Zoque.Forum
»
domain piyasası
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#51 (permalink) |
|
Yer: Sivas
|
Re: domain piyasası
Özellikle gittigidiyor'u soran arkadaşlara yardımcı olmak istedim: ben şu ana kadar gg'de birçok işlem gerçekleştirdim. Oradaki kullanıcı adım da leblebi82. İsteyenler inceleyebilirler. GG bence bu iş için en güvenilir Tr sistemlerden birisi. Fakat listeleme ücretleri ve komisyonlar maalesef domainin değerinden daha az kazanamanıza sebep oluyor. Hemalhemsat üzerinden de işlem gerçekleştirdim ama orada sirkülasyon az. Nevaria veya yeni açılacak kacirma.com siteleri de henuz gelismeye ihtiyac duyuyorlar. O nedenle su anda genelde elden satisi ve takasi tercih ediyorum. GG hakkinda ayrintili gorusmek isteyenler o.m atabilir.
|
|
|
|
|
|
#52 (permalink) | |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Alıntı:
1. Elinizdeki domainin kısa, akılda kalıcı veya merak uyandırıcı bir alan adı olduğunu varsayalım. Bu tip alan adlarına piyasada jenerik domain deniyor. Hani bazen Google'da arama yaomadan önce o alan adına bakarız içerik olduğunu varsayarak yada ne olduğunu merak ederek. Mesela "internet" konusunu merak ettiniz. Google da aramadan önce www.internet.com'un içeriğini merak ettiğiniz olmuştur. Bu tip domainlerin her zaman bu mantıkla ziyaretçileri olur. Ve park edilen sitede reklamlar gösterilir. Gelen ziyaretçilerin ilgisini çektiği oranda dolayısı ile reklamalra tıkladnıkça gelir elde edersiniz. 2. Elinizdeki domainin hiçbir özelliği olmadığını düşünelim. Fakat siz bu alan adıyla birlikte iyi bir site oluşturdunuz ve bir süre iyi ziyaretçi çektiğiniz varsayalım. Aynı zamanda arama motorlarında da yer aldınız. ama karar değiştirerek daha fazla o alan adı ile iş yapmayı düşünmediğiniz anda park ettiniz. Bu noktadan sonra alanadınız yine ilgi göremeye devam edecektir. Eski sitenizin müdavimleri "acaba siteye ne oldu?" düşüncesi ile sitenizi alanadınızı ziyaret ederler. Arama motrolarında yer aldığınızdan dolayı oradan da yapay olmayan ziyaretler gerçekleşecektir. Umarım açıklayıcı olmuştur. |
|
|
|
|
|
|
#53 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
oky gene fevkalede bir başlık açmış. İçerik sağlayan (cevap veren) arkadaşlar içeriği daha da fevkalede hale getirmişler. Bir ara okucam. Sizin gibi ustalara akıl vermek gibi olmasın ama projeksiyon üzerine birçok domainin boş olduğunu düşünüyorum. Mesela projeksiyoncum.com ve ucuzprojeksiyon.com'un daha yeni alındığını söylersek domain avcılarına çok fırsat olabileceğini görebiliriz.
|
|
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
|
Önemli bir konuda marka ve tescil. Bu konuyu özellikle bilen arkadaşlara soruyorum. Çünkü başıma bir olay geldi. Olayı anlatayım.
Elimde diyelimki turkiye123.com diye bir domain var. 123turkiye.com domaini de bir marka adına tescil edilmiş. Yani patent tescilini yapmışlar. Benimle irtibata geçen 123turkiye.com yetkilisi bu siteyi bizimle aynı amaç da kullanamazsın diyor. Ben de ne alaka diyorum. İkisi tamamen ters isimler. İstediğim gibi kullanırım. Sizce bu durumda marka tescili olan kişi veya kurum haklı mı? Bu olayı bizzat yaşadım. Daha bugün. Ne yapacağımı bilemiyorum şimdi. Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
leblebi82,
Öyle bir kural var. Bu kural UDRP sözleşmesinde geçiyor. domain mahkemesinde kullanılıyor. 1. Karşı tarafın elinde domain ifadesi ile ilgili bir marka tescili varsa, ve 2. Senin domain karşı tarafın tescilli markası ile aynı veya karıştırılabilecek düzeyde benzer ise, ve 3. Sen o domaini kötü niyetle tescil ettiysen, domaini kaybedebilirisin. Kötü niyet şu durumlardan herhangi birinde kanıtlanır: a. marka sahibine satmak için domaini teklif etmek b. sitede ziyaretçileri yanıltıp sanki marka sahibi senmişsin gibi izlenim yaratmak c. marka ile ilgili ürün ve içeriklere o domain adresinde yer vermek (park edilmiş domainlerde çıkan reklamlar bile marka ile ilgili olmaması lazım. İlla site kurman şart değil domaini kaybetmek için) Bu üç şartın aynı anda yerine gelmesi gerekir. Domaini görmeden bir yorum yapamam. Eğer ifade yeterince jenerik bir ifade ise (günlük hayatta kullanılan bir ifade ise) sorun yaşamazsın. İfade yeterince jenerik değilse karşı taraf haklı. Kendine şu soruyu sorman lazım: Bu domaini kaydederken aklında marka sahibinin markası var mıydı yoksa onları düşünmeden mi bu ismi aldın? Aklında ne vardı konusu çok önemli. Bazı domainciler sanıyor ki benim domaini alırken ne düşündüğümün ne önemi var. Öyle değil işte. Senin ne düşündüğünü, markayı düşünüp düşünmediğini anlamaya çalışıyorlar wipo duruşmasında. Eğer domaini alırken aklında karşı tarafın markası varsa kaybettin demektir. Mesaj erdinç tarafından 22.09.2007 (14:49) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
|
ustad cok tesekkurler. ben alırken acikcasi boyle bir marka oldugunu da bilmiyordum. Marka olarak tescil edildigini de yeni ogrendim zaten. ilk basta domain hosuma gitti ve proje yapabilecegimi düşündüm. Sonradan bu siteyi farkettim. Domaini satmayı da düşündüm. Çevremden isteyenlere de söyledim. Bir anda bu durumla karşılaştım. İstersen bu durumu görüşelim. Domaini de söylemek istiyorum. Belki daha iyi bir fikir edinirsin. Bir marka tescil sitesi domain tam ters oldugu için benzerdir diyor. Bir digeri ise rahat olmamı söyledi. Arada kaldım yani.
