Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Teklan

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 04.11.2007   #21 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Teklan

Hani Amerika'daki büyük hosting firmaları Data Center'larının resimlerini koyarlar, herşey pırıl pırıl gözükür, sunucular ip gibi dizilmiştir, ortada ne bir kablo görürsünüz ne de düzeni bozacak ekstra bir çıkıntı, bilmem kaçbin kW UPS ve jeneratör desteği yazarlar, parmak izi veya retina taraması ile ancak sistem odasına girebilirsiniz yazarlar, vs. Eğer memleketimizde de öyle bir Data Center arıyorsanız her gittiğiniz yerde hayal kırıklığına uğrarsınız Benim çalıştıklarım arasında görüntü itibarı ile Borusan biraz öyle idi, ama orada müşteri ilgisi sıfırdan da aşağı. Netone'ın eski halini biliyorum, o da oldukça düzenli idi, yeni halini bilmiyorum, ama fiyatları da her zaman piyasadan yukarıda diye bilinir.

Size daha önce de yazdığım gibi ne olursa olsun teknik destek diye birşey beklemeyin, sadece 24 saat telefonu açsınlar (ki Teklan her zaman açar), en kötü ihtimal server'ı restart edin derseniz hemen restart etsinler, bir de fiyatları makul olsun, işte çalışacağınız Data Center'da arayacağınız özellikler bunlardır. Ben daha önce de yazdığım gibi Teklan'da bunların hepsini buluyorum. Yoksa hem bana Intel rack kasa server versinler, hem server'daki her sorunda (servislerin meydana getireceği hatalar, smtp sorunları, spam mail sorunları, vs.) hemen bakıp çözsünler, ben de ayda 200 Dolar para vereyim derseniz öyle birşey yok maalesef, sadece Türkiye'de değil dünyada da yok. Ayda en az 400 - 500 Dolar verirseniz Amerika'da www.rackspace.com ile çalışabilirsiniz, her zaman Fanatical Support verdiklerini yazarlar, ama onda da server'da birşey olduğu zaman aramaya kalkarsanız öyle bir telefon parası verirsiniz ki imanınız gevrer. Ancak bir Support Ticket açarsınız, aman bakıp da hemen müdahale etsinler diye 3 saat bilgisayarınızın başında saçınızı başınızı yolarsınız (ben kısa bir süre www.uk2.net ile çalışmıştım, oradan biliyorum).

Bir de unutmayınız ki Türkiye'deki hemen hemen tüm Data Center'lar Türk Telekom'un Metro Ethernet'ini kullanırlar, uydu hattımız var falan hep palavradır. Ben sadece Teknotel'de uydu hattını gördüm (7 metre çapında bir çanak antenleri var), Marmara hattının kopması sırasında herkes inlerken bizim server tıkır tıkır çalışıyordu. Ama onda da yine piyasanın 2 misli para verirsiniz (ben ancak 6 ay dayanabildim). Yani demek istediğim Türk Telekom'daki bir arıza sonucunda bir Data Center'ın tüm iletişimi kesilebilir, Amerika'da olduğu gibi 2 tane bilmemne hattı ile Cogent'e, 3 tane bilmemne hattı ile Peer2'ya, 2 hat ile de ATT'ye bağlıyız gibi şeyler bizde yoktur, çünkü Türk Telekom memleket içi tek servis sağlayıcıdır. Bunu da aklınızın bir köşesinde tutun diye söylüyorum.

Uzun lafın kısası helpdesk, süper bilgili teknik servis, vs. gibi şeyler aramayın, siz server'ın ıncık bıncık herşeyini bilin, olası bir arıza durumunda hemen server'a müdahale edebilecek seviyede bilgi sahibi olun size yeterli olacaktır.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 04.11.2007   #22 (permalink)
aspcibertan

Yer: KOCAELİ

bişey olursa dc ye gelirim, haberiniz olsun dedim. zaten sözleşme imzalamaya giderken ortağım da gelecek, bakacak. arkada bir koltuk ve battaniye var. teklanda sabahlarım gibime geliyor zaten
yalnız orada mesela gece biri kalsa(müşterilerden) kasanın birine reset atsa, kim ne yapabilir ki?
8mbit uydu bağlantısı diyorlardı ama ben uydu falan göremedim?
İp gibi mi, bir de bizde olsa öyle firmalar.. Teklan teknik servisin arka odasıymış gibi bir hali vardı. bir dc leri çok sıcaktı, diğer dc lerinde ısıyı iyi ayarlamışlar, nedenini sorduğumda orada sıcaklık tam oturdu, burada ise test yapıyoruz dediler.
kasalar normal ev bilgisyarı kasası idi, biraz o sunucu zor dayanır gibime geliyor ama bakalım..
Genelde sizin haberiniz olmadan sunucunuz düştüğünde vs sizi arayıp haber veririz falan dediler.
7/24 helpdesk imiz var diye övünüyorlar:P
aspcibertan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 04.11.2007   #23 (permalink)
espirtlotus

Merhaba arkadaşlar;
Bu cumartesi günü aspci ile beraber gittik Teklan Dc ye, kendi verdikleri serverlar açıkçası hiç içime sinmedi atx ve toplama kasalar, bu kasalar 7/24 uzun süre çalışmaya dayanamaz gibime geliyor. En mantıklısı kendi server ini olusturup oraya götürmek gibi geldi bana.
Bir iki hafta içindede Sh ve gridin dc sinide görmeyi düşünüyoruz en azından bir fikir edinmiş oluruz.
İzlenimlerimizi yine paylaşırız.
espirtlotus şu an çevrimdışı  
Old 04.11.2007   #24 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Tabii ki kendi server'ınızı oluşturup oraya götürmek en mantıklısı. Bir gün gelir şikayetleriniz artabilir, veya daha ucuz bir yer bulabilirsiniz, o zaman geldiğinde en kötü ihtimal verin kardeşim makinemi dersiniz (tabii tüm borçlarınızı ödemiş olmanız lazım), alıp makineninizi yeni yerine bırakırsınız, birkaç IP'yi değiştirirsiniz, server'ınız aynen çalışmaya devam eder.
Old 08.11.2007   #25 (permalink)
aspcibertan

Haftaya cumartesi günü espirtlotus arkadaşımla beraber sorun çıkmazsa Grid ve Sadecehosting datacenterlerini ziyarete gideceğiz.
Bu firmalar ile ( özellikle sadecehosting, grid hakkında forumdan yardımcı olanlar olmuştu saolsunlar) daha önce çalışanlar bilgilerini paylaşabilir mi?
Old 08.11.2007   #26 (permalink)
aspcibertan

grid den aldığım bir teklif var;

Sunucunuzun Grid Datacenter üzerinden internete yayınlanması

Sun Fire X2100 M2 x64 server:
AMD Opteron Model 1210 dual core processor (1.8GHz/1MB),
8 GB unbuffered ECC DDR2-667 memory,
250*2 GB Serial ATA drive,
Service Processor,
4x 10/100/1000 Ethernet ports,
6x USB 2.0 ports,
1x I/O riser card with
7/24 Teknik Destek
MRTG Hat Rapor
IDS/IPS

120$ +kdv bu sunucunun değeri (hat yok içinde) fakat unbuffered mi olması daha iyi buffered mi olması daha iyi? Bu ne anlama geliyor?

opsiyonel hizmetlerine baktığımızda;
HİZMET AÇIKLAMA ADET ÜCRET / Ay
Grid Security IP based güvenlik açığı tarama, raporlama ve sunma 1 70 YTL
KVM Switch Sunucuların IP üzerinden BIOS seviyesine kadar kontrol olanağı. 1 34 YTL
C-Class IP C-Class IP Bloğu 1 67 YTL
Firewall Juniper ISG 1000 Firewall üzerinden rule tanımlanması 1 67 YTL
Backup İster gerekli bilgilerinizin, isterseniz de mevcut sisteminizin günlük / haftalık / aylık olarak yedeklenmesi 1 7,5 YTL/GB
Lisans Kiralama Microsoft Windows server 2003 Standard Edition 1 39 YTL
Microsoft SQL ServerStandard Edition 1 269 YTL

Firewall opsiyonel hizmetler arasında görünüyor, sh de ise böyle bir durum sözkonusu değil ( sitelerinden aldığım bilgiye göre).
Bu iki noktada yardımcı olursanız sevinirim.
Old 18.11.2007   #27 (permalink)
aspcibertan

Grid Telekom ile görüşmeye gittik bugün.
Çok derli toplu bir yer ancak lisanssız yazılıma izin yok. Ayrıca öyle çat kapı sunucu kontrolüne gidemiyorsunuz.
Sizin haberiniz olmadan sunucu gidip de geri gelmezse reset atmıyorlar kesinlikle, sizin reset atın demenizi bekliyorlar.
Çok resmi aşamalardan geçeceğiz gibi duruyor grid ile anlaşırsak(sanırım öyle bir niyetim yok )
grid de sunucular rack ama hot swap değil, yani ram değişimi olursa makine kapatılıyor.
Old 18.11.2007   #28 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Demek Grid aynı Grid, teknik özelliklerini ve donanımlarını mutlaka güçlendirmişlerdir ama kafa aynı kafa, "küçük Borusan" olma yolunda hızla ilerliyorlar.

Lisanssız yazılım konusunda birşey diyemem, başları ağrımasın diye haklı olabilirler. Ama istediğin zaman sunucu kontrolüne gelemezsin ne demek, bu benim Borusan'da da gördüğüm son derece mantıksız bir uygulama, akılları sıra firmalarını ciddi göstermek istiyorlar. internet daha doğrusu Data Center işi 24 saat bir iştir, gecesi gündüzü olmaz, siz nasıl müşterilerinize "bizim hosting'imiz gündüz vardır, mesai bitince biz de sunucumuzu kapatırız, gece çalışmaz" diyemezsiniz , aynı şekilde Data Center'lar veya ISP'ler de "istediğiniz zaman gelemezsiniz" diyemezler. Öncelikle sunucunun ne zaman arıza yapacağı belli olmaz, ister donanım ister yazılım olsun. Diyelim update yaparken sunucu kilitlendi, reset atmak da çözüm olmadı, arayacaksınız Grid'i, "hemen gelip bakmam lazım" diyeceksiniz, "diyecekler ki saat şu an gece 9, gelemezsiniz, sabah 9'da mesai başlayınca gelin", üstüne bir de "gelmeden müşteri temsilcinizi arayıp haber vermeyi de unutmayın" diyecekler, sizin sunucunuz sabah 9'a kadar kapalı kalacak, mailler gelmeyecek gitmeyecek web siteleri çalışmayacak, ondan sonra da müşterilerinizi tutun bakalım elinizde. İşte bu zihniyet bu işi benimsememiş bir kafanın ürünü, ne iş yaptıklarının farkında değiller. Elbette ki her sunucu sahibi her gün 8 saatini orada geçirmez, herkesin işi gücü var, ama acil durumlarda da anında orada olmak her müşterinin hakkı. Sözleşme imzalanırken sunucuya erişime yetkili kişiler yazılır, girişte nüfus kağıdı kontrolü yaparsın, ehliyet kontrolü yaparsın, böylece yetkili kişiler istedikleri saatte gelip sunucularında çalışma yapabilirler.

