Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Domain Taşımak

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.05.2007   #1 (permalink)

Yer: İstanbul Bursa arası
Domain Taşımak

Merhaba
Benim ilk çalıştığım hosting firmasında kayıtlı bir domainim var. Fakatt hizmet berbat ve çileden çıktım artık. Tüm domainlerimi godaddy de toplamak istiyorum. Ama eski registrar domain düşünce kendi alıp park eder mi böle bi korkum var. Bunu nasıl halledebiliriz? Bildiğim kadarıyla domainin süresi dolmadan diğer firmadan hiç bir şekilde sipariş veremiyoruz. 14 Hazirana kadar bir cevap bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
modifiyeci şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.05.2007   #2 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: Domain Taşımak

Tam tersine, domaini ancak süresi dolmadan taşıyabilirsiniz. Süresi dolduktan sonra taşıyamazsınız. Süresi dolunca ben diğer taraftan yeniden alırım diye düşünmeyin. Alamazsınız. İyi bir isimse düşmeden önce backorder olur. Yani eski firma domain daha düşmeden başkasına satar.

Hatta domainin süresinin dolmasına iki haftadan fazla vakit kalmış olmalı. Eğer bundan daha kısa süre varsa mutlaka şu anki firmada uzatıp ondan sonra transfer edin yoksa problem çıkabilir.

Diğer türlü yapacağınız cambazlıklar gümrükten geçerken cebinizdeki 50 bin doları az sonra geri almak üzere tanımadığınız bir adama vermeye benzer. Zaten iyi bir domainse büyük ihtimalle açık arttırmada karşımıza çıkar.

Firmalar arası domain transferi çok yaygın bir işlemdir. 4 ile 7 gün arası sürer. Domainin kayıtlı olduğu ilk 60 gün ile son 14 gün transfer olmaz. Onun dışındaki herhangi bir zamanda olur.

Yapacağınız iş çok basit:
1. Godaddy.com veya namecheap.com adresinde bir hesap açın.
2. Şu an domainlerin kayıtlı olduğu firmada domain kilidini açın ve transfer kodunu alın.
3. whois kontrolü yapıp kilidin gerçekten açık olduğundan emin olun. Status OK veya Status active olmalı.
4. Godaddy veya namecheap'te domaini yazıp transfer işlemini başlatın. Eski firmadan aldığınız transfer kodunu yeni firmada girmeniz lazım.
5. size onay emaili gelecek. Onları onaylamanız lazım.

Bu konuda yazdığım bir yazıya bakabilirsiniz:
http://isimonline.blogspot.com/2007/...odu-nedir.html

Mesaj erdinç tarafından 28.05.2007 (06:01) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.05.2007   #3 (permalink)

Peki 4-7 gün sürer demişsiniz. 16 günümüz kaldı bitmesine. Transfer işleminin başlaması mı 14 gün önce olmalı. Yani şimdi işlemi başlatsak yetişir mi?

Eski firmanın sayfasındaki seçeneklerim aşağıdaki resimdeki gibi. Transfer kodu nerden alınır bulamadım
Ve son olarak, daha önce de bi domainimi NS ları değiştirerek godaddy deki account uma aktarmıştım. Ama hala eski firmadan kontrol ediyorum. Bu domaini tamamen oraya aktarmak istiyorum. Bu bahsettiğiniz işlemle bu şekilde olacak değil mi? Ve Ödemeyi gününde mi yapıcam yoksa transfer edilince expire mı olmuş olacak?
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: gif Untitled-1.gif (14.5 KB, 39 defa görüntülendi)

Mesaj modifiyeci tarafından 28.05.2007 (11:41) yeniden düzenlendi..
Old 28.05.2007   #4 (permalink)

erdinç's Avatar

Alıntı:
modifiyeci tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Peki 4-7 gün sürer demişsiniz. 16 günümüz kaldı bitmesine. Transfer işleminin başlaması mı 14 gün önce olmalı. Yani şimdi işlemi başlatsak yetişir mi??
Yetişme ihtimali var. Ben genelleme yapıp 14 gün demiştim ama Godaddy en az 10 gün kalmasını istiyor. O nedenle yetişir.

Alıntı:
Eski firmanın sayfasındaki seçeneklerim aşağıdaki resimdeki gibi. Transfer kodu nerden alınır bulamadım
Şanslısınız. Bu firma kullanıcı arayüzü olarak çok bilinen directi firmasının arayüzünü kullanıyor. Hemen açıklıyorum:

O gösterdiğiniz sayfanın ortasında başlangıç ve bitiş tarihleri yazıyor. O tarihlerin hemen altında "Click Here to Create domain Secret" linki var. İşte domain secret dediği şey sizin transfer şifreniz. Oraya tıklamanız lazım.

