Zoque.Forum
»
domain piyasası
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#81 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: domain piyasası
erdinç arkadaşım ben de bir soru sormak istiyorum;
Ben de Sedo'ya 10 kadar boşta duran domain'imi koydum, bunların ikisinin biraz para edebileceğini düşünüyorum, Sedo'daki Premium Auction'a başvurdum (greatdomains.com adı altında satıyorlar sanırım), ama ikisi de reddedildi. Acaba domain'leri satışa ve hatta açık arttırmaya koyabileceğim Sedo'dan başka neresi var?
|
|
|
#82 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar,
Sedo'daki premium auction çok ender olan, normalde yapılandan farklı bir etkinlik. Kaliteli domainleri kabul ediyorlar. Ancak seçimi yapan kişi jenerik Türkçe domainleri anlar mı yoksa onlardan bir şey anlamadan almıyoruz der mi bilemem. Sonuçta benim söyleyeceğim şey şu ki premium auction olayını boş verin. Sedo'daki normal açık arttırmalar gayet düzgün çalışıyor. Bu sayfada görebilirsiniz. Normal açık arttırmalara domaini göndermek mümkün. Eğer domain sedo'da satıştaysa ve herhangi birinden teklif alırsanız sedo'daki kullanıcı panelinizde birkaç seçenek çıkıyor. Bu seçeneklerden biri de "açık arttırmaya gönder" seçeneği. 1. Dolayısıyla ilk seçenek sedo'daki normal açık arttırmalara göndermek olabilir. Eğer domaine güveniyorsanız o zaman herhangi birine söyleyin 60 dolarlık bir teklif versin siz de 60 dolardan açık arttırmaya gönderin. Ben bir defa bu şekilde satış yaptım. Elimde CVCV.com bir domain vardı. Onların değeri 2000 dolar civarında oluyor. Dolayısıyla bir arkadaşa söyledim. Sedo'da o domaine 60 dolar teklif verdi. Ben de o teklif sayesinde açık arttırmaya gönderdim. 15 kişi falan katıldı. 2. Açık arttırma için ikinci seçenek gittigidiyor olabilir. Özellikle Türkçe domainler için gittigidiyor fena bir seçenek değil. Ancak ben orasını 500 dolar ve altındaki satışlar için tavsiye ediyorum. Daha yüksek rakamlı satışlar için orası bana riskli geliyor. 3. Bir diğer açık arttırma seçeneği de snapnames.com olabilir. Snapnames'te yapılan satışların %98'i düşen domainlerdir ancak bireysel satıcılar da o sistem içinde satış yapabiliyor. Ben hiç yapmadım gerçi. O nedenle nasıl işliyor bilemiyorum. 4. Satış konusunda sedo dışında akla gelen seçenek afternic.com'dur. Orada normal şekilde satış yapıyorsunuz. Gerçi afternic.com'un sedo'dan daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Yapmanız gereken şey premium auction konusunu unutup sedo'da normal bir şekilde teklif-karşı teklif yöntemi ile satış yapmak veya sedo'da normal açık arttırmaya göndermek. Premium auction konusu sizi sedo'dan soğutmasın. Sedo ve moniker şu an rekabet halinde. Moniker bir süredir domain fuarı benzeri etkinlikler yapıyor. Yakın zamanda moniker snapnames'in sahibi tarafından satın alındı. Böylece en üst kalitedeki jenerik domainleri, yani moniker müşterilerinden ve snapnames sisteminden gelen jenerik domainleri birleştirip ses getirecek etkinlikler yapıyorlar. http://marketplacepro.moniker.com/auction/index.html Sedo'nun yapmak istediği şey biz de bu piyasada varız demek. O nedenle üst kalitede domainlerle bir karşı cevap vermeye çalışıyorlar. Dediğim gibi premium auction konusunu boşverip normal satış yollarına bakabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#83 (permalink) |
|
Yer: Sivas
|
Benim Sedo veya Afternic konusunda kafama takılan soru domainin aktarılması ile ilgili. Örnek olarak elimdeki mingame.net domainini verebilirim. Sedoda yabancıların dikkatini çekebilir diye satışa çıkarmak istiyorum bu domaini. Fakat domain Türk firmasından kayıt edilmiş durumda. Sedoda satılması halinde transfer işlemini Sedonun kriterlerine göre mi halledeceğiz. Bu konu kafamı karıştırıyor.
