Zoque.Forum
»
domain backorder
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: domain backorder
Burak,
Tdnam fire sale'den satılmadan çıkan domainler bir-iki gün içinde boşa düşüyor. Fire sale sırasında 5 dolar + yıllık kayıt parasına anında satın alabilirsin. Toplam maliyet 14 dolar civarı oluyor. Başkası da alabiir. O nedenle beklemek biraz risk içeriyor. Bertan, Olumsuz bir yön olmaz ancak nafile olur çünkü senin bahsettiğin firma bu işi yapamaz. Yapsa bile ya başkasının bayisi olarak yapar veya tamamen boşa düşmüş domainleri yakalayabilir. Yani benim elle kayıt edebileceğim isimleri yakalar ancak. Backorder olayını şuna benzetebiliriz: Diyelim ki sen bir otelin müdürüsün. Bu otel tamamen dolu. Herkes yer bulmaya çalışıyor ama boş oda yok. Senin kardeşinin turizm firması var. Ara sıra bu firma ile otele müşteri getiriyor. Oda boşalırsa ne yaparsın? İlk yapacağın şey kardeşine sormak. Bekleyen müşteri var mı diyeceksin. Kardeşin var derse o zaman odayı ona vereceksin. Eğer yok derse resepsiyona oda boş diye haber vereceksin. Önce gelen alacak. İşte domain firmalarını burada otel müdürüne, backorder firmalarını da onun kardeşine benzetebiliriz. Hangi domain firması hangi backorder firması ile anlaşmalı ise oradan backorder yaptırman lazım. Şüphesiz hiç kimse anlaşmalı backorder firmasından backorder yapmazsa o zaman domaini önce gelen kapar. Bu arada domain piyasasında büyük oyunlar oynanıyor. Biliyorsunuz snapnames piyasadaki en başarılı backorder firması idi. Bunun nedeni önceden bahsettiğim gibi Network Solutions (netsol) doamin firmasının düşen domainleri otomatik olarak snapnames firmasına getirmesi. Anlayacağınız snapnames netsol ile olan anlaşmasından dolayı çok başarılı ve değerli bir firma idi. İşte böyle değeri yüksek olduğu bir sırada eski sahibi snapnames'i birkaç ay önce 25 milyon dolara sattı. Ardından ne oldu bilin bakalım? Netsol snapnames'i bıraktı ve başka firma ile çalışmaya başladı. Firma yeni alıcının elinde patladı. Yaklaşık 5 gündür artık domain piyasasında en iyi backorder firması snapnames değil. Artık namejet.com var. Namejet bir enom firması. Netsol ve enom domainleri için namejet kullanmanız gerekiyor. Eğer herhangi bir netsol ve enom domaini düşerse ve hiç kimse namejet üzerinden backorder yapmazsa, ancak o zaman diğer firmalara sıra gelir. Godaddy domainleri için zaten tdnam.com'a gidiyoruz. Özetlemek gerekirse, backorder firmasını seçerken domain firmasına göre seçin: godaddy > tdnam.com enom > namejet.com network solutions > namejet.com bütün diğerleri > snapnames.com Mesaj erdinç tarafından 29.10.2007 (23:55) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
çok teşekkürler erdinç.
alantron un çok çalışması (backorder için) gerektiğini başkalarından da duymuştum. bakalım, sonucu nasıl olacak? erdinç, godaddy ve enom dışında ise domainler, hangi firmaya kullanmayı tercih edersin? ekleme: ben mesajı yazarken sen mesajını düzenlemişsin, teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Merhaba,
Aslında buradaki açıklamaları defalarca okudum ve godaddy.com'da kayıtlı bir domainimi süresi geçtiği için redemption'a girdikten sonra da backorder yaptım 18 dolara. Ancak denilidği üzere godaddy.com'da olduğu için kapılma riskinin düşük olduğunu zannettim ve başka bir girişimde de bulunmadım. Ancak bugün baktım ki domain gitmiş ve snapnames.com'da duruyor açık arttırmada. Sizce bu nedir? Ne yapmalıdır? Kafayı yiicem yaaa.... |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
|
darkfaceofmoon,
Godaddy'den herhangi bir zamanda herhangi bir nedenle backorder yapmıyoruz. Buradaki açıklamaları okuyup neden godaddy'den backorder yaptın anlamadım. Bu açıklamaların neresinde öyle bir şey yazıyor? Hatta tam tersine #3 mesajda ben şöyle yazmıştım: Alıntı:
Doamini açınca buna benzer bir sayfa çıkmasını bekleyeceksin. Sayfa çıkıyorsa dooğrudan açık arttırmaya katılacaksın. http://img252.imageshack.us/img252/3...titled1na1.gif Sayfa çıkmıyorsa ya çok erken veya veya geç kaldın. Domaini kişisel mesajla yazarsan senin için kontrol ederim. Godaddy'den backorder yapmayacaktın. |
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Godaddy için ben de tam bir tuzak diye düşünürken uzun zaman önce aldığım bir backorder dolmak üzereyken 3 harfli bir domain kapmayı başardım... açıkçası nasıl aldı bende hayret ettim
Sanırım çok da yalan dolan bişey değil ama yinede pek tavsiye etmiyorum... Godaddy'yi bir türlü sevemedim. |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Yer: Edirne
|
Merhaba Erdinç Bey,
Alıntı:
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 |
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
|
Selamlar,
Godaddy'den backorder yapmıyoruz. Onun yerine domainin expire tarihinden en az 14 gün geçtikten sonra domaini açıp burada gösterdiğim linke tıklayıp doğrudan açık arttırmaya katılıyoruz. Godaddy'de kayıtlı bütün domainler, istisnasız, kayıt süresi dolduktan iki hafta sonra tdnam.com sitesinde açık arttırmaya gidiyor. Açık arttırma 3 hafta sürüyor. Açık arttırmada alan olmazsa bir hafta süren 5 dolarlık fire sale, yani hemen al aşamasına giriyor. Şimdi diyeceksiniz ki "ben backorder yapayım açık arttırmaya gitmesin". Öyle olmuyor işte. Backorder yapsan da yapmasan da, Godaddy'de kayıtlı bir domain süresi dolunca tdnam.com sitesinde açık arttırmaya gidiyor. Açık arttırmada herkes katılabiliyor. Zaten o nedenle backorder anlamsız diyoruz. |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Merhaba,
Erdinç kardeşime teşekkür ediyorum tüm bildiğini aktarıyor insanlara faydalı oluyor. Çok usta biri. Benim de güncel bir sorum olacak. Şimdi Snapnames'te backorder yapmak istiyorum fakat her domaine 59$ diyor fakat 59$ çok fazla. Ben 59$ istemediğini düşünüyorum, gözlerim bana yalan mı söylüyor? ![]() Tamam 59$ kalsın bir de şöyle düşünelim. Bir arkadaş Snapnames'ten domain almış 50 YTL'ye "hemen al" fiyatıyla satıyor. Nasıl olur bu iş? Yani biraz daha açık konuşayım. Domainin kayıt tarihi o zamandan bir kaç gün önce fakat senesi farklı. Örneğin şimdi 30 Haziran 2008'deyiz. O arkadaşın domainin kayıt tarihi 7 Nisan 2002. 7 Nisan 2002 demek düşerse hemen hemen 25 Haziran'da düşecek demek. Burda bilmediğim bir şey var o da kayıt tarihi sıfırlanmıyor. Bir şekilde domain alınca kayıt tarihi sıfırlanmıyor. Google'dan geldim mesajların tamamını okudum da orada kayıt tarihi sıfırlanır diyordunuz. Bir de şöyle düşünelim, bir arkadaş birsürü Page Ranking 3 domain kayıt etmiş hiçbirinin kayıt tarihi sıfırlanmamış üstüne tanesini 20$ dan satıyor. Olacak iş değil. Burada bilmediğimiz konular var bu noktada biraz düşüncelerinizi bilgilerinizi yazabilir misiniz? domain firmaları "pending delete" listesindeki her domainin kayıt tarihini bir yıl uzatıyor örneğin şimdi 30 Haziran'da "pending delete" listelerinde asılı bir domainin "whois" bilgilerinde 30 Haziran 2008, 30 Haziran 2009 yazıyor. Fiyat ve kayıt tarihi bilgilerini merak ediyorum. Teşekkürler. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!