Zoque.Forum
»
Teklan
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Teklan
Borusan için aman aman, az kalsın onlar yüzünden şirketi kapatıp işi bırakacaktım, iş aramaya bile başlamıştım. Speedlayer hakkında çok olumlu şeyler duyuyorum, ama fiyatları biraz pahalı. Bizim server'ımız şu an Teklan'da, genel olarak memnunuz, büyük bir şikayetimiz yok.
Ama bugüne kadar Amerika'da 2 firma, Türkiye'de NetOne, Borusan, Teknotel, Teklan, SistemNet ile çalışmış (ve halen çalışan), ayrıca hemen hemen tüm servis sağlayıcılar ile toplantılar yapmış biri olarak, ağızlarından çıkan hiçbir ama hiçbir söze güvenmeyin, lütfen bu uyarımı çok dikkate alın. Size 5 MBit hat veriyoruz derler, hat 5 adet server arasında paylaşımlı çıkar, 1000 GB toplam bant genişliği veriyoruz derler, 500 GB demiştik diye üstü için aylık kira kadar bir para daha isterler. O yüzden istediğiniz veya ağızlarından çıkan herşeyi sözleşmeye yazdırın, ama herşeyi yazdırın. Hatta dc'de server'ınızın yerini dahi siz seçin, biraz kaprisli olun. Sakın ilk heyecanlarınıza kapılmayın. Benden size tecrübeli bir ağabey tavsiyesi.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Diğer mesajda da yazdım, Grid'e de dikkat.
Teknik servis elemanları ile ilgili ise şunu söylemek istiyorum; eğer server'ınızı yani donanımınızı kendiniz veriyosanız, tabii ki üstüne de işletim sistemini ve diğer programları kendiniz kuruyorsanız, hiçbir servis sağlayıcı size teknik olarak yardım edemez. Servis sağlayıcı sadece sizin makinenizi sürekli olarak anlaşılan hızda internet'e bağlamakla yükümlüdür. Zaten bütün işletim sistemlerini (hadi Windows ve Linux'ları az çok bilenler vardır diyelim) çok iyi bilen birini veya birilerini bulmak da neredeyse imkansızdır. Hele bu server'lara kurabileceğiniz yüzlerce mail server, ftp server, istatistik server, vs. programları var, bunların hepsini iyi bilen biri dünyada yoktur. Eğer firmadan dedicated server alıyorsanız da pek değişen birşey olmaz. Firma size işletim sistemini kurar ve makineyi size teslim eder. Ondan sonra siz üstüne diğer programlarınızı kurarsınız, yukarıda yazdığım nedenlerle firmanın size desteği yine sınırlı olacaktır. Ancak firma istediğiniz programların tümünü kurar, o zaman size tam destek vermekle yükümlüdür. Bu da programların lisans ücretleri nedeni ile hiçbir firmanın yanaşmak istemeyeceği bir şeydir. Mesela Speedlayer size dedicated server'ı Windows 2003 server + Plesk kontrol panel kurarak teslim eder, siz de mail server olarak SmarterMail kurdunuz diyelim, şimdi SmarterMail'de oluşacak bir problemden kim sorumlu olacaktır. Sanıyorum Speedlayer bu konuda bir sorumluluk almaz, yine siz problemle ilgileneceksiniz. Bu nedenler ile teknik servis'te arayacağınız şeyler telefonla aradığınız veya mail yolladığınız zaman hızlı cevap ve cevabın peşinden hızlı hareket etmeleri olacaktır. Tabii profesyonel iş dünyasında yeri olmasa da teknik servis elemanlarının iyiniyetleri de çok önemlidir. Ben bu konularda Teklan'dan çok memnunum, ne zaman arasam isteklerim çok hızlı bir şekilde yerine getirildi ve çalışan arkadaşlar her zaman sorunum çözülene kadar ilgilendiler. Borusan'da iken bir gece server'a update yaptık ve server çakıldı. Arayıp restart etmelerini istedik, 15 dakika sonra restart ettiler ama sorun çözülmedi. Hemen gelip bakalım dedik, ancak sabah mesai saatinde gelebilirsiniz dediler. Önce telefonda bağrış çağrış, sonra da hızla data center'larına gidip orada bağrış çağrış bir şekilde içeri girip server'ımıza müdahale edebildik. Böyle servis sağlayıcılar da var diye bilmenizi istedim.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Borusan'dan kendimi kurtardıktan sonra ilk olarak Grid ile anlaşmıştım, titiz biri olduğum için günler evvelden onlar ile defalarca mailleştim, herşeyde anlaştık, server'ın taşınma tarihini de kararlaştırdık. Kararlaştırdığımız gece server'ı Borusan'dan alıp Grid'e götürdüm, oradaki görevli arkadaşın geleceğimden haberi yoktu, telefonlar birilerini buldu ve server'ı 4 saat sisteme bağlayamadılar, IP'leri veremediler, server'a uzaktan erişemedik, vs. Sabaha karşı da olmadı deyip gitmek istedik, bu sefer de bırakmak istemediler, Data Center müdürü geldi, sabahın köründe kendimi de oradan zor kurtardım. O nedenle Grid'e de dikkat edin dedim.
Ayrıca Grid'in en büyük firmalardan biri olduğunu da sanmıyorum, benim gördüğüm Data Center'ları o kadar büyük değildi.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Teklan; bilgi düzeyi oldukça düşük seviyelerde seyreden bir teknik kadroya sahip. "A" dediğinizi "B" anlıyorlar. Müşteri irtibatında kilit noktalara koydukları kişiler genellikle eğitimsiz. İlginin yapmacıklığını kolayca sezebiliyorsunuz. Müşteri ile kurmak istedikleri ilişkilerin amacı için iyi sıfatlar kullanabilirim fakat, henüz kurumsallaşmak niyetinde değiller.
Satış sorumlusu Birsen Hanım, müşterisine elinden geldiği kadar yardımcı olur. Profili gayet düzgün. Sonuç olarak birinci sınıf bir datacenter sayılmaz. Samimiyeti ön planda tutmak istiyorsanız iyi bir seçim olabilir. Aksi takdirde sizin için kesinlikle kötü bir seçim olur. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!