Aynı şekilde sözleşmeye "sunucu gidip geri gelmezse data center reset atmaya yetkilidir" maddesini yazarsın, biter gider. Bilmem kaçbin kW'lık UPS'lerimiz var diye hava atıncaya kadar, bir de SMS server kurarsın, müşterinin cep telefonunu da kaydedersin, sunucunun trafiği sıfıra düşünce otomatik olarak SMS atar, bu kadar basit.

Yani Grid, Borusan, vs. gibi firmalar işin resmiyeti ile işin doğasını karıştırıyorlar, resmiyet başka bir şey, işleyiş / uygulama başka bir şey, siz sunucunuzu oraya 7x24 internet'e bağlı olsun diye bırakıyorsunuz, aynı şekilde sizin de sunucunuza fiziksel olarak 7x24 erişebiliyor olmanız lazım.

Hot swap meselesine de takılmayın, hot swap destekli sunucular ve donanımları her zaman pahalıdır, hiçbir firmanın stoğunda da kolay kolay bulunmazlar, onun yerine sunucunuzun daha kolay bulunabilir parçalardan oluşması her zaman çok daha avantajlıdır, ISP bulamazsa siz bile birkaç yeri araştırarak bulabilirsiniz.
Old 18.11.2007   #29 (permalink)
aspcibertan

Açıkçası çok yadırgadımn bu tutumlarını.
Neden reset atmıyorsunuz dedim, sorumluluk bize mi kalsın dedi, telefon açarsınız, atarız dedi.
Hayri Hocam, dediğiniz gibi, önce satış temsilcisine haber vriliyor, o içeriye haber veriyor, onlar da reset atıyor. Grid e girene kadar da 4 farklı güvenlik aşamasından geçiyorsunuz.
Yeri de çok kötü bana göre, 12.30 da orda olmam gerekirken 13.20 de anca bulabilmiştim. Teklan ise çok kolay yerde.
Uzun saçlı bir bey vardı, teknik kısımdan sorumluymuş sanırım, pek sıcakkanlı gelmedi bana. Teklan her ne kadar bilgisayarcının teknik servisi gibi görüntü verse de daha samimi idi.

Ancak grid gerçekten büyük firma fakat bu resmiyetin içinde boğulabilirsiniz
Natro, mynet video, turkticaret dc lerini kapatıp grid e geçmişler.
Old 18.11.2007   #30 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

İşte dediğim gibi Grid'de "Küçük Borusan" olma yolunda hızla ilerliyor. Borusan Borusan olmadan önce Bnet iken son derece samimilerdi, yardımseverlerdi, sonra Borusan Bnet'i aldı, Borusan Telekom oldu, şimdi adını hatırlayamadığım bir firma daha aldı, tabii adı ve parası ile bir anda bir sürü müşteri buldu, sonunda aynen şu an Grid'in olduğu gibi bir sürü yatırım firması, holdingler, vs. müşterisi olunca da bizim gibi küçük müşterileri beğenmez oldular. Açık açık söylemeseler de "hadi artık gidin" moduna girdiler, sonunda da gittim zaten

Sadece hosting de fena değil gibi gözüküyor, bir de vaktin varsa SistemNet (http://www.sistemnet.co.uk) ile görüş, henüz Türkçe web siteleri yok ama onlar da yeni yapılanan bir ISP, avantajlı teklifleri olabilir (mesela Windows 2003 Enterprise'ı lisanslı kuruyorlar, iyi bir bant genişliği veriyorlar, vs.). Hep dediğim gibi bu işte ilk kural "kendi göbeğini kendin kesecek" bilgide ve yeterlilikte olacaksın, hiçbir servis sağlayıcıdan iyi bir destek bekleme, nedenlerini de bu konuda daha önce yazdım. Firma sana uygun bir fiyat versin, dedicated alacaksan iyi bir donanım versin, Data Center'a ulaşmak ve içeri girmek kolay olsun; bunlar ilk arayacağın özellikler. Gerisi hep artı özellikler olur.
Yanıt

Etiketler
teklan , speedlayer , dedicated , datacenter , borusan

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi