Zoque.Forum
»
FTP ve HTTP tutarsızlığı
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Dreams
|
FTP ve HTTP tutarsızlığı
Merhaba,
Kısa süre önce yaşamaya başladığım bu sorun oldukça can sıkıcı olmaya başladı bu yüzden sizlerle paylaşım çözüm yolları hakkında fikir almak istedim. Bana ait bir websitesinde FTP veya Cpanel aracılığı ile yaptığım değişiklikler Http'de etkisini göstermemekte.Biraz daha açmak gerekirse düzenlediğim PHP dosyasındaki değişiklikler httpd etkisini göstermediği gibi herhangi bir şekilde o dosya üzerinden sildiğim kod satırlarıda çalışmayı sürdürmekte.Bununla ilgili hosting firmamla görüşmelerimde klasik çözüm yolları sundular ki bu yolların çoğunu zaten denedim.İşte bunlardan bir kaçı; [+] Cache sorunu olabileceğini düşünerek tüm browserlarımdaki geçmiş,çerez vs sildim. [+] Bağlantımı 4-5 sefer resetledim. [+] Normalde kullandığım linux işletim sistemi dışında Windows Vista üzerinden denemeler yaptım. [+] Farklı IP'lere sahip birçok arkadaşımdan yardım isteyerek sitedeki kodları incelemelerini istedim. Sonuç "0". Aynı tutarsızlık DB bağlantısında da görülmekte.Db üzerinde yaptığım değişiklikler Phpmyadmin'de 3-4 saat sonra görünmekte. Merak ettiğim böyle bişeyin olma olasılığı nedir ? Böyle bir durum varsa neden kaynaklanabilir ve çözümleri neler olabilir ? Not1: server yaklaşık 1 hafta önce HDD arızası nedeniyle tekrar yapılandırıldı. Not2: Serverla görüşmelerimde yukarda belirttiğim gibi klasik çözümler sundular ancak tekrar iletişime geçmeden önce sizlere danışmak istedim.Kimseyi boşuna rahatsız etmek istemem. Not3: Firma Exabytes Firma oldukça iyi olmasına rağmen bu sorun sonrasında sanırım tekrar değerlendirmeler yapmak gerek.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: FTP ve HTTP tutarsızlığı
bir ihtimal hizmetin iki sunucu üzerinden veriliyor olabilir ve sen yedek sunucu üzerinde siteni barındırıyor olabilirsin, yaptığın değişiklikler yedek sunucuya 3-4 saat sonra yansıyor olabilir. dns asıl sunucuya çözülmüyor olabilir yani direk yedek üzerinden hizmet alıyor olabilirsin. eğer dns ler doğru ise hizmet aldığın yer değişiklikleri geç aktarıyor demektir bu da onların bir problemi.
ama bir ftp client ile dosya gönderdiğinde gene ftp clientta yaptığın değişiklikleri göremiyorsan o zaman piskomanyak bir durum var ortada demektir. sadece ftp client ile yaptığın değişiklikleri web sitende browser ile geç görüyorsan yukarıdaki söylediğim geçerlidir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Dreams
|
Re: FTP ve HTTP tutarsızlığı
Açıkcası FTP client ile gönderdiğim dosyamı HTTP'de göremiyorum.Ancak yine ftp clienla yaptığım değişiklikleri FTP ve Cpanel dosya yöneticisinde görebiliyorum.Bunun yanında cpanel'de fantastico yardımıyla yaptığım kurulum vs başarılı bir şekilde gerçekleşsede HTTP'de yine etkisini göstermiyor.Kısacası site üzerinde yaptığım hiçbirşey etkisini göstermiyor.Son olarak hosting firmam herşeyi geri alma yöntemine başvurmuş ve beni 5 gün öncesine atmışki sitede bu 5 gün içinde büyük değişiklikler yapmıştım.
Belkide artık hosting firması değiştirme vakti gelmiştir. Saygılar...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!