Zoque.Forum
»
Düşündüren Hosting Maliyetleri:(
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kapadokya
|
Düşündüren Hosting Maliyetleri:(
Herkese merhaba. Bugün itibariyle çalıştığım sektör için 14 ayrı domain adresi almış bulunuyorum. Bu 14 domainin her birisi içinde farklı bir tasarım uygulayacağım. Benim aklıma takılan ise şu. Bugüne kadar isimtescil'den hosting paketleri almıştım. Ama site sayısı 5-6 yı geçmiyordu. Maliyet fazla olmuyordu. Ama bugün yayındaki sitelerimiz 50'yi geçti. Doğal olarak hosting maliyetleri altından kalkılmaz bir hal almaya başladı..
Bakıyorum genç nesil Türkiye'de çok ucuza hosting satıyor. Kalitelerinden bahsetmek istemiyorum malum zaten. Hiçbir zamanda anı sanı belli olmayan kişilerle hosting konusunda çalışmadım. Ama benim anlıyamadığım bu çocuklar bu paketleri nasıl satıyor? Kendi serverlarımı var? Resellerlarımı var aceba? Ve can alıcı noktaya gelirsek bu yaklaşık 50 site için minumum hosting maliyetini nasıl sağlayabilirim. Kendi serverımızı veya resellerımızı alsak çok mu para gider? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Düşündüren Hosting Maliyetleri:(
Sitelerinizin boyutu ve ziyaretçi sayısı çok fazla değil ise bir veya iki bayi (reseller) hesabı 50 siteyi barındırmanız için yeterli olacaktır.
Bayi hesapları yerli hosting firmalarında oldukça pahalıyken yurtdışı lokasyonlu firmalarda nispeten daha ucuz. Bu yüzden yurtdışından alacağınız bayi hesabı işinizi rahatlıkla görecektir. Sitelerinizin ziyaretçi sayısı fazla, trafiği çok ve harcadığı işlemci miktarı fazla ise her site için ayrı hosting hesabı almak yerine sunucu kiralayarak maliyeti düşürebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
dreamhost'a bir bakın isterseniz.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Konuyu incelemenizi öneririm
Reseller ya da Shared Hosting |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Sitelerinizin harcadığı kaynakları bilmemekle birlikte Hostgator'un paketlerini incelemenizi tavsiye ederim.
Hostgator Paketleri : http://www.hostgator.com/shared.shtml Baby Paketi kullanıyorum ve şu ana kadar herhangi bir şikayetim olmadı. Maliyeti ise bence gayet uygun. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Türkiye'de hosting hizmeti sağlayan (çoğu aracı, reseller) şirketlerde genellikle sınırlı sayıda domain barındırma gibi kısıtlamalara rastlamak mümkün. Yurtdışı firmalarda daha uygun fiyatlarla sınırsız domain ve e-posta barındıran hizmetler bulmak mümkün.
Yurtdışı bir firmadan aldığım reseller hosting hizmetiyle hem kendi sitelerimi barındırıyorum, hem de eşe dosta hosting servisi veriyorum. Şu anda 100'den fazla domain barındırıyorum. Gayet memnunum. Türkiye'deki bir servise geçip geçmeme konusunda çok düşündüm, aynı kalitede hizmet veren bir servis sağlayıcı bulamadım. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Merzifon/Amasya
|
Bence reseller veya shared'dan ziyade dedicated yahut en azından VPS daha mantıklı olur.
50 adet kurumsal siteyi barındıracaksan maliyeti ikinci plana atıp performansı düşünmelisin. Aylık 100-150$'a muazzam bir VPS kiralayabilirsin, veya aynı paraya giriş seviye bir dedicated makina. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Kapadokya
|
Cevaplar için çok çok teşekkür ederim. Kafamdaki birçok soru işaretini ortadan kaldırdı. Elimizdeki siteler çok fazla yoğun ve büyük boyutlu siteler değil. Genel olarak 20-25 sayfalı ürün tanıtımına yönelik siteler. Zaten önceki mesajlarıma bakarsanız bu işte pek de profesyonel olmadığımı anlayabilirsiniz. Netice itibariye bir reseller paket almaya karar verdim. Gördüğüm kadarıyla bu işi yurt içi firmalara vermek çok da akıl karı birşey gibi gözükmüyor. Forumda gördüğüm kadarıyla Hostgator ve Dreamhost bu konuda ön plana çıkıyor. Araştırmayı fazla sevmiyorum. Büyük olasılık bu ikisinden birinden bir reseller paket alıcam. Bu konuda da görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Hostgator'u ilk ay sadece 1 cente deneme imkanınız var. Kupon kodu olarak "404PAGE" kullanırsanız ilk ay sadece 1 cent ödeyecekseniz memnun kalmaz iseniz 1 ay dolmadan destek kısmı ile görüşerek paketi iptal ettirebilirseniz. Mamnun kalırsanız yapmanız gerekn herhangi bir şey yok onlar ödemeyi otomatik olark tahsil ediyorlar. Ödeme seçenekli olarak Paypal ve Kredi Kartı mevcut.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!