüm. Firma ile bağlantıya geçip domain kilidini açmalarını isteyeceğim. Ardından yine yazmış olduğunuz işlem sırasına göre yapmam gerekenleri yaparak, diğer domainlerimin transfer işlemlerine başlayacağım. Emeğiniz ve değerli bilgileriniz için bir kez daha teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
Selamlar fenomen,
Gönderici firmanın onay vermesi bekleniyor demiş. Eğer gönderici firma sana email gönderirse onu onaylarsın. Yok eğer email göndermiyorlarsa, transfer zamanı gelince kendiliğinden gerçekleşir. Tipik bir transfer işlemi 4-7 gün arası sürer. İşlemi başlatalı kaç gün oldu? Hangi firmalar arası transfer yapıyorsun? domain kilidi şu an açık durumda mı? (Whois çektiğinde status ne yazıyor?) Gönderici firmadan transfer kodu alıp alıcı firmada bu kodu girdin mi? Sana onay emaili geldi mi? |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
İşlemi başlatalı kaç gün oldu?
2 gün oldu Hangi firmalar arası transfer yapıyorsun? hosting firmasının tuttuğu kayıttan godaddy hesabıma domain kilidi şu an açık durumda mı? (Whois çektiğinde status ne yazıyor?) açık Gönderici firmadan transfer kodu alıp alıcı firmada bu kodu girdin mi? girdim Sana onay emaili geldi mi? bana böyle bişey gelmiş bu gün: Re: Transfer of <xxx.com> OnlineNIC, Inc. received notification on <09/04/2007> that you have requested a transfer of the domain to <GoDaddy.com, Inc.> as the new domain name registrar. If you want to proceed with this transfer,you do not need to respond to this message; if you wish to cancel the transfer, please visit the following URL and follow the instructions: https://www.onlinenic.com/english/tr...&checksum=aaaa You will need to enter the following password to proceed: Password: aaaa If we do not hear from you by <09/09/2007>, the transfer will proceed and the domain will be transferred out of OnlineNIC, Inc. Note: To protect your domain from being transferred out fraudulently, we encourage you to always LOCK your domains unless the transfer is initiated by the authorized owner. Contact us anytime if you have any questions about the transfer. Regards, OnlineNIC Transfer Team Email: transfer-out@onlinenic.com bu linke tıklamayıp beklemeliyim sanırım? |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
Selamlar fenomen,
Konuyu gerçek bir örnek üzerinde görmek hiç transfer yapmamış kişilere yardımcı olacaktır. O bakımdan burada yazman iyi bir örnek oldu. Gönderici firmadan onay emaili gelebilir demiştim ancak görüldüğü gibi bu sefer iptal emaili gelmiş. Aynen dediğin gibi yapman gereken herhangi birşey yok. Birkaç gün daha bekleyeceksin. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!