Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » isimtescil.net ile illgili kisisel tecrübelerim

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.09.2007   #11 (permalink)
zerdust

Yer: istanbul
Re: isimtescil.net'ten uzak durun

cevaplarınız için teşekkürler.
sormak istedigim 2 nokta var:
1-bu transfer işlemi 5-7 gün arasında sürüyor ve bu transfer döneminde domainlerimi kulana bilecekmiyim??
yani o domaine kurulu site var ve ona ulaşımda bir sorun teşkil edermi??
2-transfer ücreti konusunda da biraz bilgi verme imkanın varmı?? 10-15 domain arasında degişiyor bunun sayısı.
15 olarak ele alırsak toplam gideri ne kadar olur?? ve bu söylediginiz firmalarda whois sorgularında bilgilerime ulaşmalarını engeleyen yazılım veya program varmı acaba??
zerdust şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 16.09.2007   #12 (permalink)
mentor

mentor's Avatar

Yer: bursa

Alıntı:
zerdust tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
cevaplarınız için teşekkürler.
sormak istedigim 2 nokta var:
1-bu transfer işlemi 5-7 gün arasında sürüyor ve bu transfer döneminde domainlerimi kulana bilecekmiyim??
yani o domaine kurulu site var ve ona ulaşımda bir sorun teşkil edermi??
Bunu ben de merak ediyorum.

Alıntı:
zerdust tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
2-transfer ücreti konusunda da biraz bilgi verme imkanın varmı?? 10-15 domain arasında degişiyor bunun sayısı.
15 olarak ele alırsak toplam gideri ne kadar olur?? ve bu söylediginiz firmalarda whois sorgularında bilgilerime ulaşmalarını engeleyen yazılım veya program varmı acaba??
Bu firmadan firmaya değişir. örneğin alantron 11.75 YTL alıyor. Bu ücrete bir yıl yenileme dahil oluyor. Yenileme yapmayıp ücretsiz transfer kabul eden firmalar da vardır mutlaka.
Old 16.09.2007   #13 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Selamlar,

Transfer işlemi mirturk'ün açıkladığı gibi oluyor.

Transfer ücreti diye bir şey yok. Bir yıllık domain kayıt parası ne kadarsa sizden o kadar para alıyorlar ve transfer gerçekleşince domainin üzerine bir yıl eklenmiş oluyor. Transfer gerçeleşmezse namecheap o parayı bakiyenize ekliyor. Transfer başvurusu sırasında bir yıllık kayıt uzatılması her zaman olur. Bunu yapmayan firma duymadım. Sonuçta o para da boşa gitmiyor zaten. Nasıl olsa domaini uzatacaksın. Uzatmayı düşünmediğin domainleri bence bırak olduğu yerde kalsın.

Örneğin namecheap nokta com domainler için 8.88 dolar alıyor. İndirim kuponu ile 7.95'e geliyor. Bu sitede güncel kuponları takip edin.

Transfer işlemi devam ederken o birkaç gün süresince domaini aynen eskisi gibi kullanmaya devam ediyorsun.

Namecheap sitesinde transfer başvurusu yaparken standart checkout seçin. O zaman size nameserver ayarlarını soruyor. Şu anki ayarları girersin. Böylece transfer gerçekleşmeden önce de, gerçekleştikten sonra da herhangi bir kopukluk olmaz.

Ayrıca domain satışı konusunda da Namecheap gibisi yok. Marketplace'te biraz dolaşınca benim satışa koyduğum Türkçe domainlerle mutlaka karşılaşırsınız. Bu konuda hazırladığım videoları isimonline.com sitesinde izleyebilirsiniz.

