Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » isimtescil.net ile illgili kisisel tecrübelerim

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 22.09.2007   #21 (permalink)
Emrah ERYILMAZ

Yer: Istanbul
Re: isimtescil.net'ten uzak durun

merhabalar.

tabi birazda yapılan işleme dayalı. örneğin ben isimtescil den yanlızca alan adı alırım, alt dns hizmetini kullanırım ve dns yönlendirmelerimi yaparım. yani şahsi olarak genelde sistemi rutin kullandığım için, şu ana kadar pek problem yaşamadım. Belkide bi takım fonksiyonları kullanmadığımdanda olabilir diyebiliriz. Şöyle bir kaç alan adı işim olsa, transfer, uzatma, bloke vs. anlarız herhalde karamanın koyununu.
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 22.09.2007   #22 (permalink)
ysfozy

Yer: İstanbul

Bende alan adı işlemlerimi İsimtescil üzerinden yapan biriyim. Kendi evimdeki 1 mbit bağlantısı üzerinden sahip olduğum bir alan adını yayınlıyorum. Evine server kuran biri olarak İsimtescil'i tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir Türk alan adı barındırma sitesi olarak tavsiye ederim. İsimtescil'de verilen DNS hizmetlerini çok başarılı buluyorum. Birçok kaydı rahatlıkla oluşturabiliyorsunuz.

Desteğe hiç ihtiyaç duymadığım için yaşanılanlara herhangi birşey diyemeyeceğim. Yaşadığınız sorunlar üzücü. Fakat desteğe pek ihtiyaç duyulmayacak işlemler yapıyorsanız, fiyat ve esneklik açısından İsimtescil çok başarılı
Old 29.01.2008   #23 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169

Konu ile ilgili bize isimtescil.net tarafindan iletilen ve cevap hakki olarak eklenilmesi istenilen aciklama asagidadir:

-------------------------------------------------------------------

İsimtescil.net sitemizde üye bilgilerinin doğru olmasına önem veriyoruz. Bunun birçok sebebi var. Bazıları şöyle;

1- Öncelikle bir siteye bir kuruma üye olmak demek onun şartlarını peşinen kabul etmek demek ve üye olurken beyan ettiğiniz biilgiler elbetteki doğru olmak zorunda. Üyelik internette diye herşeyi rast gele girme hakkına sahip değil. Bu malesef türk insanına özgü.

2- Uluslar arası antlaşmalar gereği alan adlarının kontakt bilgileri doğru olmak zorundadır. Doğru olmayan adları tepit edildiğinde alan adları askıya alınır.

3- Firma olarak Üye kaydında tc kimlik numarasını Türkiye için zorunlu tutuyoruz ve kontrol ediyoruz. Kendi içinde bir kaç sebebi var;

a) Mail adresleri çok çabuk kırıldığından ve bize çokfazla hesabım haclendi başkası girdi, aldı, çaldı, çırptı vs şikayetler geliyordu. Şifre işlemlerinin tümünde tc kimlik numarasını kriter olarak getirdik. Bir kullanıcımız mail adresini çaldırsa bile tc kimlik numarasını çalan kişi bilemeyeceği için panelde herhangi bir işlem yapamıyor.

b) Türkiyede çalıntı kart kullanım oranı çok yüksek. Bunun önüne geçebilmek içinde kesinlikle üye olurken verilen bilgiler doğru olmak zorundadır. Yoksa hergün onlarca çalıntı kart işlemi yapılıyor. Malesef biz bir group insanımız konu internet olunca hak, hukuk, hırsızlık gibi konularda herşeyi mübah görüyor.

4- isimtescil üyelerinden aldığı hertürlü şahsi bilgiyi gizli tutmaktadır. Kesinlikle üçüncü şahıslarla paylaşmaz.

5- Alan adı kayıtlarında kullanıcı kontakt olarak istediği bilgiyi beyan edebiliyor. Bu bilgiler kesinlikle tarafımızdan kontrol edilmiyor veya doğruluğu için kullanıcılar zorlanmıyor. İsterseniz farklı bir bilgi de girebilirsiniz.

6- isimtescil.net’te artık alan kontakt bilgilerini kullanıcılarımız gizleyebilecekler. (whois protection)

7- isimtescil “icann accreditation” işlemlerini tamamlamış direkt domain yazma yetkisine sahiptir. Ayrıca Türkiyede de Telekominikasyon Üst Kurulu’nun verdiği yer sağlayıcılar ve erişiim sağlayıcılar faaliyet belgesine de sahiptir.

8- http://www.isimtescil.net/Agreement.htm adresinde sistemimize üye olurken kabul edilen şartlar bellidir.

Konu ile ilgisi olanlara duyrulur.

Ferhat TUNALI - ferhat(at)fbs.com.tr
Web Departmanı Sorumlusu
cihangir şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.01.2008   #24 (permalink)
BiMuham

BiMuham's Avatar

Yer: İzmir

Ben isimtescil.net'le yaklaşık 2 senedir çalışıyorum ve bugüne kadar 4 tane domain aldım ve bir sorun yaşamadım ama sizin olayda durduk yere bloke etmeleri ve daha sonra kimlik istemeleri bana biraz garip geldi sizcede öyle değil mi ?
BiMuham şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.01.2008   #25 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Durduk yere hesabı iptal etmiyorlar. Üyelik bilgilerini beğenmedikleri zaman böyle yapıyorlar. Ben İnternette öyle her sitede kişisel bilgilerimi vermiyorum. Bu sitede de kullanmadım. Hesabım iptal oldu. Öncesinde de uyarı falan almadım. Domaini kurtarmak için hiç şansım olmadı.

TC kimlik numarası kontrol etmek, kimlik fotokopisi istemek domain firmasının işi değildir. Bu firmayı kullanırken iki defa düşünün. İsim, soyisim, adres, telefon, TC Kimlik Numarası ve ödemeyi banka yoluyla yapıyorsanız banka bilgileriniz karşı tarafın elinde var. Ben bu kadar bilgiyi tanımadığım birilerine gönderip de sonra rahat edemem.

Beni asıl rahatsız eden şey domain firmasının bana ait bir ürüne el koyması. İsimtescil, aynı Godaddy gibi sizin domaini size ait bir ürün gibi görmüyor ama kendi sundukları bir hizmet gibi görüyor. Oysa domainler domain firmasının sunduğu bir hizmet değildir. Domainler bir firmadan diğerine taşınabilen ve alınıp satılabilen ürünlerdir. Nitekim kaybettiğim domaini başkasından satın almıştım. Zaten o nedenle bu firmaya işim düştü. Yoksa bir sürü düzgün yabancı firma varken godaddy veya isimtescil gibi agresif firmalar ile çalışmam.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 30.01.2008   #26 (permalink)
mrcha0s

