Zoque.Forum
»
cpu kullanımı %12
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
cpu kullanımı %12
Vbulletin forumum serverın cpu'suna çok yüklendiği için server sahibi tarafından suspend edildi.Vbulletin için yapılcak optimizasyonları yaptım ama halen aynı durumda cpu kullanımı.Eklenti olarak vbseo kurulu idi,vbseo'yu kaldırınca %8 oluyor cpu kullanımı.
site hit istatistikleri ve sunucu özellikleri aşağıdadır. SQL Boyutu; MySQL Disk Space : 1177.44 Megabytes Hit İstatistikleri; http://extremetracking.com/open?login=zeus123 Sunucu Özellikleri; HP Marka DL140 G3 Model Xeon 2*3,2 Sunucu 2* Xeon 3,2 Ghz HT İşlemci 2 MB Cache 6 GB ECC Registered Ram 2*80 GB SATA Hard Disk 2 x Gigabit Ethernet Centos 4.4. Yardımlarınızı bekliyorum... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Re: cpu kullanımı %12
%10'u geçmediği sürece problem olmaz bence... ki sizin %12'lerde bence çok büyük sorun teşkil etmemesi gerekir. CPU Load yükselmesi kaynağı olası bir sorunlu database'den kaynaklı olabilir... Dolayısıyla Vbulletin ACP'den Bakım > Tabloları Onar / Optimize Et aracından faydanalarak bir bakım yapabilirsiniz umarım faydası olur.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Re: cpu kullanımı %12
Vbulletin icin optimizasyon yaptiginizi söylemissin ama, benim gözüme carpan nokta, veribankasinin büyüklügü.
Alıntı:
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!