»
domain piyasası
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#111 (permalink) |
|
Yer: Sivas
|
Re: domain piyasası
Bende daha önce turkiyecv.com domainini almıştım. Kariyer sitesi kurmayı düşünüyordum. Bunun tam tersi isme sahibi olan kişi benle irtibata geçip uyardı. Açıkcası tereddüte düştüğüm için başka birisine ucuza sattım. Alan kişi çok rahattı ama ben korkarak vermiştim. Bunları bilmek iyi oluyor. Türkçe domainleri sedo veya benzerlerinde satmak için ne yapmak gerekir. Mesela snapnameste nasıl açık arttırmaya çıkarıyoruz. Türkiyede bir firmadan alınan domaini o firma içinde aktarma yapmamıza imkan veriyorlarmı . Ayrıca kredi kartımızın sadece Ytl hesaplı olması bir engel çıkarırmı.
|
|
|
#112 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Turkiyecv.com domaininde herhangi bir sorun yok. Hiç çekindemeden düşündüğün siteyi kurabilirdin. Bu domaini ve siteyi her türlü savunabilirdin. İster wipo davasında isterse Türkiye'deki mahkemelerde herhangi bir sorun yaşamazdın. Seni uyaran diğer arkadaş (cv turkiye nokta com sanrım) boş yere gözünü korkutmuş.
Snapnames'te açık arttırma olayını boşver. Orası öyle bir site değil. Orada düşen domainler açık arttırma ile satılıyor. Sedo'da üye oluyorsun, park ediyorsun (domaini hesabına ekleyip sunucuları ns1.sedoparking.com ve ns2.sedoparking.com ayarlayıp birkaç saat etkinleşmesi için bekle) sonra sedo hesabında satışa çıkarıyorsun. Kredi kartlarının YTL'le ile sınırlı olması gibi bir durum yok. Herhangi bir yerli KK ile yabacı firmadan domain alabilirsin. Yerli firmalar arası veya yerli firmadan yabancı firmaya domain transferi oluyor. Yapman gereken transfer şifresini almak (veya belirlemek) ve domain kilidini açmak. Kaliteli bir firmada hem kilit açma hem de transfer şifresi belirleme işlemlerini kullanıcı menüsünden kendin anında yaparsın. Kalitesiz bir firmada bu işlemler için mesaj gönderir, uğraşır durursun. |
|
|
|
|
|
#113 (permalink) |
|
Webmaster forumunun birinde doktor.com satılıyor. İlgilenen olursa yazayım dedim : http://www.r10.net/domain-satis/2012...m-satilik.html
|
|
|
|
|
|
|
#114 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() domain hakkında ise, 99 yılında kayıt edilmesi beni çok etkiledi. ben de ilk domainimi 99 yılında almıştım oky.org olarak. bu domain piyasası sırf bizlere ahh! çektirmek için var gibi geliyor bazen
|
||
|
|
|
|
|
#116 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
@oky: diğer forumun yöneticileri bu konuyu görürlerse herhalde güzelce bir cevap yazacaklar söylediklerin hakkında
bu yazdıklarınla tam tersini savunmak mümkün olabilecek ve sanırım oranın yaş ortalamasıda bizim forumdan çok daha yüksek, ek olarak doktor.com un sahibi o adam, ben kendisi ile 1.5-2 yıl önce tanışmıştım bu site üzerindeki projesi hakkında. Daha sonra bildiğim kadarıyla 2-3bin yatırarak bir şey yaptı ve başarılı olamadı ki alan adını satıyor. Ayrıca kendisinin de alan adını sonradan aldığı gibi bir şey aklımda kalmış.
#siberarena.com | tournament.online Mesaj mow tarafından 21.07.2008 (01:27) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#117 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() bence orayı zoque'la kıyaslarken nicelikten çok niteliği göz önünde bulundurursan daha faydalı olur. domain'e dönecek olursak, demek sahibi r10.net'i benim kadar tanımıyormuş, ki ilgili linkten konunun arka sayfalarına bakarsanız "çoluk çocukların" attığı mesajlardan duyduğu rahatsızlığı görebilirsiniz
|
||
|
|
|
|
|
#118 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
O konu buraya da yazılsaydı aşağı yukarı aynı geyikleri biz de yapardık gibime geliyor
Demem o ki madem çoluk çocuk bunlar sen bunlara uyma çocukla çocuk olma ben oraya üye değilim üye olan bir tanıdığımda yok ama özellikle bir bölümü takip etmekteyim ve gayet yararlı benim için, inanıyorum ki zoque a üye kimselerin çoğunluğu r10 da bulunan "hostingçilerden" hizmet almaktalar (çünkü orta ölçeğe kadar neredeyse bütün "hostingçiler" orada.) bahsettiğin çolukların pişmesi ve piştikten sonra zoque a üye olup aramıza katılabilmeleri için güzel bir ortam ![]() Bu arada bir arkadaşım doktor.com için evi barkı satıp teklif vermeye hazırlanıyor. Ne dersin erdinç durdurmaya çalışayım mı yoksa o kadar eder mi bu domain? (120 bin ytl kadar isteniyor.)
|
|
|
#119 (permalink) |
|
r10 da hemen al fiyati icin 120bin yazmisti, kendi blogunda en az 70bin diyor.
mow bence arkadasina sole sakin davransin, bu alan adi satilirsa cok daha ucuza satilacak gibi geliyor bana.
|
|
|
|
#120 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Geçtiğimiz yıllarda doktor.com kalitesinde veya daha kaliteli pek çok domainin fiyatını sahipleriyle bağlantı kurarak araştırdım. Bana verilen fiyatlar 50-65.000 dolar aralığında.
Doktor kelimesinin geçtiği dilleri ve hangi dilde ne kadar kullanıldığını google'dan araştırdım. Bu domainin olası ticari kullanımlarını ve aynı kalitede satılık Türkçe domainleri göz önünde bulundurarak benim biçtiğim fiyat 55.000 dolar, yani yaklaşık 65.000 ytl. Diğer konuya gelirsek, o bahsedilen forumun kullanıcı kitlesi zoque'tan çok farklı. Nasıl ki dolmuşta giderken çalan arabesk müzik memleketin bir gerçeği ise, o forum da var olan bir kitlenin durumunu yansıtıyor. Onlar da kendilerince bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!