|
|
#1 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Plesk Domain Backup da ne demek ?
Merhaba, Sonunda Natro'dan Resellerzoom'a taşındım. Natro son 3 mesajıma 2 hafta olmasına rağmen hala cevap vermemişken adamlar 1 saatte tüm sorunları hallediyorlar. Neredeyse "chat" yapıyoruz. Öyle ki durumu eksik bilgi ve tarzancamla ben yavaşlatıyorum ![]() Aslında konu şu: domain'lerimi de natro'dan resellerzoom'a taşımak istediğimi söyledim. Ve bana eğer domainlerin plesk backup'ını upload edersem ilk 30 domaini ücretsiz yenileyeceklerini yazmışlar. Ya da ben öyle anladım. Peki ama domain Backup nedir ? Eğer Natro'da plesk panel kullanıyorsa oradan domainlerin ayar dosyalarını alıp onlara vereceğim manasına mı geliyor bu ? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbuL
|
Re: Plesk Domain Backup'da ne demek ?
Plesk domain Backup. Plesk panelinden aldığın backuptır. Natro bildiğim kadarıyla plesk kullanmıyor. Ayrıca adamlar plesk backupını verirsen 30 domaini senin için backuptan geri yükleyip hazır edebileceklerini söylemişler. Dediğim gibi eğer Natro plesk kullanmıyorsa domainleri tek tek senin taşıman gerekiyor. FTP,Database vs.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
taşıman gerekenler: web sitenin dosyalarını, web siten veritabanı kullanıyorsa veritabanı yedeklerini, cron tanımlamışsın cronları...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
sanırım ben hem size hem onlara yanlış anlattım birşeyleri
![]() Domainler şu an natroda kayıtlı ama ns lerini resellerzoom'a yönlendirdim ve siteler şu anda resellerzoom üzerinden çalışıyor. Ama bu domainlerin birkısmının süreleri dolmak üzere ve ben de onlara domain hizmeti de verip vermediklerini eğer veriyorlarsa domainleri de resellerzoom üzerine transfer etmek istediğimi söyledim. Sonrasında da bu yanıtı aldım onlardan. Zaten siteler ile ilgili tüm dosyalar resellerzoom'da. natro panelinden ns1 ve ns2 adreslerini değiştirerek resellerzoom'a yönlendirdim. Ve orada açtığım host hesaplarına dosyaları aktardım. Ben bunlar haricinde domainlerle ilgili ekstra ayar dosyaları mı var onu anlayamadım |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Evet hem ben hem resellerzoom sanırım domainin çalışması için gerekli dosya vs. taşımak sitediğini zannettik. Reseller zoom sana bununla iligli 30 taneyi ücretsiz yapabileceğini söylemiş. domain sürelerini yenilemeyecektir yani... Domainlerin natroda kalabilir eğer natro ile bir sorunun yoksa... Ns leri yönlendirmişsin bu da yeterli...
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Aslında son 6-7 aydır natro başlı başına problem. Ama ne yapalım bu birkaç domaini de yine natro'dan yenileyeceğim galiba. 1 hafta içinde çalıştığım tüm sistemi değiştirmek yordu beni
Natro ise ömründen ömür çaldı.Teşekkür ederim WartecH. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Rica ederim. İletişim Bilgilerimi PM atıyorum . Gerektiğinde karşılıklı fikir ve bilgi alış-verişi yapmak bana mutluluk verecektir.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!