Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » namecheap.com hakkında yardım

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 06.11.2007   #1 (permalink)

Yer: istanbul
namecheap.com hakkında yardım

namecheap.com firmasından domain ve host hizmeti aldım.
domaini alırken dns ayarlarını yapmamışım ve şimdi namecheap.com firmasının dns lerini nerye yönlendirecegim hakkında bir bilgim yok.
gönderdikleri bilgilendirme maillerindede herhangi bir dns adresi belirtmemişler.
nerden öğrene bilirim bunu??
birde arkadaşlar bu domain ve hosting bilgilerimi gizlemek için hangi ayarlamaları yapmam lazım acaba??
zerdust şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 06.11.2007   #2 (permalink)

genom's Avatar

Yer: izmir
Re: namecheap.com hakkında yardım

manage domains kısmına girince, ilk once degisiklik yapmak istedigin domaninin uzerine tıkla sonra acılan sayfada en yukarda whois guard secenegini goruceksin...
genom şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 07.11.2007   #3 (permalink)

Kod:
 Dear ........,

You have three failed credit card transaction  within a 24 hrs.
 As a policy to avoid any possible abuse of credit cards useraccounts
 will be locked if they have three failed credit card transaction
 within a 24 hr period. So your account has been locked on 11/6/2007

Please Contact our support to reactivate your account.
arkadaşlar akşam bir domain almak için ugraşırken keredi kartı bilgilerini girerken bir hata yapmışım dalgınlıktan ve hesabımı dondurmuşlar anladıgım kadarıyla.
ama net olarak ne dediklerini anlamış degilim
hesabımı tekrar aktif etmek için ne yapmam gerekiyor.
sanırım aktifleştirmek için bizimle iletişime geçin diyorlar ama ingilizce bilmiyorum.
sadece okuduklarımın bir kısmını anlıyorum ama yazamıyorum.
bu mesaja göre ingilizce bir cevap yaza bilecek biri varmı aranızda??
bu konuda yardımcı olun lütfen
zerdust şu an çevrimdışı  
Old 07.11.2007   #4 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra

zerdust,
Hesabını aktive etmek yerine yeni bir hesap açmayı düşünebilirsin. Anladığım kadarıyla hesabında herhangi birşey yok ve herhangi bir ödeme yapmadın.

Kart bilgilerini yalnış girdiğine emin misin? Namecheap'teki isim ve kart üzerindeki isim örtüşmüyorsa o nedenle de işlem gerçekleşmemiş olabilir.

Sana gönderilen mesajı çok ciddiye alma. Standart hata mesajları gönderiyorlar.

Namecheap'ta kredi kartı sorunu yaşarsanız cevap yazarken mutlaka telefon numarası yazın. Sizi aramayacaklar ancak telefon numarası yazınca kartın çalıntı olmadığına daha çok inanıyorlar.

Ben illa bu hesabı kullanacağım diyorsan şöyle bir email yazabilirsin:

Aşağıda namecheap kullanıcı adını ve telefon numaranı değiştir.

support@namecheap.com

Hello,

Recently I bought a domain and hosting but the transaction failed. Probaby I made a typo on my card details. Can you please activate my account so I can try again. Regards.

My namecheap username is zerdust
My phone number is +90 212 1234567

Mesaj erdinç tarafından 07.11.2007 (13:01) yeniden düzenlendi.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 08.11.2007   #5 (permalink)

Alıntı:
erdinç tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
zerdust,
Hesabını aktive etmek yerine yeni bir hesap açmayı düşünebilirsin. Anladığım kadarıyla hesabında herhangi birşey yok ve herhangi bir ödeme yapmadın.

Kart bilgilerini yalnış girdiğine emin misin? Namecheap'teki isim ve kart üzerindeki isim örtüşmüyorsa o nedenle de işlem gerçekleşmemiş olabilir.

Sana gönderilen mesajı çok ciddiye alma. Standart hata mesajları gönderiyorlar.

Namecheap'ta kredi kartı sorunu yaşarsanız cevap yazarken mutlaka telefon numarası yazın. Sizi aramayacaklar ancak telefon numarası yazınca kartın çalıntı olmadığına daha çok inanıyorlar.

Ben illa bu hesabı kullanacağım diyorsan şöyle bir email yazabilirsin:

Aşağıda namecheap kullanıcı adını ve telefon numaranı değiştir.

support@namecheap.com

Hello,

Recently I bought a domain and hosting but the transaction failed. Probaby I made a typo on my card details. Can you please activate my account so I can try again. Regards.

