Zoque.Forum
»
Domain nereden alınmalı? [Yerli]
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Domain nereden alınmalı? [Yerli]
Daha önceden defalarca tartışılmış bir konu olduğunun farkındayım, fakat güncel fikirlerinizi öğrenmek için tekrar gündeme getiriyorum.
Yerli firmaların hangisinden domain alınmalı, hangisinden uzak durulmalı, neden? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Domain nereden alınmalı? [Yerli]
TurkTicaret.net'ten uzak durulmali.
Illa Turk host alicam diyerek TT.net'e giden tanidiklarimin hepsi bir sene sonra gelip ne yapmamiz lazim diye tekrar sorma durumunda kaldilar... Cevaben, alirken bana sormadiniz, satarken niye soruyosunuz diyorum icimden; ama disa pek yansitamiyorum tabi. Efendime soyleyeyim sene bilmem kac, Bursa'da is yapamayan batmak uzere olan bir sirkete gun geldi talih kusu kondu. Nufuslu birisi geldi sirkete ortak oldu, sonra firfirli bir isim buldu. Es dost kim varsa hepsine internet sitesi adi altinda 3 5 sayfa kakaladi. Sonra haybeye yedigi para yetmedi, gidip Ankara'da nufusunu konusturup firmalara websitesi zorunlulugu getirtti (ya da boyle bi seyler iste)... Sonuc itibariyle yasal yollarla kendisine sektor yaratti. Bununla es zamanli reklamini da yapinca bol bol paralar kazandi, bol bol milleti kazikladi, bilmeyen insanlar da seve seve kaziklandilar. Sonra gokten 3 elma dustu; biri sana, biri bana, biri de... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
2000 yılından beri Vargonen'deyim (www.vt.com.tr). Yaklaşık 7 sene olmuş. Bir kez olsun sıkıntı yaşadığımı, üzüldüğümü hatırlamıyorum. Hem domain hem de hosting konusunda "Yerli" bir şeyler arıyorsanız Vargonen derim. Fiyatları biraz daha fazladır ama hizmet kalitesi harikadır. Başka firmalarla çalışmadım o nedenle "kesinlikle çalışmayın" diyebileceğim bir firma yok maalesef. Türk Ticaret konusujnda ise mağdur bir çok tanıdığım var. sanırım sağır sultan bile biliyor artık o konuyu.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
bu işlerden çok anlamam ama sadecehosting bana uygun geldi,orayı kullanıyorum sorun yaşamadım.
yeni bir sitem için de orayı seçtim hatta şu aralar domain kaydı 4,99$. kampanya var.sitede yazıyor. @Manhem'in dediği vt de çok iyi bir firmadır ama bana pahalı geldi biraz. tercih meselesi sonuçta bir de aklında bulunsun ucuzdur diye hemen sakın atlama referanslar da çok önemli. kolay gelsin.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Bende iki senedir Sistem Host ile çalışıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.
___ bgul // TürkTicaret hakkında ben de hiç iyi şeyler duymadım, hatta hostbul.net'deki şikayetlerin ziyaretçiler tarafından görüntülmemesini taleb etmiş. Yorumların %76'sı olumsuz yönde. Bu da durumunu açıkça ortaya koyuyor. ___ manhem // Güvenilir olduktan sonra ücreti önemli değil. Zaten "Alan adı kayıt ücretimiz yıllık $8,95'dir" demişler. Uçuk bir rakam değil. Godaddy'den farksız. Herneyse bakılabilir. Deneme amaçlı bir mail gönderip referans listelerini istedim, bakalım ne kadar sürede cevap gelecek. Bu da bir sınav :) ___ wanadoo // Markum da şuan 4.99'a domain tescil ettiriyor. Ama ben ucuz domain taraftarı değilim. Neden ucuz, defolu olabilir mi? :p ___ Beycan // Şu ifade ilgimi çekti; "Alan adınızı bizden alın, 20 MB Alan, 2GB Aylık Trafik, FTP Desteği, 1 Adet POP3 mail Ücretsiz Reklamsız sizin olsun." Bunun haricinde şartsız, ücretsiz host hizmeti de veriyorlarmış. İlgimi çekebilecek bir kampanya, ilk bahsettiğim. ___ Şimdi, benim bu konuda pek tecrübeli olmadığımı ve henüz bu piyasaya yeni girmiş birisi olduğumu varsayarsak; Domainden domaine ne fark vardır? Bir domainden ne beklentiniz olabilir? Mesela hizmet kalitesi dediniz? Hizmetten kastınız nedir? domain'i alıp yönlendirmek haricinde ne beklenmeli sağlayıcıdan? Vereceğiniz bilgiler için önteşekkür ederim :) Mesaj rgs | sessiz tarafından 30.05.2007 (22:34) yeniden düzenlendi.. Açıklama: kullanıcı adı düzenltme |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Natro www.natro.com firması ile çalışıyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
domain bence çok önemli bir konu. Her firmanın fiyatları aşağı yukarı aynıdır. İki firma arasında fiyat farkının 10 doların üstünde olacağını sanmıyorum. Müşteriniz için domain, iş yeri adresiden farksızdır. Kartvizitlerine bastıracağı domain isminin düşceğini veya başka birine satılabileceği de düşünülürse- ki başıma geldi - bence birkaç dolardan kaçmamak lazım. Bu yönüyle düşünüldüğünden domain firması seçimi host seçiminden çok daha önemli bir konu. Ben yıllardır Kriweb le çalışıyorum şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
nurkan çok güzel yazdın tebrikler.
domain ve hosting konusunda gerçektende titizimdir. Benimde diyeceğim o dur ki domain ve hosting alırken fiyatına değil firma kalitesi ve hizmetine bakın. Konu domain ama ben biraz da hostingden bahsedeceğim, " kayra siten kapalı " yada müşteri " kayra bizim site kapalı " benim en nefret ettiğim şeylerdendir. Yaptığım sitenin kapalı olması beni çıldırtır bu yüzden seçtiğim firma ile hiç böyle bi sorun yaşamadım. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
domain kaydı yaptırırken 4 önemli konu var:
1. Bazı küçük hosting firmaları domaini kendi üzerlerine kayıt ediyorlar. Sen domain benim üzerimde sanıyorsun. 2. Domaini kilidi açma kullanıcı panelinden mümkün olmalı (anında işlem yapabilirsin). 3. domain transfer kodu atama kullanıcı panelinden mümkün olmalı (anında işlem yapabilirsin). 4. Nameserver ayarları en fazla 5 saat etkinleşmeli. İsimtescil kullanan birisi 2 ve 3 numaranın mümkün olduğunu teyit edebilir mi? Eğer öyleyse isimtescil fena değil demektir. Asla TürkTicaret kullanmayın. Asla. Az küfür etmedim onlara transfer kodu ve kilit açma için uğraşırken. Sürekli mesaj yazıp onların işlemi yapmasını bekliyorsun. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!