»
domain piyasası
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Re: domain piyasası
tam anlamıyla kendi salaklığım yüzünden harika bir .com domain'i elimden kaçırdım. cihangir'in de duyurduğu gibi paperfour adı verilen yeni bir teknoloji var, diğer adıyla dijital kağıt. dün baktım .com boştaydı, kredi kartı limitim dolduğu için alamadım. diğer kartımın da limiti çok yüksek olduğu için internet ortamında kullanmaktan çekiniyordum. bugün almak için baktığımda kapıldığını gördüm. Google'daki "paper four" sonuç sayısına bakınca da için gitti. ben de ne olur ne olmaz diye .net aldım, ilgilenenlere .org un boşta olduğunu belirteyim. bunun yanı sıra tıpkı touch-screen gibi yurtdışında touch-table da sık kullanılan bir tabir, özellikle Microsoft surface'ten sonra. org boştaydı onu da aldım. aslında bu başlık altından bu tip stratejileri konuşmalıyız. özellikle erdinç'e sormak istiyorum. paperfour ve touchtable örnekleri hakkında ne düşünüyor. galeyana mı geliyorum yoksa yaptığım doğru mu sizce? ha bir de belirtmem gerekiyor, godaddy'de iyi bir domain'i kaydetmek istediğimizde bizi uyarıyor "bu çok güzel bir domain, .org'unu .info'sunu da almanızı tavsiye ederiz" diyor. üstelik %50 den fazla fiyat kırıyor diğerlerini de aldığımız taktirde. bu bir ticari taktik mi yoksa godaddy diyorsa bir bildiği var mıdır? ne kadar ciddiye almalıyız? (ben bu şekilde googlestreetview.info/.biz/.us aldım) ve hemen aklıma gelmişken bir sorum da cem gencer'e var. sitepoint sitesini tavsiye etmiştin, anladığım kadarıyla açık arttırma başlatmak için $5 gibi bir ücret ödemek gerekiyor. buna değecek bir site mi? |
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Yer: Ankara - Adana
|
Alıntı:
Burada bir duyursan Paypal'la alırdık senin için oky. Lafı mı olur hiç? Ama bence söylediğin çok mantıklı, burada iyi ad bulma stratejilerini kullanabiliriz.Daha önce yazdığım Page Ranking'li domainler hakkında da şunu söylemek istiyorum. O domainleri zaten trafikten çok backlink satılabilecek bir araç olarak gördüğüm için merak ediyorum. Şu son zamanlarda içinde de olduğum için link dizini ve türevleri ile ilgileniyorum. Bulunabilecek ve çok alakasız olmayan bir PR5-PR6 bir domain site kurulup bir güncellleme sabrettikten sonra değerini koruyup iç sayfalara da Page Ranking yayınca çok işe yarayabiliyor. Digital Point forumlarında böyle satılan çok domain var ancak açık arttırma usulü de olunca fiyatlar uçuyor. Bir de bu işin acemisiyken fake bir PR4 domain almışlığım vardır ki hala içime batar. Neyse ki bir tek kayıt ücreti ödemiştim.
Sorgu Sual - Blog. Mesaj "aLiKaYHaN" tarafından 08.06.2007 (02:31) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar Oky,
O yazdığınız ismi ve editlemeyi düşünebilirsiniz ve aLiKaYHaN da isterse editleyebilir. O domain siz baktığınız için kayıt edildi veya yeni düştüğü için kaydedildi. Yeni düşen bütün nokta com domainler 5 gün için kayıt edilip trafik ölçülüyor, sonra bırakılıyor veya ikinci-üçüncü 5 günler yine ölçülüyor. Ayrıca yaptığınız sorgulamalar takip ediliyor. Firmalar bu bilgileri satıyor. 5 gün içinde tekrar boşa düşme ihtimali var ancak çok kişi sayfayı açıp bakarsa düşmez. Örneğin sitede boş diye yazdığım cafe-turk(.)com ben yazdıktan birkaç gün sonra kaydedildi. Şimdi yine boşa düşmüş. Daha önce aldığım grafikdunyasi.com domaininden sonra şimdi de grafiksanati.com domainini aldım. İptal mi etsem emin olamıyorum. Bu kalitede domainleri iptal edecek duruma geldiysek Türkçe domain piyasası bitmiş demektir. pagerank konusundan işe yarar bir şey çıkaramazsınız. Onun yerine domainci olmayan birinin elindeki domaini ikinci el piyasasından almaya çalışın. Dün Japonyadan bir adamdan cvcv.com şeklinde (c:consonant, v:vowel) bir domaini 840 dolara satın aldım. Birkaç saat sonra namepros forumundan 1250 dolar teklif geldi. Satmayı düşünmüyorum. Bunlar yatırım domaini. İngilizce domainlerde kazandığım ne kadar para varsa Türkçe domainlerde batıracağım gibi görünüyor. |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
sitepoint'tan artırmalara katılmak için para alınmıyor ve buradan 3-4 tane site satın aldım. 5$ ücreti, geyik reklamalrdan ayrı tutmak için alıyorlardır; ama satmak istediğini satıp satmayacağını garanti edemez. yine de burada birkaç yüz $a linkspam script'lerinin satıldığını gördüm.
ekte son taramamın sonucu, açıkta kalan XXXX.com domain'leri içeren text dosyaları var, işinize yararsa tepe tepe kullanın, çok kaliteli birşeyler kalmadı, ama benim fark etmediğimi siz fark ederseniz kaçırmayın elbette... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 et |