My namecheap username is zerdust
My phone number is +90 212 1234567
erdinç hesabımda bir domaişn ve birde hosting bulunmaktadır.
zaten o domaini ve hostingi aynı kartan almıştım ama yeni bir domain almak istedigimde hata verdi bende sistemden kaynaklı diyerek birkaç defa denedim.
ama en sonunda böyle bir mesaj aldım

cevabını yolayacagım umarım olumlu bir sonuç alırım.
domain almak istedigim akşamda baglantı gidip geliyordu
herhalde oradan kaynaklı bir hatadır.
zerdust şu an çevrimdışı  
Old 08.11.2007   #6 (permalink)

erdinç,
maili yoladım ve hesabım tekrar aktif edildi.
ama bilmedigim ve sormak istedigim birkaç konu daha vardı.
ben namecheap tan hosting hizmeti aldım ama aldıgım hosting hizmeti sadece 1 domain için geçerli.
birde domain almıştım ordan. ama şimdi aldıgım domaini farklı bir hosta yönlendirmek istiyorum ve benim eski bir domainim var onu nemcheaptan aldıgım hosta yönlendirmek istiyorum.

bu durumda ordan almış oldugum domaini farklı bir yere yönlendirip bendeki domaini o adrese yönlendirmem yeterli olacakmı yoksa herhangi bir mail falan atmam gerekiyormu??

diger bir sorunda namecheapta domain ve dns bilgilerimin whois aramasında görülmesini istemiyorum.
bunu nasıl ayarlamam gerekiyor acaba??
saygılar....
zerdust şu an çevrimdışı  
Old 08.11.2007   #7 (permalink)

erdinç's Avatar

Selamlar Zerdust,

1. "şimdi aldıgım domaini farklı bir hosta yönlendirmek istiyorum"
Bu kolay. Domainin sunucu ayarlarını (nameserver, DNS) ayarlarını değiştireceksin. Bunu yapmak için,
> Namecheap hesabına giriş yap.
> Üst menüde 'manage domains' (domain yönetimi) tıkla.
> Açılan sayfada domain üzerine tıkla.
> Açılan sayfada sol üst tarafta 'Transfer DNS to webhost' tıkla.
> Açılan sayfada hosting firmasından aldığın ns1 ve ns2 adreslerini girip 'save changes' tuşunu tıkla. Yeni ayarların etkinleşmesi birkaç saat sürebilir.

2. Düzeltme: Sonraki mesajda yazdığım gibi yap.

3. "namecheapta domain ve dns bilgilerimin whois aramasında görülmesini istemiyorum"
Bu kolay.
> Üst menüde 'manage domains' (domain yönetimi) tıkla.
> Açılan sayfada domain üzerine tıkla.
> Açılan sayfada sarı bir şerit var. O linke tıkla.
> Açılan sayfada 'Subscription:' yazan yerde bir seçim yap. Sonra onay kutusunu seçip işlemi onayla.

Mesaj erdinç tarafından 08.11.2007 (19:10) yeniden düzenlendi.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 08.11.2007   #8 (permalink)

merhaba erdinç,

yaptıgın yönlendirme sonucu maili gönderdim ve bana şöyle bir cevap geldi;

Kod:
Hello,
In order to update your nameservers(DNS) log into your account and click on "manage domains" then select  the domain and  click on proceed. You will then click on "domain nameserver setup" then enter your hosts nameserver information. It takes up to 48 hrs. for your domain to propogate once the nameservers have been set.
bu cevapta anladıgım kadarıyla sanırım domain menager kısmından işlemi benim yapa bilecegimi söylüyor.
ama net olarak ne dedigi konusunda bir bilgim yok.
bu noktadan sonra ne yapa bilirim acaba??

Ayrıca diger konulardaki bilgilendirmen ve yönlendirmen için teşekkür ediyorum.
zerdust şu an çevrimdışı  
Old 08.11.2007   #9 (permalink)

erdinç's Avatar

Konuyu yanlış anlamışlar. Konu başlığını ve mesajı değiştirdim. Daha açık yazdım. Aşağıdan kopyalayıp yeniden gönder.

Aşağıda eskidomain.com, yenidomain.com ve zerdust yazan yerlere gerçek bilgilerini girmelisin. Ayrıca yenidomain.com yerine yazacağın domain, eskidomain.com ile aynı namecheap hesabı içinde olmalı.

2. Şu adımları izle:
> Sağ üst köşede 'contact us' tıkla.
> Açılan sayfada adını ve email adresini yaz. Sonra 'Select Department' bölümünde 'billing' seç. Subject kısmına 'Assign namecheap hosting to another domain' yaz.

Sonra mesaj olarak şunu yaz:

Hello,

I want to assign my namecheap hosting to another domain. I have a namecheap hosting package for eskidomain.com. Please move my namecheap hosting to yenidomain.com. Thanks.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 08.11.2007   #10 (permalink)

erdinç,
benim eski domainim şu anki namecheap hesabımda degil.
isimtescil.net firmasına kayıtlı.
namecheapa transfer etmeden yazdıgın maili yolarsam işlem olurmu olmazmı acaba??
eğer işlem gerçekleşmiyecekse namecheap firmasına bir domaini transfer işlemini nasıl gerçekleştire bilirim??
bu konular hakkındada kısa bir cevap yazarsanız sevinirim.

değerli zamanını ayırıp bu konuda bana yardımcı olduğun için çok teşekkür ediyorum.
saygılar.......

DÜZELTME:
erdinç,
yazdığın mesajı yoladım ve domaini hostumda kulanmaya başladım.
ama halen namecheape transfer etmek istedigim isimtescile kayıtlı domainler var.
namecheapa domain transferi nasıl yapılır?
bu konudada bir bilgilendirme yaparmısın lütfen.
tekrardan beni bu zor durumdan kurtardığın için teşekkür ediyorum.
saygılar......

Mesaj zerdust tarafından 08.11.2007 (22:01) yeniden düzenlendi.
zerdust şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

namecheapcom , namecheap , domain , dns yonlendirme , dns , yonlendirme

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0