|
|
|
|
|
|
#84 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar,
Yerli firmada duran bir domaini yabancı alıcıya satarken problem olacağını düşünmekte haklısınız. Sedo'da yapılan satışlarda sedo gerçek bir escrow hizmeti veriyor. Yani alıcı parayı sedo'ya gönderiyor. Sonra satıcı domaini sedo'ya gönderiyor. Sonra sedo bunları karşı tarafa gönderiyor. Arada da komisyon alıyor. Sedo'nun bu şekilde planlandığı gibi hizmet verebilmek için belli başlı bütün büyük domain firmalarında hesabı var. Örneğin domain namecheap'te ise domaini sedo'nun namecheap hesabına gönderiyorsun. Tahminin en büyük 40 firmada sedo'nun kendi hesabı var. O nedenle domain büyük firmalardan birinde olursa çok iyi olur. Eğer değilse o zaman transfer edin. Varsayalım domain sedo'nun hesabı olmayan küçük bir firmada. Bu durumda sedo escrow hizmetini olması gerektiği şekilde uygulamıyor. Yani satıcı domaini sedo'ya göndermek yerine doğrudan alıcıya gönderiyor. Sedo alıcıya aynı firmada hesap açmasını söylüyor. Sonra satıcıya alıcının kullanıcı adını veriyor. Sonra satıcı domaini aynı firma içinde kendi hesabından alıcının hesabına domain push yöntemi ile anında aktarıyor. Sonra sedo whois bilgilerini kontrol edip işlem gerçekleşmiş mi diye kontrol ediyor. Ne var ki bu iyi bir yöntem değil ve riskli. Böyle gereksiz riskler almamak ve karmaşık ve uzun süren satışlarla uğraşmamak için belli başlı firmalardan biriyle çalışın. Senin örneğinde yerli firma olduğu için işler daha da karışık oluyor. O zaman alıcı başka firmaya transfer yapıyor. Dolayısıyla yapman gereken şey önce domaini büyük firmalardan birine transfer etmek. Gerçi o bahsettiğin domain için değer mi bilemem. |
|
|
|
|
|
#85 (permalink) |
|
Yer: Sivas
|
Bilgiler için çok teşekkürler üstad. domain için bence de değmez. Anladığım kadarıyla Türkçe isimler için büyük bir firmaya transfere gerek yok. Çünkü teklifi verecek olanlar Türk alıcılar olacaktır. Bu şekilde bahsetmiş olduğun ikinci yöntemle halledilebilir. Fakat tabi riskli olduğunu söyledin. Onun için galiba temkinli olmak lazım.
|
|
|
|
|
|
#86 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
erdinç selam,
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Öncelikle dizayn.net ve alkydresin.com domain adlarını verdiğin taktikle Sedo'da açık arttırmaya soktum, dizayn.net forumdaki arkadaşların da ilgisini çekebilir diye Bit Pazarı bölümüne de yazdım. Tekrar teşekkür ederim.
|
|
|
#87 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Selamlar erdinç bişey sormak istiyorum sana.
Snapnames te bir domain kazandım açik arttırmada. Kazandıktan sonra mevcut kayıtlı kredi kartımda para olmadığından hemen para olan bir kredi kartı girdim infoma. Bu kart bana ait değil annemin kartı, sorum şu bu bir problem olur mu? Olmazsa ne kadar sürede domaini bana verirler, işleyiş aşamaları nedir ne yapmam lazım? domain bana geldiğinde nerden manage edecem? |
|
|
|
|
|
#89 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Sanırım problem olmadı kazandıktan sonra 2 saat içinde confirmation maili geldi snapden.
24 saat içinde de domaini yakalayan registrant sana bilgileri gonderecek dedi, şu anda 22 saat geçti hala bekliyorum bakalım. Problem olmaz umarım. İlk kez snapden aldım domain. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!