Alıntı:
Ve son olarak, daha önce de bi domainimi NS ları değiştirerek godaddy deki account uma aktarmıştım. Ama hala eski firmadan kontrol ediyorum.
Sizin kafanız karışmış. Nameserver adreslerini değiştirerek sadece sunucu (hosting) hizmetini değiştirdiniz. Anlaşılan godaddy'den hosting hizmeti satın almışsınız. hosting ve domain kaydı tamamen farklı ve birbiriyle alakası olmayan konulardır. domain kayıt firmalarından hosting satın almak veya hosting firmalarından domain satın almak iyi bir fikir değildir. Bu ikisini ayrı ayrı firmalardan almak daha iyi olur. Kısaca, NS ayarı konumuzla ilgili bir olay değil.

Yapacağınız işleri listeliyorum:
1. Ekran görüntüsünde mevcut durum olarak active yazıyor. Yani kilit açık. Tabii bazen buradaki bilgi gerçekçi olmuyor. Onu da kontrol edelim:

Bu adreste domaini yazınca status OK ve status active yazısını görmeniz lazım: http://www.moniker.com/pub/Whois

Eğer OK veya active yazısını görüyorsanız 2 numaraya devam edin. Eğer değilse resimdeki panelde "kilitli/açık" yazan tuşu tıklayıp tekrar kilidi açın.

2. Domainin kilidinin açık olduğundan emin olduktan sonra "domain Secret" oluşturmanız lazım. Bunu da dediğim gibi o gösterdiğiniz sayfanın ortasındaki linke tıklayarak yapıyorsunuz.

3. Yeni firmaya gidip transferi başlatın.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 28.05.2007   #5 (permalink)

Çok teşekkürler yardımın için. "Pending Current Registrar Approval" aşamasına geldi. Sanırım bundan sonra onay maili bekleyeceğiz.

Bu arada
Alıntı:
Anlaşılan godaddy'den hosting hizmeti satın almışsınız. Hosting ve domain kaydı tamamen farklı ve birbiriyle alakası olmayan konulardır. Domain kayıt firmalarından hosting satın almak veya hosting firmalarından domain satın almak iyi bir fikir değildir. Bu ikisini ayrı ayrı firmalardan almak daha iyi olur.
demişsiniz. Godaddy'nin hosting konusunda kötü olduğunu mu söylemek istiyorsun? Özellikleri bana uygun olduğu için onu seçtim. Ama fiyat her ne kadar çok uygun gibi görünse de hiç de öyle değil bence. mail adresi almak için bile para ödeniyor. Sizin kötü olduğunu düşünmenizin sebebi nedir? Daha çok olmadı taşınalı ve zaten aylık ödeme yapıyorum. Değiştirmeli miyim?
Old 28.05.2007   #6 (permalink)

erdinç's Avatar

Genel bir ilke olarak hosting ve domaini farklı firmalardan almak gerekir diyorum. Hem daha çok seçeneğiniz olur hem güvenlik açısından daha garantili olur.

İçerikle ilgili problem yaşama, domainin kendisinden dolayı problem yaşama gibi konularda kendinizi daha sağlama almış olursunuz. Olumsuz bir yasal durumda domain veya hosting firmasının size uygulayabileceği yaptırımlar var. Bu yaptırımları aynı yerde toplamak kullanıcının avantajına değildir.

İşin genel yönünü bir tarafa bırakıp, godaddy'nin hosting hizmetini tavsiye ediyor musun derseniz, hayır, hiç tavsiye etmiyorum. Özellikle kota aşımı durumunda otomatik faturalandırma gibi tuzaklara dikkat etmen lazım.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 28.05.2007   #7 (permalink)

"aLiKaYHaN"'s Avatar

Yer: Ankara - Adana

Tam böyle bir konu açmayı düşünürken bunları okumak beni ne kadar sevindirdi anlatamam. Hem soran hem de cevaplayana bolca teşekkürler.

Benim merak ettiğim bir de şu var: Alan adımızı taşıma süresinde (4-7 gün olarak belirttiğiniz) siteye erişimde herhangi bir kesinti oluyor mu, oluyorsa ne kadar sürüyor?

Tekrar teşekkürler.
Old 29.05.2007   #8 (permalink)

erdinç's Avatar

O birkaç gün süresince eski nameserver ayarları aynı şekilde çalışmaya devam ediyor. Transfer işlemi gerçekleştiği an yeni firmada var olan sunucu adresleri anında etkinleşiyor.

Eğer yeni firmada herhangi bir sunucu adresi girmediyseniz o zaman domain firmasının kendi varsayılan (default) sunucu ayarı atanır. Transfer gerçekleştikten sonra adresleri güncellerseniz 3-5 saat arası bir bağlantı kopukuğu olur. Ancak bunun iki farklı çözümü var:

1. Transfer işlemine başvururken ödeme sırasında size sunucu adreslerini sorması lazım. Örneğin namecheap soruyor. Yalnız standard checkout seçmeniz lazım.

2. Eğer çok sayıda domaini transfer ediyorsanız veya sürekli aynı sunucuyu kullanıyorsanız varsayılan sunucu adresini değiştirebilirsiniz. Örneğin namecheap firmasında /my account/manage profile/checkout settings/ sayfasından transfer veya kayıt edilen bütün domainler için varsayılan adres atayabilirsiniz.

Yalnız URL yönlendirme yapmak istiyorsanız o zaman sunucu adresi girilmemiş olması gerekir. Sadece domain firmasının kendi sunucu ayarları etkin olduğunda url yönlendirme mümkündür.

Transferle ilgili bilinmesi gereken bir diğer konu da ödeme konusu. Aslında transfer için özel bir transfer ücreti alınmıyor, ancak transferin olabilmesi için yeni firmada domaini bir yıl uzatmanız lazım. O nedenle transfer başvurusu sırasında sizden bir yıllık kayıt ücreti alırlar. Eğer transfer gerçekleşmezse bu ücret domain firmasındaki bakiyenize iade olur. İleride başka bir domain için kullanırsınız.
Transfer gerçekleşirse domainin üzerine bir yıl daha eklendiğini göreceksiniz.

Bu arada, domain veya site satışı yapan arkadaşların transfer yerine domain push (firma içi hesaplar arası aktarım) yöntemini kullanmalarını tavsiye ederim. Aktarım hem ücretsiz hem de anında olur.

Mesaj erdinç tarafından 29.05.2007 (00:48) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 29.05.2007   #9 (permalink)

Bilgiler harika gerçekten. tekrar tekrar teşekkürler!
domain konusundaki engin bilgilerinden biraz daha faydalanmak isterim. Registrar ve hosting ayrı olsa menfaatimize olur diyorsun. Sebbebi de güvenlik. Ben bir arkadaştan Godaddy nin uyarı bile vermeden domaine, ILLEGAL bahanesiyle el koyduğunu duydum. Açmak için de yüksek ücret istemişler. Böyle bir olay mümkün müdür? Eğer mümkünse "bunu yapmaz" dediğiniz, problem yaşamayacağımız, en güvenilir firma hangisidir?
Henüz az domainimiz varken, en sağlam firma hangisiyse onunla devam etmek daha iyi olur kanaatindeyim.
Old 29.05.2007   #10 (permalink)

erdinç's Avatar

Godaddy hakkında yapılan bu ve buna benzer yorumlar doğrudur. Godaddy kafasına göre asıp kesen bir firma. hosting başka yerden olduğu halde içerik yüzünden domaine el koyma ve transfere kilitleme gibi işlemler yapıyorlar.

Sitesi Godaddy tarafından çökertilen birisi www.nodaddy.com adresinde bu konuyu anlatıyor. İçeriğe karışma konuları dışında Godaddy özellikle whois bilgileri konusunda saplantılı ve bir firmadır. Şikayet durumunda size bu konuda ceza kesebilirler. Ben interneti olan herkesin görebileceği yere gerçek adımı, adresimi ve telefonumu yazmak zorunda mıyım? Ne var ki, gel de bunu Godaddy'e anlat. Hata başına 30 dolar kesiyorlar.

Özetlemek gerekirse, en güvenli ve müşteri yanlısı firma olarak ilk sırada moniker.com var. İkinci sırada namecheap.com var. Ben ücretsiz whois koruması nedeniyle namecheap ile çalışıyorum.

Eklenti,
Bu sayfada Godaddy'nin bir kullanıcın elinden domaini alıp açık arttırmada satması anlatılıyor. Aynı konu wikipedia'da açıklanmış. Bu olay 4 ay önce oldu. Yine whois bilgileri konusunda saplantılı uygulamalar yapan godaddy şikayet üzerine FamilyAlbum.com domainini incelemeye alıyor ve kullanıcıya bilgileri düzeltmesi için email gönderip süre veriyor. Kullanıcının olup bitenden haberi bile yok.

Süre sonunda godaddy domaini daha kayıt süresi dolmadan iptal ediyor ve ardından açık arttırmada satıyor. FamilyAlbum.com olarak aratırsanız yığınla haber bulacaksınız.

Mesaj erdinç tarafından 30.05.2007 (15:59) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

domain , tasimak , turk ticaret.net

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?