Zoque.Forum
»
Forumuma dosya eklemeye izin vermeli miyim?
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Forumuma dosya eklemeye izin vermeli miyim?
Merhaba,
Notebook.gen.tr alan adıyla bir site yapmayı planlıyorum. www.hostmonster.com dan hosting aldım. 300Gb alanım, 3000Gb bandwith im var. forum yazılımı olarak phpbb3 kullanmayı düşünüyorum. Malum Vbulletin paralı. Konu notebook ve pda ağırlıklı olunca screen shot vb nedenlerle resimlere ihtiyaç duyulacağını düşünüyorum. Şimdi; 1. Eklenen resimleri yada dosyaları forum.zoque.net deki gibi sunucuya mı yükletmeliyim? Bunun ne gibi sakınca ve yararları olabilir? 2. Yoksa resim host eden sitelere yüklemelerini isteyim link mi verdirtmeliyim? Bunun ne gibi sakınca ve yararları olabilir? Deneyimli arkadaşların öneri ve yorumlarını rica ediyorum. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Re: Forumuma dosya eklemeye izin vermelimiyim?
1 - Foruma sizden başkası dosya yüklemeye çalışırsa sorun çıkabilir. PhpBB3 te şayet açık varsa exploit atıp siteye zarar verebilmeleri mümkün olabilir.
2 - Resim host eden sitelere host etmeleri sizin adınıza daha uygun olabilir. Faydaları :
Zararları : Mesaj mirturk tarafından 30.07.2007 (11:11) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Ücretsiz bir yazılım kullanmak istediğiniz için sorunun kesin cevabını vermek zor. Her zaman her programda açık çıkabilir ama, ücretsiz programlarda ister istemez açıkları kapatmak biraz daha güç oluyor.
Bunun dışında bir foruma elbette resim upload edilebilmeli. Kendi adıma "Gidin x sitesine resminizi yükleyin" diyen siteleri amatör buluyorum. Ki altyapınız, işe profesyonel yaklaştığınızı gösteriyor. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Kesinlikle kullanıcının siteye resim yükleyebilmesinden yanayım zira web 2.0 anlayışı da kullanıcı üzerindeki hakimiyeti kısıtlamaya değilde serbestleştirmeye çalışmaktır. Ayrıca iyi işler çıkarmak için elbette biraz bedel ödemek gerekecektir, bu yüzden yıllık 85$ lisans ücreti makuldür.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | ||
|
Yer: Eregli
|
Alıntı:
Dolayısıyla bu konudan dolayı kapatmanızı önermem. 3000 GB bir forum için fazlasıyla yeterli, BW açısından da problem çıkmaz. Hatta hotlink kullanarak sizin dışınızda kullanılmasını da önleyebilirsiniz. Alıntı:
Mesaj Yns_ tarafından 30.07.2007 (01:10) yeniden düzenlendi.. |
||
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Hotlink, senin sitende barindirdigin dosyalarin 3. bir site tarafindan yayinlanmasina verilen isim. Asagida bununla ilgili forumda yer alan bir konunun baglantisi da yer aliyor. Arama motorundan da diger konulara göz atabilirsin.
http://forum.zoque.net/sunucu-tabanl...1-hotlink-php/ Ilk mesajindaki soruya gelecek olursam, benim önerim dosyalarini kendi hesabinda barindirman olacaktir. Bu islemi yaparken, kullandigin yazilim sana büyük bir olasiklikla 2 alternatif sunulacaktir: Dosyalarin bir klasör icinde ya da MySQL icinde barindirilmasi gibi. Performans acisinda bunlarin bir klasör icinde tutulmasini secebilirsin.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Yardimlariniz icin tesekkur ederim.
Sonuc olarak, Phpbb3 ve phpbb3portal kullanacagim. Resim ve dosya yuklenmesine izin verecegim. Hotlink kullanacagim. Boyle giderse sokakta kalacagim. (Hanim bilgisayar basindan kalkmazsam evden atmakla tehtit ediyor.) |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!