mrcha0s's Avatar

Yer: Moskova

Benimde benzer servis veren bir sitem var ve bende kullanicilarin bilgilerinin dogrulugunu teyid etmek isterim. Zaten siteye uye olurken sizden istenen ad soyad ve tc kimlik no gibi bilgileri vermek zorundasiniz bunlarin dogrulugunun sorumlulugu tamamen size aitdir. Eger siz burda gercek adinizi vermediyseniz ornegin isim kismina Black Jack yazdiniz TCKimlik kisminada 12345678901 ikigun sonrada e-mail adresiniz bir sekilde ele gecirildi ve tum domainleriniz baska biryere transfer edildi. Siz domainlerin gercek sahibi oldugunuzu nasil kanitlarsiniz ? Bu durumda kisisel bir risk almis oluyorsunuz. Yani bir sekilde domainlerin basina birsey gelirse yasal sahibi oldugunuzu kanitlayamadiginiz icin domainleri geri alamazsiniz. Diger bir yandan bir firma sahibi olarak da su var bir kisi bizden kredi karti ile alan adi tescil ettigi zaman provizyon aldikdan sonra bizde gidip reseller club daki kredimizi kullanarak alan adini otomatik olarak tescil ediyoruz. Tabi bu islemlerin hepsi otomatik oluyor aradan bir ay gecince ve kredi kartinin sahte oldugunu gorunce ne yazikki pek bir sey yapamiyoruz. Bu yuzden tercihimiz kayitli kullanici bilgileri ile kredi karti uzerindeki bilgilerin uyusmasi. Black Jack diye kayitli bir kisiye Suleyman Yilmaz in kredi kartindan provizyon alarak domain satmak istemem cunku iki gun sorna bir sahtecilik olayinda domaini geri iade etmek gibi bir sansim olmuyor. Bu yuzden 3D Secure sistemini kurduk ama henuz devreye almadik cunku insana kendi kredi karti ile bile alis veris yapmayi imkansiz kiliyor. Sonuc olarak bence kullanicilar gercek bilgilerini sunmakta yukumludur, eger sunmazlarsa sorumluluk tamamen onlara aittir. Diger bir yandan servis verenler icinde sahtecilige karsi bazi onlemler almak gayet dogaldir tabi bunu yaparken kullaniciyi bunaltmamak gerekiyor. Ornek vermek gerekirse Moskovada yasiyorum ve internetde bir rus ip sinden turk kredi kartiyla alis veris yapmak kadar zor bir sey yok. Kullanici bilgilerim ve kredi karti bilgilerim uyussa bile. Diger bir nokta ise TCKimlik numaranizi internet uzerinden yaptiginiz alisverislerde belirtmeniz zorunlu (veya zorunlu olucak) cunku artik sahisa kesilen faturalarda sahsin tc kimlik numarasinida belirtmek zorundayiz.

Selamlar
Old 30.01.2008   #27 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra

TC Kimlik numarası konusunda bir zorunluluk yok. Zaten pek çok firma istemiyor. Böyle bir gereklilik sadece Türk vatandaşlarına satış yapılabilmesi sonucunu doğurur ki o nedenle böyle bir uygulama olmaz. Ayrıca TC Kimlik numarası diğer bazı önemli bilgilerin bulunması için faydalı bir bilgidir. İnternet kullanıcılarının TC Kimlik numarasını orada burada vermeleri ileride başlarına daha büyük sorunlar açılabileceği anlamına geliyor. Örneğin biri sizin adınıza banka kredisi kullanabilir veya kredi kartı alabilir.

Daha geçenlerde bir şebeke yakalandı. Bankamatiklerin önünde buldukları bankamatik fişlerinden yola çıkarak kişilerin banka hesaplarından para çekmişler. Vergi dairesinde bir tanıdıkları varmış gerekli bilgilerin bir kısmına oradan ulaşmışlar. Her türlü kişisel bilgiyi her sitede vermek iyi fikir değildir. O bilgilerin korunacağını nereden bileceksin.

Ayrıca benim karşılaştığım olayda isimtescil'e herhangi bir ödeme yapmadım. Onlardan herhangi bir domain satın almadım. Ödeme bilgileri ile üyelik bilgileri uyuşmuyor diye bir problem söz konusu değil o nedenle.

Sorumluluğun müşteriye ait olduğu konusunda haklısın. Ancak, "ileride bu domain hesabı başkası tarafından ele geçirilirse asıl sahibini bulmamız zor olur. O nedenle biz bu domain hesabını iptal edip içerideki domainlere el koyuyoruz" gibi bir mantık geçerli değil.

Burada asıl olup biteni küçük ayrıntılarla gölgelememek gerekiyor. Olup biten şey şu:

Çok ayrıntılı kişisel bilgiler isteyen isimtescil.net bu bilgilerin doğruluğu konusunda aşırı agresif davranıp içerideki domainlerinize el koyabilir. Benim başıma bu geldi. O nedenle bu firmayı tavsiye etmiyorum. Olay budur. Müşteriyi itip kakan böyle agresif bir ticaret anlayışı bana uymaz.

