Zoque.Forum
»
isimtescil.net ile illgili kisisel tecrübelerim
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#31 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: isimtescil.net ile illgili kisisel tecrübelerim
Konuyla ilgili bir soru sormak istiyorum;
2 aydan fazla önce bu firmaya transfer edilmiş bir domainin namecheap'e transferi için uğraşıyorum. İsim tescil kontrol panelimden girdiğimde domainin ilgili ayarlarında registrar-lock (alan adı kilidi) 'ın aktif olmadığını görebiliyorum. Ancak internic'ten yaptığım sorguda (ve diğerlerinde) clientTransferProhibited yazısını görebiliyorum. Tabi bu arada namecheap bana domain kilidini kaldırın diye uyarılar veriyor. İlk 60 gün kuralıyla alakalı bir gecikme olabilir diye birkaç gün daha beklemeli miyim? Yoksa firmadan yardım istemeli miyim? Çok fazla muhattap olma yolunu sevmiyorum.
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Merhaba,
60 gün kuralı domainin kayıt tarihinden itibaren geçerli. Dolayısıyla iki aydır boşa bekliyorsunuz. Domain isimtescile'e geldiğinde zaten kayıt süresinin üzerinden 60 gün geçmişti. Geçmiş olmasaydı başka firmadan isimtescile gelemezdi. İsimtescil'e ilk geldiği zaman hemen dışarı transfer edebilirdiniz. Domain firmaları içinde bir tek godaddy 60 gün kuralını kafasına göre uygulayıp transferlerden sonra da bloke koyuyor. Bu da zaten godaddy kullanmamak için ayrı bir neden. Kaliteli firmaların hepsinde domain kilidi açma ve transfer şifresi alma işlemleri kontrol panelinden kullanıcı tarafından yapılır ve işlem anında gerçekleşir. Özellikle domaini dışarı transfer etmek gibi bir konuda firma personeli ile sevimsiz bir görüşme yapmanız asla gerekmez. Tabii kalitesiz firmalarda bu sorun oluyor. Email yazarsanız kilidi açacaklardır. Gerçi ben olsam telefon açıp neden kendim açamıyorum diye sorardım çünkü ne cevap vereceklerini merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Benim de turkticaret'den kurtarmak isteyip kurataramadığım domainler var.
Defalarca yazışmama rağmen karşımda otomatik mesaj veren bot varmış gibi her soruya aynı yanıtı gönderiyorlar. Bir müşterim istedi diye ona ait 1 domaini transfer etmek istemiştim sadece. Ama artık bu muameleden sonra hepsini transfer etmek istiyorum. işini hakkıyla yapan Türk firması yok galiba (ne yazık). Müşteriye düzgün hizmet verseler zaten müşteri kaçmaz. Gitmek isteyen müşteriyi uğraştırmak, problem çıkartmak bizimkilere özgü... Ben de kendi tecrübelerime dayanarak turkticaret den kesinlikle uzak durun diyorum. isimtescil konusunda da erdinc'e katılıyorum.
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Açıkçası yorumları okudugumda biraz canım sıkıldı, bana ait 10'a yakın domain var ve bunların 9 tanesi karegende sadece bir tanesi ama en önemlisi de isimtescil.net'te.
Aslında ben biraz da mecburen çalışmak orunda kaldım o firmayla. Nedeni ise karegen.com'un .tv uzantılı domain kayıt etmemesiydi. Domaini aldığımda tüm domain ve hosting işlemlerini yurtdışındaki firmalarla yapmam gerektiğini henuz farketmemiştim o yuzden burayı seçtim. Ancak yazılanlardan sonra anladım ki koşarak uzaklaşmam gerekiyor isimtescilden. Karegen.com'a gelince de aslında çok başarılı bir panelleri var. Tüm işlemlerinizi çok basit bir şekilde yapabiliyorsunuz. Fiyatları da uygun ancak 3 sene kadar önce, serverları sabancı telekomda iken saldırıya uğramışlardı ve tüm datalarımızı kaybetmiştik. Tesadüfen 1 gün önce aldığımız yedek sayesinde yırttık. Bir kez de domainimiz kayboldu yani onlar 1 yıl boyunca onların panelinden kontrol ettiğimiz domainin kendilerinde olmadığını iddaa ettiler ancak bu hack olayında sonra olduğu için çok kızmadık zaten kısa zamanda çözüldü. herşeye rağmen başarılı bir firma olarak görüyorum karegen'i, ayrıca domain yönlendirme ve domain kilidi gibi işlemleriçin ücret alınmıyor. erdinc; .tv domainimi transfer edebileceğim düzgün bir firma öneriniz olursa sevinirim. moniker ve Namecheap bu iş için uygunmudur. Teşekkürler
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Evet, hem moniker hem de namecheap gayet uygun olur. Her ikisi de güvenilir firma. Bu iki firma dışında çok sayıda firma var ancak bu ikisi öne çıkıyor. Bu konularda bir fikir vermesi açısından bu sayfayı açıp bakabilirsiniz.
Örneğin godaddy'nin ratingine bakınca moniker veya namecheap'tan daha düşük olduğunu göreceksiniz. Oradaki yorumları okuyup domainciler neden godaddy'ye daha düşük rating vermiş görebilirsiniz. Benzer şekilde namecheap neden tercih ediliyor okuyabilirsiniz. Az sayıda oy alan firmaları boş verin. Özetlemek gerekirse: Şunları tavsiye ediyorum: namecheap.com moniker.com Şunları kesinlikle tavsiye etmiyorum: godaddy.com isimtescil.net turkticaret.net |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bende www.mydomain.com'u kullanıyorum. Bütün domainlerime orada toplamaya çalışıyorum. TurkTicaret.Net'te bir kaç domainim var hala. Onları taşıyabilirsem ne ala
![]() |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Re: isimtescil.net'ten uzak durun
Alıntı:
Söylediğiniz bu problemi yaşayan birçok kişi var. İsimtescil whois çekilmesi tavsiye edilmeyen sitelerden biri.. Mynet, whois.sc de tavsiye edilmeyen siteler arasında bu arada. Sorun yaşayan çok kişi var dediğim gibi. Ayrıca, isimtescilden başka bir directi hesabına alan adını taşıma konusunda sorun yaşanıyor, bu sorunu bir arkadaşım(onursql) şu şekilde çözmüş. iyi calismalar |
|
|
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
yıllardır işim gereği domain alıyorum bende isim tescille bir ara çalıştım amanda aman diyim arkadaşlar rica ederim amatörler için kurulmus amatör zihniyetlerin yer aldığı bir firma bana göre sıkıntılı bir yer.
bir süre izhost ile çalıştım memnun kaldım 24 saat online desteği açıkçası ilk izhostta gördüm. bazı sebebplerden dolayı izhosttan ayrıldım bunda kesinlikle izhostun bir kusuru yoktur belirtmek isterim. Şuan natro ile çalışıyorum domain konusunda tavsiye edebilirim. bir sıkıntı yaşamıyorum gayet iyi çalışıyor firma. firma alt yapılarını muhakak kontrol edelim omnisturk diye bir şirket vardı eskiler iyi bilir. Firma İflas etti ve ordan tüm domainlerimiz gitti hiç bir türlü geri alamadım büyük sıkıntı ![]() |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!