Zoque.Forum
»
colocation hizmeti ve yeni sunucu
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
colocation hizmeti ve yeni sunucu
Merhaba,
Su anda yurt disindan dedicated hizmeti aliyorum. Fakat bazi aksakliklardan dolayi Turkiye'de colocation hizmetinin daha iyi olabilecegini dusundum. Oncelikle bu konu hakkindaki fikirlerinizi almak istiyorum. Sizce yurt disi dedicated mi daha saglikli olur yurt ici colocation mi? Eger yurt ici olursa da bazi sorularim var. Bir kac firmadan fiyatlari icin teklif istedim ve karar verme asamasindayim. Bu hizmeti almis ya da halen alan kisiler firma tavsiyelerinde bulunabilirler mi? Colocation hizmetini fiyat/performans olarak nereden almam bizim icin daha iyi olur. Bu firmalarin bir cogu kasa kiralama hizmeti de veriyorlar fakat kasamizi biz kendimiz olusturmak istiyoruz ileride upgrade etmenin bize daha ucuza malolacagini dusunerek. Eger siz de kasayi kendimizin toplamasini oneriyorsaniz nasil bir tercih yapalim? Veritabanini SCSI bir diske diger seyleri ise SATA diske koymayi dusundum boyle birsey ne kadar mantikli? server parcalarini alabilecegimiz uygun bir yer tavsiyesi olanlar var mi? Daha once boyle bir sey almadigimiz icin bircok soru var aslinda kafamizda, bu sorular ve sizin akliniza gelebilecek baska tavsiyelerinizi de paylasirsaniz cok memnun oluruz. Simdiden tesekkurler... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbuL
|
Re: colocation hizmeti ve yeni sunucu
En mantıklısı co-location... Kendi kasan sonuçta hizmeti beğenmezsen alır başka yere koyarsın sadece ip değiştirmen gerekir... Tek kötülüğü maliyeti... Sırf hat için verdiğin para ile yurt dışında çok sağlam sunucu kiralayabiliyorsun...
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Baglanti ucreti epey pahali Turkiye'de ama sanirim buradan alacagim. server olarak da Sun serverlarini dusunuyorum. Sun ile deneyimi olan var mi? |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Yurt disindaki bir siteye ping cektiginizde karsilasacagimiz sure 270ms olurken yurt ici sitelerde 20ms oluyor.
Ilk baglanti suresi yurt disinin yurt icine gore yavasligi soz konusudur. Baglandiktan sonra da etkili oluyor mu tam bilmiyorum ama... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bence hem maliyet hem hız açısından almanya veya hollanda ile çalışmanızı öneririm.
Ben bir süre çalıştım ve çalışmayada devam ediyorum. Herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadım.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!