Mesaj erdinç tarafından 30.01.2008 (13:00) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 30.01.2008   #28 (permalink)
mow

Yer: İzmir

Konuda geçtiği için söylüyorum, kimlik numaranızı hiç kimseye vermemelisiniz, her türlü sahtekarlığa kurban gidebilirsiniz. Bu şirketlerin insanların falanın filanın ayıbı değil devletin ayıbıdır.

Hiçbirşey olmasa bile, bu arkadaşların güttüğü mantıkla, kredi kartı ile alışveriş yaptığınız ve TC kimlik numaranızı isteyen her iki siteye bu bilgileri verdiğiniz takdirde bu sitelerden herhangi birinin sahibi diğer sitedeki hesabınızı ele geçirebilir. Bunun yerine "unutmayacağınız bir numara, Ehliyetin son 5 hanesi, TC kimlik numarasının ilk 3, son 3 hanesi, babanızın adının ilk 2 harfi" gibi şeyler beraberce de sorulabilir, böylece hem farklılaştırılmış hem de çalınma potansiyeli en aza inmiş olur.

Site sahipleri, bu sorumlulukları üzerine almamalıdırlar, hem kendileri için inanılmaz riskli hem de kullanıcı için en yüksek seviyede riskli. Bunun yerine topu başkasına / başka sisteme atarak kullanıcının kendi güvenlik önlemini kendisinin alması çok daha uygun. Misal e-maili ele geçirildiyse veya cep telefonu ele geçirildiyse bu firmayı ilgilendirmemeli.

Konu hakkında ise, firmanın hem whois protection verip (yani whois bilgilerini kendi üzerine alıp) hem de kullanıcı bilgilerini 100% doğru olmasını isteyen bir yaklaşım azıcık abes gibi Madem bu bir zorunluluk ve madem iyi niyetlisin o zaman kapatacağın yerde gizle değil mi?

Alıntı:
7- isimtescil “icann accreditation” işlemlerini tamamlamış direkt domain yazma yetkisine sahiptir......
Bunun kanıtı var mı acaba? Ben göremedim, gözden kaçırmış olabilirim.

Alıntı:
b) Türkiyede çalıntı kart kullanım oranı çok yüksek. Bunun önüne geçebilmek içinde kesinlikle üye olurken verilen bilgiler doğru olmak zorundadır. Yoksa hergün onlarca çalıntı kart işlemi yapılıyor. Malesef biz bir group insanımız konu internet olunca hak, hukuk, hırsızlık gibi konularda herşeyi mübah görüyor.
3D secure diye bir ödeme yöntemi daha var ve bu yöntemle chargebackler visa/mastercard veya her ne ise onlara yansıyor, firmaya yansımıyor.
mow şu an çevrimdışı  
Old 30.01.2008   #29 (permalink)
aspcibertan

Yer: KOCAELİ

Alantron ve ihs bildiğim kadarı ile icann dan onaylı yazmanlar. turkticaret bir aralar usa dan kayıt yapıyor diye bir durumlar hatırlıyorum. turkticaret zaten hiç sevmediğim bir firma.
"
Ground Internet, Inc. (Turkey)
http://groundinternet.com

Tel: 90 224 2248640
Email: sait.tosun@turkticaret.net
"

http://www.icann.org/registrars/accr...fied-list.html
tam liste burada.
Türkiye'den 3 firma var.

ekleme: listede yazan bir kısmı eklemeyi unutmuşum.

Descriptions and Contact Information for ICANN-Accredited Registrars
(updated Thursday, 24-January-2008)
Old 01.02.2008   #30 (permalink)
ACRX

ACRX's Avatar

Yer: Ankara

isim tescilden domain almak istediniz sorgulatıyorsunuz bayada güzel de bir domain buldunuz aaa oda ne bir bakmışsınız domain ansızın alınmış! şaka değil arkadaşlar daha önce yaşanmış şeyler bunlar.Kesinlikle isim tescilden uzak durun.
ACRX şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler
domain , isimtescilnet isimtescil

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java