|
|
#1 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 30.05.2007
Yer: mardin
Yaş: 30
Mesaj: 4
|
Bloke olmuş domain
Yaklaşık bir ay önce adıma kayıtlı birden açılmamaya başladı.Sorunu hosting aldığım yere ilettim bana Almanya'dan bloke edildiğini ve sözkonusu kişilerle bağlantıya geçip sonuç almaya çalışacaklarını söylediler...teknik terimleri fazla bilmiyorum ama sonradan bunun icann ile ilgili bir sorun olduğunu anladım. Aradan geçen bir aylık zaman zarfında hosting aldığım firmaya ulaşamıyorum artık. hosting firmasının sitesinden plesk panele girebiliyorum sadece. şu durumda aklıma takılmış bir kaç soruyu sormak istiyorum. 1-Bloke edilmiş sitemi tekrar açmak için ne yapmalıyım? 2-hosting ve domain adını aynı anda almıştım.Şimdiye kadar sadece ftp ve plesk panel üzerinden işlemleri yapıyordum.domain için ayrı bir şifre veya giriş alanı var mı? 3-domain adını sınırsız (tarih olarak) kullanma imkanımız var? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 04.12.2006
Yer: Londra
Yaş: 37
Mesaj: 561
|
Re: Bloke olmuş domain
Zoque aslında web tasarımı ve grafik ağırlıklı bir forum ama anlaşılan domain konularına çok kurcaladığımız için arama motorlarında domain ile ilgili ne aratırsanız zoque ilk sıralarda çıkıyor.
Sorunuza dönersek, domaini 1 ile 10 yıl arasında kayıt edebilirsiniz. Sınırsız kayıt diye bir şey yok. Diğer konuları biraz karışık anlatmışsınız. Daha çok bilgiye ihtiyaç var. 1. domain nedir? Burada yazmak istemiyorsanız mesaj yazıp iletebilirsiniz. Domini bilmeden yardımcı olmak zor olacak. 2. URL yönlendirme yapabiliyor musunuz? 3. Bu sayfada domaini yazınca sonuç çıkıyor mu? 4. Bu adreste yazınca nameserver olarak ne gösteriyor? Registrant Contact ve Administrative Contact olarak kimin ismi var? 5. Nameserver değiştirip çalışıyor mu diye denesiniz mi? Olası problemler: 1. hosting ile ilgili bir problem olabilir. Bunu kontrol etmek kolay. Nameserver ayarı olarak ns1.sedoparking.com ve ns2.sedoparking.com yazın. Ayarlar birkaç saat içinde etkinleşecek. O zaman reklamlarla dolu bir park sayfası görmeniz lazım. 2. hosting firması domaini sizin elinizden almaya çalışıyor olabilir. 3. domain kayıt edilirken aslında sizin adınıza kayıt edilmemiş olabilir. Whois sorgulaması yapın. 4. hosting firması registerfly bayisi ise bir karışıklık yaşanmış olabilir. Yine whoisde anlaşılır. 5. Bilinen bir marka ile isim benzerliği varsa domain elinizden alınabilir. Bu durumda bloke olması diye bir şey söz konusu olmaz. Onun yerine domaini marka sahibine transfer ederler. Mesaj erdinç tarafından 30.05.2007 (16:16) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 30.05.2007
Yer: mardin
Yaş: 30
Mesaj: 4
|
Re: Bloke olmuş domain
reklam olmasın diye domain ismini yazmamıştım.
1-domain: www.belawela.com 2-url yönlendirmeyi denemedim ve nasıl yapıldığını da bilmiyorum 3-verilen linkte herhangi bir sonuç çıkmadı 4- domain Name: BELAWELA.COM Registrar: ONLINENIC, INC. Whois server: whois.OnlineNIC.com Referral URL: http://www.OnlineNIC.com Name server: NS2.DOMAINTR.COM Name server: NS15.EMAILJIAJIA.COM Status: clientTransferProhibited Status: clientUpdateProhibited Status: clientDeleteProhibited Updated Date: 13-sep-2006 Creation Date: 06-sep-2005 Expiration Date: 06-sep-2007 Registrant: Bu kısımda ismim ve adresim yer alıyor! domain Name:belawela.com Record last updated at 2006-09-12 10:16:03 Record created on 2005/9/6 Record expired on 2007/9/6 domain servers in listed order: ns1.srv-dns.com ns2.domaintr.com Administrator: name:(www.simhost.net) Email:(dnsadmin@simhost.net) tel-- +9.02126607010 www.simhost.net Yenimahalle Mektep arkasi Sk \r t Istanbul Bakirkoy, TURKEY zipcode:34142 Technical Contactor: name:(www.simhost.net) Email:(dnsadmin@simhost.net) tel-- +9.02126607010 www.simhost.net Yenimahalle Mektep arkasi Sk \r t Istanbul Bakirkoy, TURKEY zipcode:34142 Billing Contactor: name:(www.simhost.net) Email:(dnsadmin@simhost.net) tel-- +9.02126607010 www.simhost.net Yenimahalle Mektep arkasi Sk \r t Istanbul Bakirkoy, TURKEY zipcode:34142 Registration Service Provider: name: Pozitif Bilisim Sistemleri tel: +9.02126607010 fax: +9.02126604084 web:www.domaintr.com 5-nameserver değiştirme işlemini de bilmiyorum malesef.. Ek olarak şu bilgiyi vermek istiyorum.Plesk panelde "site önizleme" butonu var.oraya tıkladığımda başında ip numarası olan ayrı bir sayfada site açılıyor ve forum sitesi olduğu için giriş yapıp mesaj dahi gönderebiliyorum. yani plesk panelde her şey çalışıyor gibi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 09.03.2004
