|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: Bloke olmuş domain
İsimtescil .net veya .com.tr, ikisi aynı. İsimtescil hakkında güvenlik açısından bir sorun duymadım. Yalnız isimtescilde domain sorgulaması yapmayın. Sorgulama kayıtları takip ediliyor. Bugün sorduğunuz domain yarın başkası tarafından alınmış olur. Bunun isimtescille alakası yok, bayisi oldukları yabancı firma ile ilgili. Bir de sunucu ayarlar güncelleştirmeleri bazen uzun sürebilir. Ayrıca bazen indirim yapınca çok ucuz fiyatlar sadece ilk yıl için geçerli oluyor. İkinci yıl için yüksek fiyat alıyorlar ama bu konuyu bahsetmeyi unutuyorlar. Bir de ödeme seçenekleri bakımından son kullandığımda isimtescilde problem yaşamıştım. Kredi kartı veya Paypal benim için önemli olan. Onun dışında isimtescil şu an piyasada lider görünüyor. O fiyatlara nasıl satıyorlar ben de anlamıyorum. Ben şahsen namecheap kullanıyorum. Pazaryeri yani Marketplace bölümü benzersiz diyebilirim. Bu listeden bir domain seçin, bir dakika sonra ödemeyi yapın, iki dakika sonra kullanmaya başlayın. İşlemler anında oluyor. Üstelik namecheap en iyi web sitesine sahip olan domain firmasıdır. Çok hızlı ve saat gibi çalışan bir siteleri var. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama bildiğim şey şu: Arama yaptığınız domain tadımcılar tarafından alınıyor ve park edilip trafik ölçülüyor. Trafik iyiyse domain kaydı korunuyor. Trafik iyi değilse 5 gün sonunda kayıt iptal edilip ödenen para %100 olarak geri alınıyor. Zaten bu %100 olayı yüzünden binlerce trafik ölçümü yapıyorlar. Örneğin cafe-turk.com domainini 13 mayısta boştaki domainler arasında yayınladım. Birkaç gün sonra domain alındı. Sonra tekrar boşa düştü. Sonra tekrar alındı. Şimdi tekrar boşta. Bir tadımcının bıraktığı domaini başka tadımcı alıyor.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!