Zoque.Forum
»
domain piyasası
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#91 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Re: domain piyasası
Selam Erdinç,
Sanırım bu konuda en tecrübeli isim sensin. Sana sorayım dedim. Cevaplarsan sevinirim. Takip ettiğim bir domain en son "Updated Date: 02-may-2007" tarihinde uzatılmış. Expiration Date: 11-may-2008 tarihi ise bu. Şimdi bu domain uzatılmazsa hangi tarihte boşa düşer. Kısacası nasıl olabilirim. Bir de fiyatı ne olur. Açık arttırmaya mı girer yoksa direkt alır mıyım? Yardcımcı olursan mutlu olacağım ![]()
|
|
|
#92 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar,
10 mayısta yani süresi dolmadan bir gün önce whois bilgilerini kontrol edin. Eğer uzatılmışsa onu unutun. Eğer uzatılmamışsa ve domain godaddy'de ise o zaman tdnam.com sitesine açık arttırma ile satılacak demektir. Yanlış hatırlamıyorsam açık arttırma 14 gün sonra başlayıp 3 gün sürecek. Yani 25,26,27 mayıs tarihlerinde tdnam.com'da yapılacak. Eğer domain Enom veya Network Solutions'ta ise o zaman namejet.com sitesinde kontrol edin. 10-15 gün sonra, yani 21-26 mayıs gibi domain arama sonuçlarında çıkmaya başlar ve açık arttırma 30-35 gün sonra, yani 10- 15 haziran gibi namejet.com sitesinde yapılır. Zaten arama sonuçlarında açık arttırmanın tarihi çıkacak. Eğer domain herhangi başka bir firmada ise o zaman snapnames.com sitesinden backorder yapın ve 60 gün süreyle bırakın orada backorder yapılmış olarak kalsın. Zaten düşerse snapnames bu domaini alır. O sürede alamazsa o zaman 60 gün sonunda yaptığınız backorderi iptal edin. Herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. |
|
|
|
|
|
#93 (permalink) |
|
Çok çok pratik ve işimize yarayacak bir bilgi olmuş @erdinç,
Teşekkür ederim.
|
|
|
|
#94 (permalink) |
|
|
Ben de teşekkür ederim. Şu başlıktaki tüm yazıları okuduktan sonra domaincilik hakkında yanlış bildiğim tüm bilgiler değişti. Teşekkürler tekrardan.
|
|
|
#95 (permalink) |
|
Selam Erdinç,
Makale tarzında açıklamaların ve yorumların teşekkürler. Benim bir sorum olacak bu başlık altındaki yazılarınların hepsini okudum. Merak ettiğim konu domain işlemleri için (register, transfer, backorder, auction) kullanabileciğimiz bir program var mı? Sanırım seninde kullandığın bazı programlar var galiba. Çünkü bazı yazılarında kullandığım program diye bahsettiklerin oldu. Bu tür programlar hakkında bilgi verebilirmisin lütfen? |
|
|
|
|
|
|
#96 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar Talayhan,
O işlemlerin hiçbiri için program kullanmıyoruz. İşlemini hangi firmadan yapacaksan o firmanın sitesini açıp o sitede yapıyorsun. Herhangi bir program falan yok. Benim bahsettiğim programlar araştırma yapmak için. Örneğin elinde 300 bin domainlik bir liste varsa ve onların içinde işe yarar Türkçe domain var mı diye merak ediyorsan hepsine teker teker bakmak akıllıca olmaz. |
|
|
|
|
|
#98 (permalink) |
|
Yer: Sivas
|
Bu biraz tecrübe ile alakalı bir konu yanılmıyorsam. Bazen birisine güzel görünen bir domain başkasının dikkatini çekmeyebiliyor.
|
|
|
#99 (permalink) |
|
|
Tekrar Merhaba Erdinç,
Daha önceden bir domainden bahsetmiştim ve o beklediğim domainin süresi nihayet doldu. Domain şu an da snamnames.com da backorder vaziyetinde gözüküyor. Bidders sayısı altında tire işareti, Minimum Bid 59$, Order By yine tire işareti, Status de Backorder şeklinde. Durum bu. Şimdi yukarıda sen backorder yap 60 gün sonunda normal alırsın demiştin, bu kısmı ben anlayamadım. Şimdi bu domaine çok kişi talip olmazsa fiyatı 59 dolar mı olacak? 60 gün sonunda kimse backorder yapmazsa ne olur? Erdinç, eğer şu domaini alabilirsem senin sayende almış olacağım. Cevapların için şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#100 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Erdal kendimi gördüm sende. Birkaç ay önce kitaprehberi.com'u alırken erdinç'in çok yardımı olmuştu. Domaine talip olan 3 kişi vardı. Açık artırma şeklinde almıştım.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!