Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » isimtescil.net ile illgili kisisel tecrübelerim

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.09.2007   #1 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra
isimtescil.net ile illgili kisisel tecrübelerim

Merhaba,

İsimtescil.net hakkında forumda zaman zaman iyi yorumlar yapmıştım ancak son yaşadığım olay nedeniyle fikrim değişti. Eğer benim yaptığım yorumlara güvenerek isimtescil ile çalışıyorsanız yol yakınken ayrılın derim. Asla bu firmada herhangi bir domain tutmayın. Başınıza her iş gelebilir.

Olay şu şekilde gelişti: Birkaç ay önce GittiGidiyor'dan bir domain satın aldım. Domain isimtescil'de kayıtlı olduğu için benim isimtescil hesabıma aktarıldı. Dışarı transfer edebilmek için domainin kayıt süresinin üzerinden 60 gün geçmesini bekledim. 60 gün dolunca isimtescil hesabıma girmeye çalıştığımda hesabın bloke edildiğini fark ettim. Email yazdım. Bana cevap göndermişler. Kimlik fotokopisini fakslamamı ve adres bilgilerimi göndermemi istiyorlar. Telefon açıp görüştüm. Bu bilgileri vermediğim sürece hesabım blokeli kalacakmış. İçerideki domaini kurtarma imkanı da yokmuş. Ben de vermiyorum bilgileri.

Aldığım domain de öyle utanılacak bir domain falan değil. Sevdiğim bir Türk şairin ismi. Ancak kişisel bilgilerin gizliliği benim için önemli bir konu. İnternette canı sıkılan herkesin ulaşabileceği bir yere bütün kimlik ve adres bilgilerimi vermek istemiyorum. Zaten o nedenle ücretsiz whois koruması veren ve whois bilgilerini denetleme konusunda paranoyak davranmayan firmalarla çalışıyorum.

İsimtescil'e sadece bir defa işim düştü. Onda da sorun yaşadım. Bu firmadan uzak durun.
erdinç şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 15.09.2007   #2 (permalink)
mirturk

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir
Re: isimtescil.net'ten uzak durun

Farklı forumlarda da pek çok şikayet var haklarında. Yeteri miktarda çalışan çalıştırmadıkları bu nedenle destek hizmetinin aksadığı, çalıştırdıkları kişilerin yaptıkları iş ile alakalı yeterince bilgiye sahip olmamaları gibi pek çok şikayet ile internet aleminde pek te iyi sayılmayan bir üne sahipler.
Old 15.09.2007   #3 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12

blogger custom domain özelliğini kullanacaklar da bu firmadan uzak dursun, çünkü kullanamıyorsunuz. kaç kişi sırf bu yüzden başka yere transfer etmek zorunda kaldı.
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 15.09.2007   #4 (permalink)
mentor

mentor's Avatar

Yer: bursa

peki alantron'u nasıl bilirsiniz?
alantron.com'dan 4 domain aldım. teknik destekleri hoşuma gitti. telefon ile de görüştüm. e-posta attığımda cevap kısa sürede geliyor.
şimdi siz deyince baktım da alan adının sahibini değiştirmek için eski sahibinin sürücü belgesi, kimliği veya pasaportu fakslanmalı diyor. whois bilgileri ile karşılaştırılacakmış. ne bileyim benim gözüme güzel göründü güvenlik açısından ama umarım faks karşılaştırma yapıldıktan sonra hemen imha edilir.
Old 15.09.2007   #5 (permalink)
fatihunal

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

Alıntı:
mentor tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
eski sahibinin sürücü belgesi, kimliği veya pasaportu fakslanmalı diyor.
İşte benim memleketim Klasik evrak prosedürleri.
Old 15.09.2007   #6 (permalink)
erdinç

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Mentor,

Transfer işlemi için veya herhangi bir işlem için senden belge istenmesi normal bir uygulama değil. Kimlik doğrulaması yapmak domain firmasının işi değil. Yabancı firmalarla çalıştıysan böyle bir durumun asla olmadığını görmüşsündür.

Dışarı transfer edeceğin zaman transfer şifresi ve domain kilidi açma konusunu menülerden anında yapabilmen gerekir. Anlaşılan o firma yakaladığı müşteriyi bırakmak istemiyor. Ben olsam alantron ile de çalışmazdım.

İşlemleri kendi başıma online olarak yapamadıktan sonra ben ne anladım bu işten. Kendi paramla rezil mi olacağım.

Bu arada Türkticaret.net ile de geçmişte aynı konu yüzünden çok sorun yaşadım. Ayrıca godaddy'nin kafasına göre müşteriyi asıp kesen bir firma olduğunu biliyorum. Size ulaşamadığı zaman hesabınızdaki süresi dolmamış domaini açık arttırmada satacak kadar adi bir firma.

Namecheap.com veya moniker.com varken kötü firmalarla çalışıp kendi kendine eziyet etmeye gerek yok. Elinde 50+ domaini olanlar için moniker 6.95 USD uyguluyor nokta com için. Namecheap indirim kuponları ile com domainlere 7.95 USD alıyor. Tabii ki her ikisinde de ücretsiz url yönlendirme var. Üstelik nameserver etkinleşmesi kayıt anında belirlersen anında oluyor. Sonradan değişiklikler 3 saat içinde oluyor.

Namecheap 1 yıllık kayıt için 1 yıllık ücretsiz whois koruması veriyor. Bir domain için alıp kullanmadığın whois korumasını başka bir domainin üzerine ekleyebiliyorsun.

İsimtescil ve Türkticaret benim için bitmiştir. Mümkün olduğunca çok kişinin bu firmaları kullanmaması için elimden geleni yapacağım.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 15.09.2007   #7 (permalink)
mirturk

mirturk's Avatar

Firmaların yanlışta neden bu kadar ısrar ettiklerini anlamak mümkün değil. Bu foruma üye veya ziyaretçi sıfatı ziyaret edenler erdinc'in domain konusunda ne kadar deneyimli ve yetkin bir kişi olduğunu biliyorlar. Bu konuda ondan epey bilgi öğrendik. Onun başına gelen kötü deneyimlerinden dolayı o firmalara önyargı ile yaklaşacağımzı belli. Kısacası kendi bindikleri dalı kesiyorlar.
Old 15.09.2007   #8 (permalink)
zerdust

Yer: istanbul

Alıntı:
erdinç tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Mentor,

Transfer işlemi için veya herhangi bir işlem için senden belge istenmesi normal bir uygulama değil. Kimlik doğrulaması yapmak domain firmasının işi değil. Yabancı firmalarla çalıştıysan böyle bir durumun asla olmadığını görmüşsündür.

Dışarı transfer edeceğin zaman transfer şifresi ve domain kilidi açma konusunu menülerden anında yapabilmen gerekir. Anlaşılan o firma yakaladığı müşteriyi bırakmak istemiyor. Ben olsam alantron ile de çalışmazdım.

İşlemleri kendi başıma online olarak yapamadıktan sonra ben ne anladım bu işten. Kendi paramla rezil mi olacağım.

Bu arada Türkticaret.net ile de geçmişte aynı konu yüzünden çok sorun yaşadım. Ayrıca godaddy'nin kafasına göre müşteriyi asıp kesen bir firma olduğunu biliyorum. Size ulaşamadığı zaman hesabınızdaki süresi dolmamış domaini açık arttırmada satacak kadar adi bir firma.

Namecheap.com veya moniker.com varken kötü firmalarla çalışıp kendi kendine eziyet etmeye gerek yok. Elinde 50+ domaini olanlar için moniker 6.95 USD uyguluyor nokta com için. Namecheap indirim kuponları ile com domainlere 7.95 USD alıyor. Tabii ki her ikisinde de ücretsiz url yönlendirme var. Üstelik nameserver etkinleşmesi kayıt anında belirlersen anında oluyor. Sonradan değişiklikler 3 saat içinde oluyor.

