Zoque.Forum
»
Neden TR lokasyonlu sunucular ?
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Moskova
|
Neden TR lokasyonlu sunucular ?
Merhaba bir cok webmaster hosting alirken sunucu lokasyonunun Turkiye olmasini istiyor. Acaba neden ozellikle Turkiye lokasyonlu sunucular tercih ediliyor ben kendi capimda bir kiyaslama yaptim eger sizde dusuncelerinizi belirtirseniz sevinirim.
Oncelikle Turkiyedeki sunucularda lag 20 ms iken yabanci sunucularda 200 ms oluyor bu bir avantajdir yalniz websitesi acilirken veya bir email gonderilirken kullanici bunu ne boyutlarda hisseder bilmiyorum. Turkiye lokasyonlu sunucularin en buyuk artisi bence yurt disi cikislarinda bir sorun olsa bile sunucunuza yerli kullanicilar ulasabilcek. Ote yandan ithalat veya ihracat yapan bir firmaysaniz yani yabancilarla email trafiginiz varsa bu emaillerin hic biri size ulasamiycak. Buyuk hosting firmalari disinda ki bu buyuk hosting firmalarinin hic biri fiyat konusunda yabanci firmalarla rekabet edemez, kucuk hosting firmalarinin bunlarin fiyatlari genelde yabanci veya hosting lokasyonu yurtdisi olan firmalarla ayni seviyede internet baglantilari sadece bir metro ethernet hattindan olusmaktadir. Yani hat koptugu taktirde minnimum 6 saat kesinti demektir. Benim aklima gelenler bunlar sizde goruslerinizi belirtirseniz sevinirim. Selamlar... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Re: Neden TR lokasyonlu sunucular ?
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Boyle bir sey gercekten var mi? Nelere dayanarak? Yani ne tip kaynaklar var elimizde bunu uretecek.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Kendi deneyimlerime dayanarak yaşadığım bir durum. Daha büyük projelerde etkisini gösterir mi bilemiyorum ancak hostumu Türkiye Lokasyon yaptığım sitelerimde yükselme yaşadım.
Mesaj mirturk tarafından 15.12.2007 (16:14) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Bunun harici TR de host etmenin bir avantaki TR nin dunya interneti arada ucunca (kablo klopmasi gibi) sitenin hala acik kalmasi ya da hizli olmasi.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Eger gercekten Google algoritmasinda sunucunun bulundugu yer ve dil arasinda bir iliskilendirme yapiyorsa bu buyuk avantaj getirir. Cunku gordugum kadariyla bu gunlerde yeni bir siteye kullanici cekmenin 2 yolu var birincisi Google ikincisi parali reklam vermek. Eskiden toplistler e vs uye yaptikmi veya bi kac link dizinine site belini dogrultuyordu ama artik bir ise yaramiyor...
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bu varsayımın gerçeliliğini gösterecek hiç bir net veri yok ortada, sıklıkla takip ettiğim onlarca SEO uzmanı site, hosting'in konumuna dair hiçbirşey dile getirmemiş durumda. Google gibi yeniliği takip eden bir şirket dahi, artık internet ile sınırsızlığın oluştuğunu, herkesin her yerde server kiralayabileceğinin farkında. bu yüzden ülke dışında host edilen sitelere eksi puan verip ülk eiçindekileri kayırmak, Google'ın yapacağı bir iş değil. konum gibi çok spekülatif bir veriden ziyade içerik önem taşır. bir arkadaşın da yaşadığı bence tatmıyla şans ya da farkına varmadığı başka bir özellik, bilimsel bir veri, istatistik olarak adlandırabilmek için de yüzlerce benzer örnek ele almak gerekir.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Olaya birde su acidan bakmak lazim dunyaki hosting endustrisinin buyuk bir kismi amerika da ve googlein boyle bir algoritma kullanmasi bu endustiriyi baltalar bu yuzden boyle bir sey yapmasina izin vermeyebilirler.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Karşıyaka
|
Konu bayağı dağılmış ama ben biraz daha dağıtayım
![]() Google'da anasayfa da "Türkiye'den Sayfalar" diye bir özellik var. Bu özellik aratmak istediğimizi sadece Türkiye lokasyonlu web sitelerinde ara anlamında mı ? Eğer öyle ise Google sunucunun nerde olduğu ile ilgili bilgiyi tutuyor olması lazım. Eğer bu özellik seçiilirse ve sunucu Türkiye'de ise site sonuç listesinde üst sıralara çıkabilir mantıklı...
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Ufak bi deneme yaptim yurt disinda host ettigim bir turkce sayfami arattim yani "diyorumki" yazdim ve benim sitem en ust sirada cikti sanirim sadece turkiye lokasyonu diye bir ayrim yapmiyor.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!