|
|
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
|
ustad cok tesekkurler. ben alırken acikcasi boyle bir marka oldugunu da bilmiyordum. Marka olarak tescil edildigini de yeni ogrendim zaten. ilk basta domain hosuma gitti ve proje yapabilecegimi düşündüm. Sonradan bu siteyi farkettim. Domaini satmayı da düşündüm. Çevremden isteyenlere de söyledim. Bir anda bu durumla karşılaştım. İstersen bu durumu görüşelim. Domaini de söylemek istiyorum. Belki daha iyi bir fikir edinirsin. Bir marka tescil sitesi domain tam ters oldugu için benzerdir diyor. Bir digeri ise rahat olmamı söyledi. Arada kaldım yani.
|
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
leblebi82,
Bana özel mesaj ile domaini yazabilirsin. domain konusunda bana herhangi bir zoque üyesi istediği zaman kişisel mesaj atabilir. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Bazen forumda yazmak istemediğin domainler olabilir. Normal bir durum. İki kelimelik bir ifadenin yer değiştirmiş hali olması yeterli değil. Örnek vermek gerekirse, 'micro soft', iki jenerik kelimeden oluşuyor. SoftMicro.com domaini senin elinde olsa bu domaini Microsoft ile örtüşen herhangi bir alanda kullanamazsın. Ben softmicro terimini seçerken Microsoft markasını düşünmedim diye iddia edebilirsin. Sana gülerler bu durumda. Başka bir örnek ise 'Name Cheap' ifadesi. NameCheap.com bilinen bir domain firması. Burada da iki tane jenerik kelime var. Varsayalım senin elinde CheapNames.com veya CheapName.com olsa bunları domain satışı için kullanabilirsin çünkü ifadeler yeterince jenerik. Ancak kullanırken namecheap.com firmasını temsil ediyormuş izlenimi yaratamazsın. NameCheap.com firmasını hiç duymamış bile olsan 'Cheap Name' veya 'Cheap Names' ifadelerini düşünmüş olabilirsin. Bunlar yaygın ifadeler. O nedenle sorun yok. Kısaca, softmicro.com domainini kaybedersin, cheapnaes.com domainini ise kullanabilirsin. İsme bakmak lazım. Birkaç Türkçe örnek vereyim: hepsiburada.com buradahepsi.com > kaybedersin hepsiburda.com > kaybedersin hepsibu.com > kaybedersin TürkTicaret.com TicaretTürk.com > sorun yok isimtescil.com tescilisim.com > kaybedersin donanimhaber.com donanımhaberi.com > sorun yok donanimhaberleri.com > sorun yok superonline.com onlinesuper.com > kaybedersin |
|
|
|
|
|
#60 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
domain konusuna heveslendigim bir donemde, biraz da acemiligin yonlendirmesiyle, com-tr adreslerini kaydetmis sirketlerin, kendi adlarina ait .com adreslerini almamis olduklarini farkettim. Bu gelir getirici bir durum olabilir mi diye dusundugum bir donem oldu sonra da etik nedenler nedeniyle boyle dusunmenin yanlisligini farkettim. Yine de hala aklimi kurcaliyor. Neden bir sirket, hele de kosedeki bakkal tarzi degil de, internetten is yapmaya ve pazarlamaya calisan sirketler com-tr adresi kaydeder de .com olanini kaydettirmezler diye. Bu sizce sirketlerin hatasi mi yoksa webmasterlarin hatasi mi?
Bir de gercekten de bu tarz domainleri almak etik anlamda kotu bir dusunce midir? Mesela sirket, sirketim-com-tr adresini alali 2 yil olmus ama sirketim.com hala bosta. Yani 2 yildir kimse dokunmamis. Bu durumda o adresi biri alip kullanırsa sorun cikmaz gibi geliyor ama..? |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son |