Namecheap 1 yıllık kayıt için 1 yıllık ücretsiz whois koruması veriyor. Bir domain için alıp kullanmadığın whois korumasını başka bir domainin üzerine ekleyebiliyorsun.

İsimtescil ve Türkticaret benim için bitmiştir. Mümkün olduğunca çok kişinin bu firmaları kullanmaması için elimden geleni yapacağım.
erdinç benim 10 dan fazla domainim isimtescil.net te kayıtlı ve bu yazdıklarından sonra bende onlarla artık çalışmak istemiyorum.
ama domaini transfer etme olayı nasıl oluyor??
yani elimdeki 10 domaini başka bir firmaya transfer etmek istedigimde ne kadar ücret ödeyecegim??
ve dahada önemlisi daha güvenilir ve daha avantajlı hangi firmalara yöenelmem gerekiyor??
bu konularda yardımcı olursan en kısa sürede ekonomik durumlar el veriişli oldugunda bende domainlerimi oradan transfer edeyim
bu arada butür gerçeklikleri bizimle paylaştıgın için teşekkürler
zerdust şu an çevrimdışı  
Old 15.09.2007   #9 (permalink)
mentor

mentor's Avatar

Yer: bursa

bu konuyu okuduktan sonra alantron'a mesaj atmıştım. cevaplarında faksa gerek olmadığını söylediler. kimlik bilgileri vs. istemiyorlar yani.
Old 15.09.2007   #10 (permalink)
mirturk

mirturk's Avatar

Alıntı:
zerdust tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
erdinç benim 10 dan fazla domainim isimtescil.net te kayıtlı ve bu yazdıklarından sonra bende onlarla artık çalışmak istemiyorum.
ama domaini transfer etme olayı nasıl oluyor??
yani elimdeki 10 domaini başka bir firmaya transfer etmek istedigimde ne kadar ücret ödeyecegim??
ve dahada önemlisi daha güvenilir ve daha avantajlı hangi firmalara yöenelmem gerekiyor??
bu konularda yardımcı olursan en kısa sürede ekonomik durumlar el veriişli oldugunda bende domainlerimi oradan transfer edeyim
bu arada butür gerçeklikleri bizimle paylaştıgın için teşekkürler

Erdinc ile hemfikir olduğumuz iki firma var herhalde. Bunlar Namcheap ve Moniker. Transfer işlemi için her alan adında bulunan "EPP Auth Code" denen kodu bilmen gerekiyor.

İsimtescil.net'te koda şu şekilde ulaşabilirsin: Detaylı Yönetim 'e tıklanır ve sayfanın en alt kısmında bulunan Alan adımın Authorization Code(Transfer Şifresi) ni Öğrenmek İstiyorum linkine tıklanır. Gelen pencereden T.C. Kimlik Numaranız(Üye olurken girdiğiniz T.C. NO) kısmına TC Kimlik numaranızı girerseniz şifreye ulaşabilirsin. Her domain için bu işlemleri ayrı ayrı yapman gerekiyor.

Bu işlemlerin ardından domainleriniz şayet kilitli durumda ise bu kilitlerin kaldırılmış olması gerekiyor. Bu işlemi de şu yolları takip ederek ulaşabilirsin. Detaylı Yönetim linkine tıklanır gelen sayfanın alt kısımlarında bulunan Alan adımı kilitlemek istiyorum linkine tıklanır ve gelen sayfadan Alan Adımın Kilidini Aç linkine tıklanarak işlem tamamlanır.

Bundan sonraki aşamada hangi şirketi seçtiğine göre ufak değişiklikler gösterebilir. Yapman gereken Çoklu Transfer işlemi başlatman ve istendiği anda "EPP Auth Code" denen kodları girmen ve ardından ödemeyi yapman. Son olarak yapman gereken bir işem ise mailine gelen transfer işlemini onaylamak. Bu işlemler tamamlanınca 5-7 gün içerisinde Domainlerin yeni şirketinde ve senin yönetimine hazır bir durumda olur. Umarım atladığım bir nokta yoktur. Şimdiden kolay gelsin.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler
domain , isimtescilnet isimtescil

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit