Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Domain nereden alınmalı? [Yerli]

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 30.05.2007   #11 (permalink)
modifiyeci

Yer: İstanbul Bursa arası
Re: Domain nereden alınmalı? [Yerli]

Türk olarak ben bi süre www.rodosweb.com la çalıştım. domain konusunda problem yaşamadım. 12 ytl sanırım. Onun dışında hosting olarak da özellik hız vs. açısından iyi fakat beni kesmedi. domain konusunda düşünülebilir.

Alıntı:
2. Domaini kilidi açma kullanıcı panelinden mümkün olmalı (anında işlem yapabilirsin).
3. domain transfer kodu atama kullanıcı panelinden mümkün olmalı (anında işlem yapabilirsin).
Bunlar mevcut.
modifiyeci şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 30.05.2007   #12 (permalink)
rgs | sessiz

rgs | sessiz's Avatar

Yer: İstanbul

erdinç // Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. "Domaini kilidi açma" ve "domain transfer kodu atama" terimlerini biraz daha açabilir misiniz? Ayrıca, sizin domain tescili için kullandığınız firmayı öğrenebilir miyim?
___
Impellitteri // Teşekkürler.
___
modifiyeci // Teşekkürler.
___
nurkan // Bilgiler için teşekkürler. Bu arada çalışmalarınız hoşuma gitti. Özellikle kişisel siteniz ;)
rgs | sessiz şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 30.05.2007   #13 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra

O iki konuda yazdığım şu yazıya bakabilirsiniz. Ben firma olarak namecheap.com ve moniker.com kullanıyorum. Moniker'i daha çok domain tasting (trafiği ölçmek için) için kullanıyorum.

Eğer domain işinin içinde değilseniz isimtescil.net işinizi görür.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 30.05.2007   #14 (permalink)
rgs | sessiz

rgs | sessiz's Avatar

erdinç // Teşekkürler, bahsi geçen konuyu anladım. Mesele şu ki; ben domaini almadan bu iki özelliğin panelde var olup olmadığını nereden anlayacağım?
Sizin kullandığınız 'namecheap'de var mı domain Kilidi ve EPP Kodu?
Ve neden yerli bir firma tercih etmiyorsunuz?
Old 31.05.2007   #15 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Evet, o özellikle namecheap firmasında var. Yerli firma sandığınız firmaların hepsi yabancı firmaların bayisi. Örneğin Türkticaret ve isimtescil öyle.

Yerli firmalarda ciddiyet bulamıyorum. Ayrıca aradığım özellikleri bulamıyorum. Örnek vermek gerekirse:
1. kredi kartı kabul etmeli
2. Paypal kabul etmeli (Diyeceksiniz ki KK kabul etse Paypal olmasa olur mu? Hayır, olmaz. Ben İngiltere'de yaşıyorum. KK'mı İngiltere dışındaki firmada kullanınca her defasında benden komisyon kesiyor. Oysa Paypal üzerinden KK ile ödeme yapınca kesmiyor.
3. Paypal veya kredi kartı ile ödeme yapmanın dışında asıl önemli olan namecheap veya monikerdeki gibi bakiyeye para aktarımı yapmak mümkün olmalı. Yani ikide bir Paypal ve KK ile uğraştırmasın. Ödemeleri mevcut bakiyeden yapmak mümkün olsun.

4. ücretsiz whois koruması
5. ücretsiz email.
6. ücretsiz url yönlendirme.
7. tabii ki ücretsiz sunucu ayarlama.
8. sunucu ayarlarını kayıt sırasında ayarlayıp ayarların anında etkin olması
9. çoklu (bulk) işlem desteği. Örneğin whois bilgileri güncelleme, üzerine yıl ekleme, NS tayini gibi işlemlerde

10. kategoriler oluşturup kategorilere göre domain çoklu domain yönetimi yapma imkanı. Örneğin "sedo domainlerim" şekline kategori yaratıp bütün sedo domainlerimi kolayca yönetebilirim. Mesela sedodan başka park firmasına taşımak istersem oradan başka firmaya taşımak istersem her defasında 80 tane domaini seçmem, diğerleri arasından ayıklamam gerekmez. Kategoriyi seçmem yeterli.

11. reklamlarda kandırmaya yönelik olmaması lazım. namecheap reklam yapınca "ilk yıl için sadece $1.99 dolar" diyor. Yani ucuz fiyatın ilk yıl için olduğunu özellikle belirtiyor. İsimtescil sizi ters köşeye yatırmaya çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda bir info kampanyasında yaptılar. Şu an o kampanya yok.

12. Sadece namecheap'te olan başka hiç bir firmada olmayan anında satış işlemi var. Bu olay şöyle oluyor:
>domaini satılığa çıkarıp bir fiyat belirliyorsunuz.
> sadece o domain için namecheap.com/... adresli bir satış sayfası yaratılıyor. İsterseniz domainin kendi satış sayfasına yönlendirebilirsiniz. Size kendi domainimden bir örnek vereyim.
> Sonra domaini kendi haline bırakıyorsunuz.
> Alıcı gelip domaini satın alıyor. Ödemeyi namecheap sitesine kredi kartı ve Paypal veya Google checkout ile yapıyor. Ardından namecheap domaini sizin hesabınızdan alıp alıcının hesabına aktarıyor ve yapılan ödemeyi de sizin hesaınıza aktarıyor. Bu işlemlerin hepsi 1 dakika içinde yapılıyor.
Akşam işten eve gelince hesabındam domain eksilmiş oluyor. Onların yerine parası hesabıma eklenmiş oluyor. Benim hiç bir şey yapmama gerek yok. Genellikle yabancı isimler satıyorum.
Bu yöntemin avantajı alıcının tanımadığı birine para göndermek zorunda kalmaması. Ödemeyi namecheap kabul ediyor. Bakiyede biriken parayı istersem geri Paypal'a gönderebiliyorum.

13. Sedo'da domain satınca karşınıza bir liste çıkıyor. domain firmasını seç diyor. Eğer büyük firmalardan birindeyse domain o zaman satış işlemi domain push yöntemi ile yapılıyor. Sedo temsilcisinin o firmada hesabı oluyor. Sedo'nun bütün büyük firmalarda hesabı var. Eğer küçük bir firma ise o zaman doğudan alıcıya aktarmam lazım. Alıcı üçkağıt yapıp email dışında whois bilgilerini değiştirmezse domaini gerçekten aktardığımı kanıtlamam çok zor. Oysa moniker veya namecheap'ta olunca sedo temsilcisinin moniker veya namecheap hesabına atıyorum (push) o da diğer tarafa atıyor.

14. Namepros gibi yabancı forumlarda, sedo'da ve ebay'de satış yapıyorum. Eğer domain alıcının kullandığı bir firmadaysa o zaman domain push yapıyoruz. Eğer kullanmadığı bir firmadaysa o zaman alıcı için sorun oluyor. Türkçe firma olursa İngilizce konuşan birinin üye olması mümkün değil. Yani domain push yapamayacağız. Transfer yapacağız. Hem ücretli olacaki hem 5 gün sürecek hemde EPP ile uğraştıracak.

Domainci sürekli domain alıp sattığı için illaki en az 5 büyük firmada hesabı vardır. Benim moniker, godaddy, mydomain, directnic, netfirms, enom, namecheap, snapnames, domainsite, getyername, isimtescil ve Turkticaret ve stargate firmalarında hesabım var.
Çoğunu satın aldığım domainler yüzünden açtım. Stargate hesabını bugün açtım çünkü yine bir domain satın aldım. BU sefer rakam büyük olduğu için ödeme için escrow.com kullanıyorum. Escrow güvenlik nedeniyle transfer işlemini kabul etmiyor sadece domain push işlemini (firma içi hesaplar arası nakil) kabul ediyor. Yani domainciysen alıcıyı da düşüneceksin.

Özetlemek gerekirse, domainci ile sıradan kullanıcı arasında beklentiler bakımından çok fark olur.

Mesaj erdinç tarafından 31.05.2007 (00:54) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 01.06.2007   #16 (permalink)
proactive1

proactive1's Avatar

Yer: Berlin

Merhaba

Yurt disindan yazdigim icin türkce karakterleri bagislayiniz,

Ben tükiyede tescilet.net firmasi ile calisiyorum, aslinda firma ile tanismamda bir arkadasim vasitasi ile oldu, ama iyiki de tanismisim diyorum kendi kendime...

Yerli bir firmadan aldigim hizmetler ise su sekilde,

Domainlerim aninda online tescil ediliyor,
domain dns degisimleri ayni sekilde cok hizli
domain nameserver kayit edebiliyorum ve istedigim gibi silip degistirebiliyorum
domain lock
domain otonmatik yenileme
Ücretsiz olarak yine domain ismimi url yönlendirme yapabiliyorum
ve tabiki ücretsiz mail forwardingde buna dahil

En cok hosuma giden ise com ve net domainlerin auth-code sistemi ile calismaya baslamasi ile birlikte bu domainlerin auth-code larina aninda ulasabilmem oluyor site uzerindeki yonetim panelinden.

Turkticaret.net teki bir domain adimi tescilet.net transfer etmek icin gereken auth-code bilgisini turkticaret ten yaklasik 4 haftada aldigimida belirtmeden gecemeyecegim.

Hoslanmadigim noktalari ise faturalari kargo ile yollamalari ve kargo ücretini benim ödemem, ama bazi yorumlari okudukca buna razi oluyorum zira bircok arkadaslarimizin faturayi birakiniz, domainlerini biile tescil edemediklerini okumak ülkemizdeki her önüne gelenin bir yerlerde bir reseller hesabi alarak domain yada hosting isine girismesini gözler önüne sürüyor...

Sonuc olarak yerli bir sirketle calismaktan cok memnunum,

Umarim sizlerde dogru yerli sirketleri bulursunuz....
proactive1 şu an çevrimdışı  
Old 01.06.2007   #17 (permalink)
rgs | sessiz

rgs | sessiz's Avatar

erdinç, proactive1 //

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Başka dertlerle ilgileniyorum, Vista başıma büyük belalar açtı. Onu düzeltmeye çalışıyorum. Cevap yazamadım kusura bakmayın. :(
Okudum yazılarınızı. Erdinç Bey yine çok değerli bilgiler. "sedo domain" olayı hakkında sorularım olacak daha sonra.

Tekrar teşekkürler hepinize.
Old 01.06.2007   #18 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Acronis kullansaydınız sizi vista ile yaşayacağınız sorunlardan 4 dakika içinde kurtarabilirdi. 98'dan beri bilgisayar kullanıyorum. Beni en çok etkileyen program acronis'tir. Deneme sürümü de işinizi neredeyse tam olarak görüyor.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 02.06.2007   #19 (permalink)
proactive1

proactive1's Avatar

Yer: Berlin

Alıntı:
rgs | sessiz tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
erdinç, proactive1 //

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Başka dertlerle ilgileniyorum, Vista başıma büyük belalar açtı. Onu düzeltmeye çalışıyorum. Cevap yazamadım kusura bakmayın.
Okudum yazılarınızı. Erdinç Bey yine çok değerli bilgiler. "sedo domain" olayı hakkında sorularım olacak daha sonra.

Tekrar teşekkürler hepinize.
Merhaba

Umarim sorunlarinizi cozebilirsiniz, halen vistam yok
proactive1 şu an çevrimdışı  
Old 02.06.2007   #20 (permalink)
rgs | sessiz

rgs | sessiz's Avatar

Konu dışı:

proactive1 // Teşekkürler fakat henüz çözebilmiş değilim.
erdinç // Teşekkürler öneriniz için, forumda konu ile ilgili bir topik açtım. [Tık]
Yanıt

Etiketler
domain , nereden , alinmali , yerli

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site