Zoque.Forum
»
domain piyasası
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#41 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: domain piyasası
Türkçe domain piyasasında kayda değer gelişmeler oldukça bu başlık altında yazmak iyi olur diye düşündüm.
Geçenlerde kayıt tarihi dolan kablo.com dün (16 Eylül 2007) snapnames'te yapılan açık arttırma ile 5272 dolara satıldı. Arttırmaya yaklaşık 30 kişi katıldı. |
|
|
|
|
|
#42 (permalink) | |
|
Alıntı:
desenize buna benzer yüzlerce jeneriği elinde bulunduran nokta.com yaşadı ![]() |
||
|
|
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Evet, sadece onlar değil, birkaç büyük oyuncu daha var. Örneğin hanel bilişim var. Onların elinde de ders.com, turkce.com, matematik.com, bilisim.com, yazilim.com, arabesk.com gibi domainler var. Fiyatlar domain başına 30 bin dolar ile 60 bin dolar arasında değişiyor.
"Benim elimde çok para var. Domaine yatırım yapmak istiyorum" diyenlere daha önce hiç bir yerde bahsetmediğim bir bilgi vermek istiyorum. Finans.com domaini sahibi tarafından satılıyor. 7000 - 8000 dolar civarında uzun vadeli yatırıma ayırabilecekler için iyi bir yatırım aracı olabilir. Ben trafikten pek ümitli olmadığım için ve bütçemi aştığı için almayı düşünmüyorum. 2000-3000 dolar arası olsaydı alınırdı ama sahibi o fiyata bırakmak istemiyor. Mesaj erdinç tarafından 17.09.2007 (21:48) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#45 (permalink) |
|
Konuyla alakası olmayabilir ama sormak zorundayım.Go Dady Türkiye'den kredi kartıyla yapılan ödemelerde ek bir ücret talep ediyor mu ? Mesela domain transferi yapacağım $7.99 tutuyor. Buna ek bir ücret ödermiyim ?
ozguryavuz .com Mesaj frc tarafından 18.09.2007 (20:27) yeniden düzenlendi.. Açıklama: yanlış cümle düzeni ve kelime eksikliği |
|
|
|
|
|
|
#48 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Merhaba sitenizi dün keşfettim domain ile ilgili bilgi ararken tesadüfen buldum.Öncelikle çok teşekkür ederim arkadaşlar tam bi derslik konu olmuş bence konu sabitlenmeli!
domain konusuyla tanışmam çok yeni daha 2 3 gün oldu bu başlıktan çok şey öğrendim fakat yeni olmam dolayısıyla kafamda daha bi çok soru var burda sormak istedim yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. 1.Öncelikle bu piyasaya yeni adım atacak olan birisiyim kafamda 2 isim belirledim nerden nasıl başlamalıyım yani hangi siteden? 2.Sedo sırf park geliri için tercih sebebi olabilir mi?park gelirinden elinizde olan elde ettiğiniz gelirden örnek verebilir misiniz?yani ne kadar gerçekçi çok iyi olmayan türkçe bi domain için? 3.Örneğin sedo dan bi domain satın aldığımda bunu gittigidiyorda satabilir miyim?bu alışveriş zahmetli mi olur? 4.Daha önce söylediğim gibi kafamda 2 tane isim belirledim ve bunları www.leapfish.com adresinde yazdığımda alınmamış olmasına rağmen biri 50$ diğeri 70$ fiyat biçiliyor bu ne kadar gerçekçi güvenebilir miyiz? şimdilik bunlar sorularıma cevap verebilcek arkadaşlar varsa onlara şimdiden tekrar teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#49 (permalink) | |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Alıntı:
2. Sedo sadece park geliri için tercih sebebi olabilir ancak ziyaretçisi olmayan bir domainin geliri olmayacağını tahmin edersiniz. 3. Sedo veya başka bir yerden domain aldığınızda istediğiniz gibi değerlendirme hakkına sahipsiniz. Gittigidiyor üzrinden domain alışverişim olmadı bu işi daha önce pek çok yapan kişi var. Güvenli olduğunu düşünüyorum. 4. Leapfish veya benzeri hiçbri otomatik domain fiyatı tahmini veren siteye asla güvenme. Birkaç örnekle ne dmek istediğmi anlarsın. Bu siteye göre Google'ın ederi $917,693,530. Bu fiyata satmaya kalksalar Google kapanın elinde kalır. LeapFish sitesine göre Google Diğer bir örnek Türk Nokta Net sitesine biçtiği fiyat. Bu siteye göre sadece $769,447 ödeyerek TNN'ye sahip olabilirsiniz. İşte ispatı : LeapFish sitesine göre TNN Örneklerde de görüldüğü gibi asla otomatik yapılan fiyat tahminlerini asla ölçüt olarak kabul etmeyin. Mesaj mirturk tarafından 20.09.2007 (11:02) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter |