Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Erişim ve yer sağlayıcılar için faaliyet belgesi

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 24.03.2008   #11 (permalink)
mrcha0s

mrcha0s's Avatar

Yer: Moskova
Re: Erişim ve yer sağlayıcılar için faaliyet belgesi

Arkadaslar bu belge ile ilgili yorumlarinizi okudum ve biz de firma olarak bir basvuru yaptik. Basvuru formunda kapasiteniz hakkinda bilgi isteniyor ama siz ne isterseniz yazabilirsiniz cunku herhangi bir denetleme sanslari yok. Bizde yazdik bir seyler ve kimse nerde bu donanim demedi. Servis kalite konusunu da denetleyebilcekleri bir nokta yok zaten goruntude hernekadar hosting firmalarinin yaririna yapilan bir calisma gibi gorunsede BENCE buradaki ama hosting firmasi ile bir sozlesme yapmak ve gerektiginde bu sozlesme ile hosting firmasindati tum yayinlara mudahale etmek ve loglara ulasabilmek. Bu basligi okudukdan sonra hemen basvuru yapmistim belgeyi yeni yolladilar merak edenler icin belge :
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 22.05.2008   #12 (permalink)
shoryuken

shoryuken's Avatar

Yer: Kocaeli

Merhabalar

Biraz gec bir yorum olmakla birlikte sadece takildigim bir noktaya deginmek istiyorum. Yasanin efektifligi ve yaptirim gucu konusunda birsey soylemiyecegim...

Takildigim olay hosting isi ayaga dustu lafi Eger oyle oldugunu kalitesiz hizmet oldugunu dusunuyorsaniz neden o saticilardan urun aliyorsunuz? Piyasada pek tabi faturali vergi levhasi olan firmalar mevcut + hosting ayaga dustu diyorsa bir kisi bence kendide o isi yapiyor olsa gerek yoksa yakinmaz cunku zaten oldan alisveris yapmaz boylece kotu satici onu etkilemez fakat hosting lafi ayaga dustu diye serzeniste bulunan arkadaslarin bir kismi yada cok az bir kismi diyeyim kendide hosting isi yapiyor olsa gerek. Madem oyle size kalite hizmet verin lise ogrencileri sadece bir telefonla hosting satmaya calisirken farkiniz ortaya ciksin. Rekabetin ve pazardaki kotu orneklerin her zaman kaliteli hizmet sunanlar icin bir arti oldugunu dusunuyorum. Yanlis dusunuyorda olabilirim fakat bu bir tekel olmamali bence elestirmeyin o arkadaslari hosting satarak bir baslangic yapiyorlar belki yavas yavas daha dogru kendileri ve ulkeleri icin daha olumlu, faydali islere yonelicekler ama bu lise ogrencileri bile satiyor ayaga dustu lafi bence gercekten yanlis... Benim dusuncem tekrar ediyorum bende yanlis dusunuyor olabilirim
shoryuken şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 03.06.2008   #13 (permalink)
aziz41tr

Bu gün ülkemizde yıllık domain bedeli olarak 75 dolar alan firmalar var. Merak eden varsa firma isim ve iletisim bilgilerini de verebilirim. 200 mb hosting için 125 Yeni Türk Lirası fiyat isteyenler var. Türkiye gibi bir ülkede bu kadar dolandırıcı varken bence Devletin bu piyasaya el koyması daha uygun.
aziz41tr şu an çevrimdışı  
Old 03.06.2008   #14 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: İstanbul

Aziz arkadaşım sapla samanı birbirine karıştırmış sanıyorum, kusura bakmasın. Keşke bir domain'i değil 75 dolara 750 dolara satabilsek. Örneğin bizde de 50 MB hostingin yıllık fiyatı KDV Dahil 150.- YTL, söylediği fiyattan daha da pahalıya satıyoruz, 400 tane hosting müşterimiz var, kimsenin de ne fiyattan ne hizmetten bir sıkıntısı yok. Serbest piyasa ekonomisi uygulayan dünyanın tüm ülkelerinde satıcı malına veya hizmetine istediği fiyatı koyar, çünkü karar verecek ve netice itibarı ile parayı verecek olanlar alıcılardır. Dudullu'daki bir köftecide bir porsiyon köfteyi 5 liraya yerken Florya Beyti'de köfte 40 lira, şimdi burada Beyti dolandırıcı mı oluyor. Fiyatı pahalı gelirse Beyti'ye gitmezsin, gidip daha ucuz bir yerde köfte yersin, bu kadar basit. Bunun dolandırıcılıkla ne alakası var.

Bir web sitesini biri 100 dolara yaparken bir diğer firma 3.000 dolar istiyor, şimdi 3.000 dolar isteyen dolandırıcı mı oluyor. Arkadaşın ne iş yaptığını bilmiyorum, kendi yaptığı işte de aynı düşünce tarzını benimser mi çok merak ediyorum. Bende ayakkabı 20 lira, Divarese'de ise 200 lira, demek ki Divarese dolandırıcı diye bir düşünce olur mu.

Şimdi devlet oturup tüm ülkede köfte fiyatları 10 lira olsun, ayakkabı fiyatları 50 lira olsun diye fiyat listeleri mi yayınlayacak, en koyu komünizm ile yönetilen ülkelerde bile devlet böyle bir şey yapmaz, yapamaz, anlamı yok çünkü.

Burada bahsedilen konu hosting işi yapan firmaların merdiven altı firmalar olmaması, en azından müşteriye fatura kesebilmeleri, irtibat için bilgilerinin olması, ticaret odasına kayıtlı olmaları, vs. Bunun dışında devlet ne fiyata karışır, ne hizmete karışır, çünkü bunun kararını verecek olan alıcıdır, parası ve bilgisi olduğu kadar malını ve hizmetini alır, beğenmezse başka firmaya gider, bu kadar basit. Devletin yapmaya çalıştığı hosting işini yapan firmaları kayıt altına almak, böylece ileride olabilecek müşteri - satıcı arası sorunların çözülmesine yönelik bir karar mekanizmasının temellerini atmak. Yöntem yanlıştır, istedikleri bilgiler gereksizdir, vs., bunların hepsi zamanla ortaya çıkacak konular, ama başlangıcın olmasını bile çok doğru buluyorum. Siz de olayı bu şekilde görmeye çalışın, pahalı mal satmanın dolandırıcılıkla hiçbir alakası yok çünkü.
Old 03.06.2008   #15 (permalink)
aziz41tr

bir domainin sirkete maliyeti ne kadardır?kdv dahil bile olsa bir domainin bir sirkete 50 dolar maaliyeti yoktur.bu sebeple de yıllık domain tescil ucretini 75 dolar olarak belirleyen bir sirket dolandırıcıdır.bu konunun bunun dısında da mantıklı bir açıklaması yoktur.

hayatbilgisayar adlı arkadaş demişki yerine göre değişir,burası serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir.bir kere serbest piyasa ekonomisi hiçbir şirkete vatandaşa fahiş fiyatla urun satma hakkı vermez.ayrıca serbest piyasa ekonomisinin uygulandığı tek ülke Türkiye değil.Amerika,Rusya,İngiltere,Fransa,İspanya da serbest piyasa ekonomisine sahip ama neden bu ülkelerde yıllık domain tescil ucreti 75 dolar degil?

siz domain satarken yanında altındamı veriyorsunuz?

zaten web tasarim ve hosting faaliyeti verecek olan şahis kendi firmasını doğrudan hiçbir pazar araştırması olmadan İstanbulun veya buyuk illerin en pahalı semtlerinde açıyorsa aklındaki niyet iyi değil kötüdür.ama kardeşim ben müşteri pazarımı belirledim diyorsa o zaman eyvallah.sonuçta kaliteli hizmet ve ticaret ahlakı müşteriyi çeker.

burası Türkiye arkadaşlar,bu ülkede 50 mb hostu hangi fiyattan satarsanız satın mutlaka alıcı çıkar.çünkü millet bu tür konularda zaten yeterli seviyeye sahip değil.bu gün dışarıda kaç kişi ASP veya PHP nin ne olduğunu tam olarak biliyor?

bu yuzden de Devletin piyasaya hakim olması mantıklı.

iş olarak ben ithalat ve ihracatla ugrasiyorum.benim yaptığım taşıMacılığı gerektiren birşey yani malı Çinden de alırsınız,Rusyadan da Avustralyadan da ancak eninde sonunda makul bir fiyatla Türkiyede satışa sunarız.O yuzden kimse maaliyet,kazanç dersi vermesin.
aziz41tr şu an çevrimdışı  
Old 03.06.2008   #16 (permalink)
absconder

absconder's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
aziz41tr tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
bir domainin sirkete maliyeti ne kadardır?kdv dahil bile olsa bir domainin bir sirkete 50 dolar maaliyeti yoktur.bu sebeple de yıllık domain tescil ucretini 75 dolar olarak belirleyen bir sirket dolandırıcıdır.bu konunun bunun dısında da mantıklı bir açıklaması yoktur.
bu kar/maliyet analizinin kaynağı nedir? hadi diyelim doğru kaynaklar kullanılarak hesaplandı, 50 $ maliyetli bir yere 25 $ kar koyup satma kararı için kimseye dolandırıcı diyemezsiniz.

biraz daha sakin olmanızı tavsiye ederim.
Old 03.06.2008   #17 (permalink)
mow

Yer: İzmir

Sanıyorum ki aziz41tr alınan paranın miktarından daha çok, insanların konuyla ilgili bilgi seviyelerinin düşüklüğünden yararlanıp onlara, sömürü denebilecek kadar yüksek ücretle, karşılığı asla olmayan ve olamayacak hizmet sunmalarını eleştiriyor.

Bir şirket karını en üst seviyeye getirmeye çalışır, bunu yaparken hem devlete karşı sorumludur hem de topluma. devlete karşı olan sorumluluğun sınırları yasalar ile çizilir, topluma karşı olan sorumluluk ise etik kurallarına göre. Etik kurallar yazılı olmadığı ve bölgeden bölgeye, insandan insana değiştiğine göre hiç kimse "75 dolardan satan haksızdır" veya "75 dolardan satan haklıdır" diyemez, her ikiside gayet yanlış yani aziz41tr çıkışında ne kadar haksızsa diğer arkadaşlarımda en az onun kadar haksız

Konu bu değildi, konuşulan başka bir şey, eğer piyasa fiyatlarını konuşmak isterseniz konuyu buradan bölelim orada devam edelim
mow şu an çevrimdışı  
Old 03.06.2008   #18 (permalink)
absconder

absconder's Avatar

Yer: istanbul

benim aslında açıklamaya çalıştığım buydu.

fiyat değişkendir, firmalar fiyat politikalarında serbesttir. bu fiyat belirleme aşamasında her firmanın belirli sebepleri vardır. tercih edilir ya da edilmez, bu tamamen müşteriye kalmış bir şeydir.

ayrıca, fiyat doğrudan kaliteyi belirleyen şey değildir.
Old 03.06.2008   #19 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: İstanbul

Bu konuyu çok açığa vurmak istemiyordum ama Aziz arkadaşımız gibi bilmediği sektörlerde ahkam kesenleri görünce dayanamıyorum. Uluslararası bir firmanın Türkiye şubesinin 5 adet domain'i bende, domain başına yıllık 250 Dolar + KDV fatura kesiyorum, toplam 1 GB hostingleri içinde yıllık 1500 Dolar + KDV fatura kesiyorum. Ama firma ile aramızda gizlilik ve koruma sözleşmesi var, eğer domain'lerden birine bir şey olursa veya web sitelerindeki şifre korumalı alanlar bir şekilde açığa çıkarsa bu kestiğim faturaların 100 misli ceza ödemek zorunda kalacağım. Madem maliyet kazanç konusunda uzman, hesaplasın bakalım benim maliyetimi, dolandırıcı mı oluyorum yoksa az mı fatura kesiyorum.

Onun görüşü ile olaya bakarsak Bauhaus'da Çin malı bir mıknatıslı tornavida 2 YTL iken hemen yanındaki Alman malı bir mıknatıslı tornavida 38 YTL, o 38 YTL'lik tornavidayı satan Bosch firması demek ne dolandırıcı bir firma imiş öğrenmiş olduk.

Amerika, Rusya, İngilitere, vs. gibi ülkelerde de pahalıya domain satmaya çalışan firmalar var, bu kadar yıldır batmadıklarına göre onların da müşterileri var. Tüketici olarak bir malı ucuza alma konusunda son derece haklı, ben de aynı malı nereden ucuza alırım diye sık sık araştırma yaparım. Ama kimseye de kalkıp aynı mal bir yerde 100 lira iken sende niye 175 lira diye sormam, o malı 175 liralık yerden almam biter gider. Bu konudan gidersek İstanbul'un veya büyük illerin en pahalı semtlerinde işyeri açarsanız o oranda büyük müşteri bulma şansınız artar, web tasarım ve hosting şirketlerinin illa ucuz yerlerde küçük dükkanlar açması mı lazım, bu nasıl bir mantıktır anlamadım. Zaten dediği gibi piyasa araştırması yapmadan pahalı bir işyeri açarsanız ve müşteri bulamazsanız kısa bir zamanda da batarsınız, benim serbest piyasa ekonomisi dediğim zaten bu. Müşteri bulursanız domain'i 75 dolara da satarsınız, 750 dolara da, faturanızı kestiğiniz, KDV'sini ve vergisini ödediğiniz sürece gerisi sadece laf-ı güzafdır, yani boş laftır. Ayrıca büyük firmalar ve şirketler ASP PHP vs. gibi konular ile de ilgilenmezler, bilmeleri de gerekmez, isteklerini belirtirler, siz de fiyatınızı verirsiniz, işi istedikleri gibi yaparsanız paranızı da alırsınız, alan da satan da memnun olur. Şirket bu işe 5.000 dolar bütçe ayırmışsa, siz de şirkete 5.000 dolarlık bir teklif verirseniz o işi alırsınız, ondan sonrası ASP olmuş, .net olmuş, Cold Fusion olmuş müşteri onlarla hiç ilgilenmez. Ancak bilgi işlem departmanları vardır, konuya hakimdirler, sizden illa bu projeyi ASP ile istiyoruz derler, o zaman tamam, siz de projeyi ASP ile yaparsanız, yapamazsanız zaten işi veya parayı da alamazsınız.

Bu nedenlerle hiçbir gelişmiş ülkede devlet piyasaya hakim olmaz, hele fiyatlara hiç karışmaz, kuralları koyar, cezai şartları belirler, ondan sonrasını alıcı, satıcı, piyasa şartları, ekonomik şartlar, vs. kendi kendine düzene koyar. Zaten 75 dolara domain satmaya çalışan firma bir zaman sonra batar, piyasa şartlarında satış yapan firma da başarısı oranında ayakta kalır. Ama devlet hiçbir zaman gelip sen niye domain'i 75 dolara satıyorsun diye sormaz, yani devlet bu kadar ayağa düşmez (o ülkeye özgü tarım, veya petrol, veya korunması gereken bazı ürünler hariç tabii ki). Devlet dediğiniz sadece kuralları ve cezai şartları belirler, ticaretin doğasına asla karışmaz. Bunca senedir devlet karıştığı için bakın fındık, çay, zeytin, zeytinyağı gibi ürünlerde bir türlü dünya pazarlarına giremedik, dünyada toplasanız maksimum 10 ülke zeytinyağı üretebiliyor, biz şu an üretimde dünyada 5.ciyiz, anlayın halimizi, girsek de hemen aşağılara düştük, üstüne devlet eli ile pirinçte olduğu gibi bir sürü aracının eline bırakıldık.

Yani uzun lafın kısası olaylara sadece tüketici gözünden bakarsak yanılırız, sonunda o çark dönüp dolaşıp sizi de olumsuz yönde etkiler, olaylara alıcı - satıcı ilişkisi gözü ile bakıp, her iki tarafın da menfaatleri doğrultusunda ticaret yapmak en sağlıklısı olacaktır. Ama pahalı mal satanlar dolandırıcı, kaça mal ediyor ki sattığı fiyata bak gibi görüşler olaylara tek taraflı bakmak olacaktır, bu da memleketimizin ne halde olduğuna iyi bir örnek teşkil edecektir.
Old 03.06.2008   #20 (permalink)
nurkan

nurkan's Avatar

Yer: ankara

müşterimden hakkettiğimi düşündüğüm ücreti aldım için, o dolandırıcı dediğiniz insanların arasına sanırım ben de giriyorum.
iş tecrübesi olmayan arkadaşların bunu anlayacaklarını düşünmüyorum ben de anlamıyordum ama inanın öğrenecekler. Müşteri ( sadece ülkemizde mi bilmiyorum yurtdışı tecrübem çok fazla değil ) sizden bir ürünü satın alıp bedelini aldıktan sonra teşekkür edip çıkmaz çoğu kez. Bu nedenle hizmete bedeli sizden başkası biçemez.

Müşteri bizden domain istemiyor ki müşteri hizmet istiyor. Normalde bizden aldığı domainin tüm kontrollerini online olarak kontrol panelinden yapabilecek bir alt yapımız olduğu halde çok küçük ayarları bile ; mesela bir name server değişikliği için bizi arıyorsa ve destek istiyorsa bu domaini aldığınız fiyata satmanız çok komik olur.

Müşteri herzaman destek ister bu destek lafla yapılmıyor bunun için teknik elemanından tutun donanımınıza kadar gerçekten pahalı bir alt yapıya ihtiyacınız var.

Lisanslı programların değerlerini ödediniz, çalıştırdığınız teknik ekip ve yazılımcıların sigorta ücretlerini ödüyorsunuz. Sizin sattığınız hizmet ile kaçak programlarls tasarım yapan, oradan buradan grafik çalan bir firmanın verdiği hizmet bir olabilir mi?

Ben kendi serverımda en düşük alan olarak 50 mb belirledim ve bunu 150 ytl + kdv den satıyorum.Benim kimseyle bir rekabet derdim yok. Çünkü benim müşterilerim en ufak sorunlarında bile beni ararlar ve ben senelik aldığım bu ücretin karşılığını verdiğimi düşünüyorum.
nurkan şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
kanun , hosting , firma , faaliyet belgesi , erisim saglayicilar , telekominikasyon , yer saglayici

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain