Zoque.Forum
»
Turkticaret.net ten taşınmak istiyorum
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Turkticaret.net ten taşınmak istiyorum
Merhaba arkadaşlar,
Turkticaret.net ten şimdiye kadar sadece domain aldım. Turkticaret.net dışında farklı firmalardan da alınmış birkaç domainim daha var. Bütün domainlerimi bir registrar firmasında toplamak her türlü kayıt ve transfer işlemlerini tek bir noktadan yürütmek istiyorum. Turkticaret.net dodregistrar ile çalışıyor. 40 tan fazla domainim dodregistrardan kayıtlı ve bu domainleri transfer etmem gerekiyor. Bu işi dodregistrar ile yaparsam fiyat daha uygun olur mu? Bana önerebileceğiniz bir firma var mı? Fiyat ve hizmet konusunda tecrübelerinizi paylaşır mısınız? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: Turkticaret.net ten taşınmak istiyorum
Bu başlığa bakabilirsin bu konuda.
dotregistrar.com fiyatları siteyi açınca hemen anasayfada var. Bir tane domaine 15.99 dolar istiyorlar. 500 tane domain satın alırsan tanesi 6.99 oluyor. Senin elinde yüzlerce domain olduğunu sanmıyorum. Bu durumda bulabileceğin bütün firmalar arasında dotregistrar.com en pahalı firma olabilir. Ben namecheap.com ile çalışıyorum. Nokta com için yıllık standart fiyat 9.29 dolar. Bu sitede indirim kuponu bulabilisin. Örneğin ekim 2007 için şu anki aktif kupon GOBLINS Bunu yazınca 8.41 dolar oluyor. Şüphesiz yıllık 8.41 dolardan daha ucuz yerler vardır ama hiç bir siteyi namecheap sitesine değişmem. Turkticaret.net'ten dışarı taşımak konusunda doğru bir karar vermişsin. Bu o kadar adi bir firma ki Türk kelimesini kendi isimlerinde kullanmaları bile yakışıksız bir durum. Ayrıca değişik nedenlerle godaddy ve isimtescil firmalarını da tavsiye etmiyorum. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Teşekkürler erdinç
namecheap i kullanan birkaç arkadaşta çok memnun olduklarını söylediler. namecheap'te promosyon kodu ile birlikte 50 domain transferi 425$ yapıyor. ne yapalım ödiyeceğiz artık ![]() |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Alıntı:
) onlar bu konuda daha çok yardımcı oalbilirler toplu transfer yaptığından dolayı. Ancak moniker who is koruması için ekstra ücret talep edebilir bu nedenle namecheap ile bağlantı kurman daha iyi olur yine de. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
erdinç'inde tavsiyesi üzerine namecheap'ten 10 tane domain aldım. Namecheap ilgili herhangi bir sorunum olmadı. Fakat alan adlarını müşterilere fatura etmem söz konusu olduğunda işler karıştı. Bu noktayı gözden kaçırdım. Satın aldığım alan adlarını fatura edebileceğim bir yer arıyorum.
Alantronun BayiNet programı var. Alantron BayiNet Programı Alantron ile yaptığım görüşmede, alantron bayiisi olduğumda, örneğin: Toplam 387.5 USD ödeme yaptığımda 50 adet alan adı kayıt/transfer hakkı kazanıyorum ve alan adı kayıt/transfer başına 7.75 USD ödüyorum. Fakat alantron bana 387.5 USD lik fatura keseceğini söylüyor. Benim müşteriye x.com alan adı kaydı ibaresi ile fatura kesmem gerekiyor. Bu şekilde girişi olmayan bir malı çıkmış olurum. Alantronun bayinet programı fiyat açısından bana çok avantajlı geldi. Alantron bayineti kullanan var mı? Alan adlarını nasıl fatura ediyorsunuz? Başka önerileriniz var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Alantron bayi programını aslında kullanmadım ama alantronu normal kullanıcı olarak kullandım, panelleri biraz karışık olmasına rağmen çok iyi. bence türk firması ile çalışılacaksa alantron domain işini en iyi yapan firma. zaten icann onaylı yazman kendisi.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!