Çok sayıda domaini olanlar için namecheap gelişmiş sınıflandırma özellikleri sunuyor. Örneğin bazı domainler için bir whois şablonu, başka bir grup domain için ise başka bir whois şablonu tanımlayabiliyorsun.
erdinç şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.09.2007   #14 (permalink)
css

css's Avatar

Yer: İstanbul

Açıkcası benim on üzeri kadar domainim var o firmada ama bir sorun yaşamadım, aman şom ağzımı açmıyım nazar değicek
Old 16.09.2007   #15 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Selamlar css,

İsimtescil'de gerçek ismini kullanmışsın. Eğer gerçek adını kullanmış olmasaydın TC kimlik numarasından kontrol ettiklerinde senin de hesabını bloke edeceklerdi ve kimlik fotokopisini fakslamadan açmayacaklardı.

İsimtescil'de sorun yaşamadın ama bu bilgileri İnternette her isteyenin ulaşabileceği şekilde yayınladığın için başka konularda sorun yaşama ihtimalin var. Bunların ne olacağını bilemeyiz. Gelecekte ne olacağını kim bilebilir ki.

Belki biri senin kimlik bilgilerini kullanarak sahtecilik yapacak, kredi kartı alacak, domain kaydı yapacak, site açacak veya bir yerlerde olur olmadık mesajlar yazacak. Bazı durumlarda ise normalde olduğun kadar özgür davranamayacaksın çünkü o bilgilerle hem hakkındaki pek çok şey araştırılıp bulunabilir hem de gerektiğinde seni de bulabilirler. Ayrıca en basitinden tartıştığın biri senin telefon numaranı uygunsuz bir yere yazabilir ve her gün onlarca gereksiz arama alabilirsin.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 16.09.2007   #16 (permalink)
css

css's Avatar

Evet erdinç bu konuda haklısın. Daha önceden aklıma gelse dahi kim benimle uğraşabilirki sorusunu hep sormuştum. Peki aklıma başka bir soru geldi, isimtescile gönderdiğimiz kimlik fotokopisi ile ne kadar güvendeyiz ?
Old 21.09.2007   #17 (permalink)
zerdust

Alıntı:
erdinç tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Selamlar,

Transfer işlemi mirturk'ün açıkladığı gibi oluyor.

Transfer ücreti diye bir şey yok. Bir yıllık domain kayıt parası ne kadarsa sizden o kadar para alıyorlar ve transfer gerçekleşince domainin üzerine bir yıl eklenmiş oluyor. Transfer gerçeleşmezse namecheap o parayı bakiyenize ekliyor. Transfer başvurusu sırasında bir yıllık kayıt uzatılması her zaman olur. Bunu yapmayan firma duymadım. Sonuçta o para da boşa gitmiyor zaten. Nasıl olsa domaini uzatacaksın. Uzatmayı düşünmediğin domainleri bence bırak olduğu yerde kalsın.

Örneğin namecheap nokta com domainler için 8.88 dolar alıyor. İndirim kuponu ile 7.95'e geliyor. Bu sitede güncel kuponları takip edin.

Transfer işlemi devam ederken o birkaç gün süresince domaini aynen eskisi gibi kullanmaya devam ediyorsun.

Namecheap sitesinde transfer başvurusu yaparken standart checkout seçin. O zaman size nameserver ayarlarını soruyor. Şu anki ayarları girersin. Böylece transfer gerçekleşmeden önce de, gerçekleştikten sonra da herhangi bir kopukluk olmaz.

Ayrıca domain satışı konusunda da Namecheap gibisi yok. Marketplace'te biraz dolaşınca benim satışa koyduğum Türkçe domainlerle mutlaka karşılaşırsınız. Bu konuda hazırladığım videoları isimonline.com sitesinde izleyebilirsiniz.

Çok sayıda domaini olanlar için namecheap gelişmiş sınıflandırma özellikleri sunuyor. Örneğin bazı domainler için bir whois şablonu, başka bir grup domain için ise başka bir whois şablonu tanımlayabiliyorsun.
iyi ozaman en ksa sürede isimtescil neten ayrılma kararı alıyorum ben.
irkaç şey soracagım.
bu isimtescil.nete kredi bilgilerimizi güvendemi dersiniz??
ben kayıt sırasında kendi tc no ile girmedim diye hatırlıyorum.
ama girmiş dahi olsam bu ileriki dönemde nasıl bir sorun oluştura bilir dersiniz??
zerdust şu an çevrimdışı  
Old 21.09.2007   #18 (permalink)
cansurmeli

cansurmeli's Avatar

Böyle bir konu açtığın için teşekkürler Erdinç.Çok iyi olmuş.Çünkü senin de bildiğin gibi hosting firmaları ile çalışmak pamuk ipliğine bağlı olmaya benziyor.Uyardığın için tekrardan teşekkürler.

Bu arada websahibi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?Ben onlarla çalışıyorum da.Diğer forumlarda yazılanlar veya sizin düşünceleriniz neler?
cansurmeli şu an çevrimdışı  
Old 22.09.2007   #19 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

CSS,

Ne kadar güvende olduğunu sadece zaman gösterecek. Benim açımdan sorun büyük oranda whois bilgileri ile ilgili.

Herhangi bir nedenden dolayı sana veya web sitene kafayı takan birinin seni veya aileni rahatsız etmesi ihtimali aklıma geliyor. Politik görüşünden dolayı tartıştığın biri olabilir, farklı takımı tuttuğun için sana kafayı takan biri olabilir veya başkalarıyla uğraşmayı hastalık edinmiş biri olabilir. Sonuçta İnternet ortamında karşılaştığın herkes normal değil ki. İşte bu gibi durumlarda sorun yaşayabilirsin.

Sana bir örnek anlatayım. Her zaman söylüyorum Godaddy çok satıcı bir firmadır diye. Yine bir defasında godaddy'de domaini olan birisi o domaini bir forum için kullanıyor. Forumda tehditler, küfürler derken sorun çıkaran bir kullanıcıyı atıyorlar. Atılan kişi dengesiz olduğu için forum sahibinin adını ve ev adresini öğrenmeye çalışıyor. Domainden bu bilgileri öğrenemiyor çünkü domainde whois koruması var. Bunun üzerine bir avukata Godaddy'e gönderilmek üzere mektup yazdırtıyor. Mektupta karşı taraftan davacı olacaklarını o nedenle godaddy'nin whois korumasını kaldırıp isim ve adresi açığa çıkarmasını istiyorlar.

Aslında godaddy makheme kararı olmadan bu işlemi yapamaz ancak bu firma ilk fırsatta müşteriyi satan bir firma olduğu için anında whois korumasını kaldırıyor. Whois'de (aynı sende olduğu gibi) isim, adres ve ev telefonu bilgileri var. Adam forum sahibinin ev telefonunu arıyor. Aslında forumu işleten orta yaşlı bir kadın. Dokuz yaşında bir kızı var. Küçük kız telefonu açıyor ve karşı taraftan ağza alınmayacak küfürler duyuyor. Tabii kız şoka giriyor ve aile tedirgin oluyor çünkü karşı tarafın elinde aynı zamanda ev adresi var. Ev kendilerinin olduğu için taşınmak kolay değil. Sonuçta evi satıp taşınıyorlar. İşte basit bir domain konusu böyle sorunlara yol açabilir.

Bu örnek whois bilgileriyle ilgili çıkabilecek güvenlik sorunları ile ilgili. Kimlik fotokopisi göndermek ise farkı riskler içeriyor. Türkiye'de zaman zaman duyuyoruz başkasının adını kullanıp sahtecilik yapanları. Karşı tarafın eline öyle bilgiler veriyorsun ki hem bankacılıkla ilgili konularda hem de kimlik sahtekarlığı konularında sorun yaşayabilirsin. Ben isimtescil firmasının bilerek bir sorun yaratacağını düşünmüyorum ancak bazı firmaların müşteri bilgilerini çöpe attıklarını bile okudum. Senin bilgilerini gerektiği gibi koruyacakları ne malum?

Bir de şöyle bir olay var: Bu bilgiler iyi para ediyor. Birisi parayı basarsa benim kimlik ve adres bilgilerimi bazı reklam, promosyon veya pazar araştırması firmalarına satmayacakları ne malum?

