»
Kiralık Domain..
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: AntaLya
|
Kiralık Domain..
Aslında domain firmalarının yaptığı iş bu. Bir domaini almak istediğimizde 1 yıllık, 2 yıllık vs. şeklinde kiralıyoruz. Ama ben başka birşeyden bahsedeceğim. Son günlerde aklıma düşen bir konu var. Elimdeki birkaç domaini, bunlarla birer web projesi veya sitesi geliştirmek isteyenlere kiralamak istiyorum. Örnek ile açıklamak gerekirse: Diyelim ki antikaci.com domaini bana ait ve satılığa çıkardım. Yine diyelim ki yüksek bir fiyat istiyorum, mesela 1000$. Ama bu parayı veremeyecek olan ve antikalarla ilgilenen birçok kişide var. Bende diyorum ki, domain boşta duracağına birilerine vereyim, hem o kişi istediği domaini kiralayarak site yapsın hemde ben bu süre içerisinde kira bedeli alarak para kazanayım. (not: bahsedilen domain ve fiyat tamamen uydurmadır) Özetle, domainleri satılığa çıkarmanın yanına bir opsiyon daha eklemek, kiralık vermek istiyorum. Böyle bir şeyin oluru - olmazı nedir? Teknik sorunlar neler olabilir? Fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Kiralık Domain..
Ben proje geliştiren birisi olsam ve antika eşya üzerine üzerine bir portal kurmak istesem kesinlikle kiralamam.
Eğer zaten domain'i kiralayarak bir şeyleri gözden çıkarıyorsam bu kendi yapacağım sisteme inandığımı ve ileriye dönük umutlu olduğumu gösterir. İleriye dönük planlarım varsa, 2 yıl sonra tamamen oturmuş ve adresimi adres barına yazarak gelecek ziyaretçilerimi kaybetme korkusuyla iş yapıyorsam bir şeyler yanlış demektir. Böyle bir işe girişmek için domain sahibini uzun zamandır tanıyor olmam ve tamamen güvenmem gerekir ki bu durumda da kiralama gibi birşey söz konusu olmaz zaten. domain kiralama sanıyorum bir bitiş tarihi veya hedefi olan organizasyonlar, sivil hareketler, geziler, konserler vb. şeyler için kullanışlı olabilir ki o da olmazsa olmaz bir domain olmalıdır. Yoksa 7 dolar verip biraz daha zor bir adres bulmayı yine yeğlerim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar,
Bunu yapmak mümkün. Buna domain lease diyoruz. Domainci istediği zaman kiralamayı iptal edip karşı tarafı zor durumda bırakacağı için ve domaincinin sürekli müşteri aramaktan daha önemli işleri olduğu için (örneğin yeni domainler araştımak gibi) aracı firmalar kullanmak daha mantıklı olur. Genellikle domain kiralama işi kiracının o adreste kendine bir site kurması için değil ama var olan sitesine müşteri çekmek için yapılır. site kurmak için kiralama konuları anlamlı olmuyor çünkü reklam ve marka yatırımları bir isim için yapılır. İsim gittiğinde bu yatırımlar da boşa gider. Genellikle şu şekilde oluyor: Kiracı New York'ta bir emlak şirketi olsun. Örneğin realtor.com böyle bir şirket. Sizin elinizde NewYorkProperties.com veya NewYorkFlats.com gibi bir domain varsa karşı taraf bu domaini kiralayıp gelen trafiği kendi sitesine yönlendirir. Fark ettiyseniz burada gelen trafiğin kaliteli olması önemli. Kaliteli trafik type-in trafiktir yani backlinklerden gelen trafik değil, ismin doğrudan tarayıcıya yazılması ile gelen trafiktir. Bütün bunları anlattıktan sonra şunu eklemek isterim ki Türkçe domain piyasası o kadar yerlerde sürünüyor ki hiç kendinizi yormayın. Elinizde trafik alan bir domain varsa sedo'da park edin. Bu konuyla ilgili şu başlığa bakmanızı öneriyorum. Ayrıca, elinizde jenerik, nokta com ve trafik alan bir Türkçe domain varsa bana mesaj yazabilirsiniz. Yatırım amaçlı bu tür domainler satın alıyorum. Çok kaliteli domainler için iyi bir ücret ödeyebilirim. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: AntaLya
|
Yorumlarınız için teşekkürler..
Şimdi biraz daha net anlamaya başlıyorum ki, bu kiralama işi biraz mantıksız.. Ama diğer yandan, varolan bir siteye, bir projeye destek olmak veya trafik almak açısından işlevi olabilir. Bunlarıda gözönünde tutarak değerlendirmeye ve araştırmaya devam edeceğim. Alıntı:
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!