Yer: ankara
Yaş: 25
Mesaj: 521
|
Re: Bloke olmuş domain
Peki diyelim ki bir domaini güvenilir, yerli bir host firmasından aldım ve bana fatura kesildi. örneğin; www.sitebizden.com bu domaini benim elimden alma olasılığı nedir? önlem için ne yapmamı önerirsiniz? böyle bir sıkıntıyı başka bir host firmasında yaşadığım için sordum
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 04.12.2006
Yer: Londra
Yaş: 37
Mesaj: 561
|
Re: Bloke olmuş domain
Bu domain bloke olmamış. Sadece hosting firması batmış. Şunları biliyoruz:
1. Bu domain sizin adınıza kayıtlı değil. Admin contact bölümünde sizin email ve adresiniz olması gerekirdi. Oysa hosting firmasının emaili var. Müşteri domaini alıp kaçmasın diye domainleri kendi üzerlerine kayıt ediyorlar. Herhangi bir domainin sahibini belirlemek için bakılacak tek yer var o da admin emailidir. 2. web sitenizin çökmesinin nedeni icann, wipo, Almanya'da yapılan bir işlem falan değil. Bunlar masal. Hiç alakası yok. Domainin marka benzerliği gibi bir problemi yok. Ayrıca herhangi bir marka uyuşmazlığı başvurusu yapılmamış. Ben içerikten ve Türk Telekom banlamasından şüphelendim ama sorun o da değil. Tamamen hosting firması ile ilgili. Bu sayfaya bakın: http://searchsight.com/1523988-info.html Sizin domain 6 Eylül 2006 tarihinde süresi dolduğu için kaydı silinmiş ama boşa düşmeden yani eylül ayı içinde yeniden kayıt yapılmış. Bu olay gösteriyor ki sizin hosting firması oynak bir firma. Anlaşılan finans problemleri var. Finans problemini fark edince firmaya yakından baktım. İflas etmek üzereler. hosting firmanız kepenkleri indirip kaçıyor. Sizin domain de onlarla birlikte batacak. 3. Domainin şu an geçerli olan nameserver ayarlarına bakıyoruz: NS2.DOMAINTR.COM ve NS15.EMAILJIAJIA.COM yazıyor. Zaten bu nameserver isimlerinde hayır yok. Bu sayfaya bakın: http://web.archive.org/web/200602270....domaintr.com/ www.domaintr.com Pozitif Bilişim Sistemleri Bakırköy- İstanbul 0212 556 76 63 msn_destek@simhost.net Bu sayfada verilen Domaintr.com adresini açın bakalım açabiliyor musunuz. Domaintr ve simhost aynı kişi. domaintr.net çökmüş durumda domaintr.com ise hack edilmiş (yani sizin sunucunun adresi olan ns1.domaintr.com sitesi). Anlayacağınız hosting olarak güvendiğiniz kişi 16 yaşında bir çocuk çıktı. Şimdi işi bırakıp kaçıyor. Bu hosting firmasından herhangi bir hizmet beklemeyin. Domaini kurtarmaya bakın. Telefon açıp domaini sizin üzerinizde geçirmeleri için uğraşmalısınız. Sonra da başka hosting bulun. Mesaj erdinç tarafından 30.05.2007 (20:34) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 04.12.2006
Yer: Londra
Yaş: 37
Mesaj: 561
|
Re: Bloke olmuş domain
Sevgili nurkan,
Öncelikle ileride domain ve hosting için iki ayrı firma seçmenizi öneriyorum. Yerli firma ile çalışmak istiyorsanız domaini isimtescil'den alıp hostingi istediğiniz firmadan alın. hosting firması ile anlaşamazsanız yapacağınız tek şey iki satırlık yazıyı yani nameserver ayarlarını değiştirmek olur. Diğer türlü domain ve hosting aynı olursa hosting firması ile anlaşamazsanız karışıklık olur. Sizin durumunuz yukarıdaki arkadastan farklı. O arkadasın whois bilgilerinde gördüğünüz gibi domain kendisine ait değil, hosting firmasına ait. Sizin whois bilgilerinizi www.domaindirect.com sitesinden kontrol ettim. Administrative Contact olarak sizin emailiniz var. Yani domain size ait. Herhangi bir sorun yok. Mesaj erdinç tarafından 30.05.2007 (20:24) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 30.05.2007
Yer: mardin
Yaş: 30
Mesaj: 4
|
Re: Bloke olmuş domain
Öncelikle bu kadar detaylı bilgi verdiğiniz için teşekkürler.
Sizin domain 6 Eylül 2006 tarihinde süresi dolduğu için kaydı silinmiş ama boşa düşmeden yani eylül ayı içinde yeniden kayıt yapılmış. Buradaki kayıt silinmesi hosting ücretini 1 gün gecikmeyle ödediğimiz için oldu. Şunu anlamış bulunuyoruz domain bizim adımıza kayıtlı değil ve hosting bir yerde batacak gibi görünüyor. hostinge ulaşma şansımız çok düşük.Ne MSN ne telefon,ikisi de kapalı.Ve bizimle aynı sorunu yaşayan başka arkadaşların da olduğunu biliyorum. Acaba diyorum eylül ayı içinde bu domain boşta kalmayacak mı? O arada biz tekrar bunu alabilir miyiz? Sonuçta bu domain sonsuza kadar kilitli kalmayacak değil mi? |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Üyelik Tarihi: 09.03.2004
Yer: ankara
Yaş: 25
Mesaj: 521
|
Re: Bloke olmuş domain
Alıntı:
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!