Bunların dışında bazı ayrıntılar da var. Örneğin domain firmaları Amerika'daki ICANN kurumuna bağlı. ICANN firmalara bazı kurallar koyuyor ancak kimlik numarası isteyin, bu kimlik numaralarını kontrol edin, kimlik numarası gerçekçi değilse fax isteyin gibi kurallar yok. Ayrıca ICANN kurallarına göre isimtescil beni uyarması lazım. Bilgiler doğru değilse 15 gün içinde düzeltin demesi lazım. Belki ben whois koruması sağlamayan şirketle çalışmak istemiyorum. Belki kimlik numarası isteyen şirketle çalışmak istemiyorum. Öyle değil mi?

Bana zamanında bilgilerinizi düzeltin diye uyarı yapsalar ben de başımın çaresine bakarım. Bir sürü domainci var. Başkasının hesabına atarım domaini orada bekler 60 gün dolmasını veya 15 gün içinde satarım domaini. Hiç bir şey yapmasam en azından nameserver ayarlarını değiştiririm. Bir yıl sonra bu domain nasıl olsa silinecek bari o zamana kadar kullanayayım derim. Pat diye kafaların göre kilitlemişler hesabı. Başkalarının hesabı da her an, uyarı yapmadan kilitleyebilirler.

Bana göre isimtescil müşteriye nasıl davranacağını bilmeyen bir taşra firması.

zerdust,
İsimtescil'deki bilgileriniz güvende mi değil mi bilemem. Ben üzerine para verip kendi paramla rezil olma niyetinde değilim. Bir sürü firma var onlarla çalışırım. Tabii olan içerideki domainime oldu. İçeride bir tane mahsur kaldı. Bir tane domainle bile sorun çıkarmayı başardılar.

Benim fikrime göre isimtescil veya godaddy gibi müşteriyi itip kakan firmalarla çalışmak iyi değil. Hem üstüne para veriyorsun hem de bir sorun olunca sana patronluk taslıyorlar.

cansurmeli,
Söylediğin firmadan haberim yok. Deneyip öğrenmeyi de düşünmüyorum. Bu sayfada belli başlı firmaların kullanıcı ratinglerine bakabilirsin.

Mesaj erdinç tarafından 22.09.2007 (00:50) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 22.09.2007   #20 (permalink)
webken

webken's Avatar

Aslında alanadı olayı tıpkı hosting olayı gibi çok hassas bir konu. Sadece güvenlik ya da kişisel bilgilerin gizliliği de değil hadise. İşini iyi yapamayan, amatör ya da etik hassasiyeti gelişmemiş firmalarla çalışınca alanadlarınızdan da olabiliyorsunuz. İlk alanadımı acilhost diye bir firmadan almıştım ben de. Alanadını kendi adlarına kaydetmişler. Hostingi de onlardan almıştım. Verdikleri sözleri tutmayınca hostingi taşımak istedim. Alanadının süresi de bitmek üzereydi, ben de alanadını da transfer etmek istedim. Adamlar bana: bütün domainlerin tek bir şifresi var, veremeyiz. Domaininizin şifresini almak istiyorsanız şu kadar ücret karşılığı tekrar yenilemelisiniz. O ücret de normalin 2 katı felandı. Ben de kızdım almadım, olan benim gül gibi alanadıma oldu

Daha sonra başka sıkıntılar da yaşadım. O yüzden çok iyi biliyorum, alanadı olayı çok önemli. Hizmet, kontrol panel, özellikler açısından ben Directi'yi öneririm. Kişisel bilgileri de isterseniz ücretsiz olarak gizliyor.

Gerçi doğrudan Directi ile çalışamıyorsunuz sanırım, muhtemelen bir bayi ya da alt bayi olmuş oluyor. Ancak bayi sağlamsa hiç sorun yaşamıyorsunuz. Bende 100'ün üzerinde alanadı var, gayet iyi gidiyor şimdilik, Allah bozmasın

Unutmadan, fiyatlar da çok iyi. 6,20 - 6,45 arasında yeni alanadı ve yenileme fiyatları var.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler
domain , isimtescilnet isimtescil

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili