Zoque.Forum
»
Markum.NET ve servisleri
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Markum.NET ve servisleri
Selam arkadaşlar,
Markum.net adlı şirket ile yaşadığım problemden bahsetmek istiyorum. Bundan 2 ay kadar önce arama motoru optimizasyonu aldım. Paket içerisinde sayısız arama motorlarına, dizinlerine, toplisterline kayıtın yanı sıra rapor da göndereceklerini belirtmişlerdi ve bende satın aldım. Fakat ne arayan var ne soran var. Üstelik Google, Yahoo ve MSN arama motorlarına kayıtlıydım. Bana kendilerini kaydettiklerini ve taahütü yerine getirdiklerini söylediler. Fakat kaydetmeleri gereken binlerce arama motoru ve bunların raporu nerde? Yok üstelik araayan soran analiz yapanda yokki bunlarıda taahhüt etmişlerdi. Kısaca dolandırdılar ve bunu sadece banada yapmadılar. Birçok arkadaşımın başına aynı şey geldi bu şirketten. Şu anda sizde sorunsuz çalışıyor olabilirsiniz fakat emin olun işin kırılma noktasında bana davrandıklarından farklı davranmayacaklardır size. Paramın iadesini istiyorum. Bunu onların yapmayacağı bir gerçek. Nasıl bir yol izlemeliyim. Nerelere başvurabilirim. Bankaya nasıl bir dilekçe vermeliyim. Ayrıca daha fazla webmaster a bu bilgileri ulaştırabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim. Yardım edip tecrübelerini paylaşırsanız sevinirim. Kolay gelsin iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Re: Markum.NET ve servisleri
Merhaba,
İlk başta yaşadığınız olay için gerçekten üzüldüm ama malesefki SEO ve Google bazıları için bir kazanç kapısı haline geldi kimisi vaat ettiklerini gerçekleştiriyor kimisi ise sadece parayı alıp aldığı parayla kalmakta yetiniyor. Eğer kredi kartı ile ödeme yaptıysanız şayet bankanıza vereceğiniz bir dilekçe ile yatırmış olduğunuz ücereti 15 gün içerisinde geri iadesini talep edebilir ve %90 oranında geri iadenizi ala bilirsiniz. Şayet havale/eft yaptıysanız yollamış olduğunuz miktar fazla ise yasal bir avkat ile maddi namevi tazminat davası acabilirsiniz.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
"Sitenizi on yüz bin milyon arama motoruna kaydediyoruz" vaadinin safsatadan ibaret olduğunu anlamayıp kanmanız büyük hata.
30-40 dolara satılan cacık programlarla bu işi yapıyorlar ve ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Ayrıca sitenizi arama motoruna nasıl kaydedecek? Arama motorları dizin değil ki. Ancak indekslenmesi için botların gelmesini hızlandırabilir ki bu işlemi yapmak için bi dolu para vermeye gerek yok artık. Birkaç siteden sitenize link aldığınızda birkaç hafta hatta gün içinde siteniz indekslenir. Son olarak belli başlı birkaç arama motoru haricindekilerde sitenizin sonuçlar arasında görünmesi veya görünmemesinin hiçbir olumlu etkisi yoktur. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Böyle şeyler ile ilgilenmeden önce zaten bu işlerin içinde olanlara danışmak fikir almak lazım.
Netice de internette bildiğimiz tek arama motoru Google oldu hepimiz bunun farkındayız ve yapılan her türlü SEO işlemi sizi milyon tane arama motoruna kaydetse bile Google da çıkmaz iseniz hiçbir anlamı yok.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Selam,
Haklısınız bende bu paketi aldığımda SEO hakkında çok fazla bilgi sahibi değildim. Zaten bilgi sahibi olunca dolandırıldığımı anladım. Buraya yazmamdaki amaç ise başkalarının başına gelmişse nasıl bir yol izlediklerini öğrenmek ve eğer aklınıza SEO yardımı almayı düşünen var MARKUM.NET ten uzak durması. Üzerinden 2 ay geçti bankayla ilgili bir işlem yapamazmıyım? Ödemeyi kredi kartı ile yaptım? |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Mümkün olduğunca fazla yerde firma hakkında bilgi yayın. Verikleri taahütü yerine getirmediklerini anlatın. www.sikayetvar.com sitesine de bence konu açın. Gerçi oradan gelebilecek şikyaeti diğer firmalar gibi ciddiye alırlar mı bilmiyorum ancak denemekte fayda var.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!