Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Sistem Net Telekom - Aman uzak durun

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 23.01.2008   #11 (permalink)
elik

elik's Avatar

Yer: Rize
Re: Sistem Net Telekom - Aman uzak durun

merhaba,

arkadaşlar, nixcon ile organik yada başka bir şekilde hiçbir bağım yok ve bende sizler gibi fiyatlarını ve bant genişliği konusundaki çözümlerini internetten takip ediyorum. ben kendi sunucumu başka bir datacenter'da barındırıyorum.

bu israil, arap vs. yazılarınız kafamı karıştırdı, sadece bilgi edinmek amacıyla sormak istiyorum.

nixcon kimdir?

nasıl oluyorda türkiyedeyiz deyip bu kadar ucuz fiyata bant genişliği satabiliyor?

israil, arap, hack olayı nedir?

bu firmaya tamamen yabancıyım, isimlerini sürekli duyuyorum, iyi ve kötü yönde, burada da adı geçince sormak istedim.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.01.2008   #12 (permalink)
fatihunal

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

Alıntı:
elik tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
merhaba,

arkadaşlar, nixcon ile organik yada başka bir şekilde hiçbir bağım yok ve bende sizler gibi fiyatlarını ve bant genişliği konusundaki çözümlerini internetten takip ediyorum. ben kendi sunucumu başka bir datacenter'da barındırıyorum.

bu israil, arap vs. yazılarınız kafamı karıştırdı, sadece bilgi edinmek amacıyla sormak istiyorum.

nixcon kimdir?

nasıl oluyorda türkiyedeyiz deyip bu kadar ucuz fiyata bant genişliği satabiliyor?

israil, arap, hack olayı nedir?

bu firmaya tamamen yabancıyım, isimlerini sürekli duyuyorum, iyi ve kötü yönde, burada da adı geçince sormak istedim.
Nixcon la alakalı Google dan çok sayıda bilgi edinebilirsiniz.

Bandwith olayı Türkiye 'de sürekli yanlış anlaşılıyor.
En önemlisi alt yapı sağlayıcısı size band sınırlaması koymuyor ki DC ler müşterilerine band sınırlaması koysun. (band sınırlaması koymak DC lerin katma değerli olarak para kazanma tekniklerinden biridir.)

Bunun yanı sıra Türkiye 'de birisi 2000 Gb Band sınırlaması verince veya sınırsız deyince adamı topa tutuyorlar.

Band olayını Kotalı ADSL gibi düşünebilirsiniz.
1024 Mbps lik bir hattı tam dolulukta kullansak aylık ortalama 320 GB download yapabiliriz. Ama Telekom 4 GB bw veriyor. Aslında sistem böyle işliyor.
Verilen bandwith ten hız olayını bulmak çokta mantıklı değil.

Örneğin insanlar genellikle şöyle hesaplıyor;

Anlık 512 kBit/sn den de aylık toplam GB'a şöyle gidiyorlar;
1 sn. de maksimum 512 kBit,
yani aşağı yukarı saniyede 0.5 MBit,
60 ile çarpın dakikada 30 MBit,
60 ile çarpın saatte 1800 MBit,
24 ile çarpın günde 43200 MBit,
30 ile çarpın ayda 1296000 MBit,
megabyte'a çevirmek için bölün 8'e 162000 MB,
bölün 1000'e aşağı yukarı aylık 162 GB.

512 kb ile ayda 162 GB
1024 kb ile ayda 324 GB
2048 kb ile ayda 648 GB
4096 kb ile ayda 1296 GB
5120 kb ile ayda 1620 GB
6144 kb ile ayda 1944 GB

Bir datacenter sunucuya 2000 GB band sınırı koyarak size 512kbps hatta 256kbps hat bile verebilir 2000 GB band verince illa 5-6 mbps hattınız olacak diye bir şart yok.

Nixcon da sınırsız band verebilir. Bir başka firmada. Bu gayet normal bir durum. Sınırsız band demek DC nin tüm hattını %100 siz kullanıyorsunuz demek değil Neticede sunucu başı veya havuz bir bağlantıdan sunuculara hız dağıtılır. Bu iş böyle işliyor.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 24.01.2008   #13 (permalink)
elik

elik's Avatar

merhaba,

banttan kastım GB değildi, anlık hattı kastetmiştim.

eğer yanlış değilsem nixcon her makine başına 10mbit hat veriyordu. diğer datacenter'lara 1 veya 2mbit için ödeyeceğimiz fiyata nixcon'dan 10mbit alabiliyoruz.

ben hiç nixcon'da sunucu barındırmadım ve bunun mantıklı açıklaması nedir? diğer firmalar bunu sağlayamazken onlra nasıl sağlıyor. nasıl oluyor da 10mbit'i bu kadar ucuz verebiliyorlar.
Old 24.01.2008   #14 (permalink)
fatihunal

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

Alıntı:
elik tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
merhaba,

banttan kastım GB değildi, anlık hattı kastetmiştim.

eğer yanlış değilsem nixcon her makine başına 10mbit hat veriyordu. diğer datacenter'lara 1 veya 2mbit için ödeyeceğimiz fiyata nixcon'dan 10mbit alabiliyoruz.

ben hiç nixcon'da sunucu barındırmadım ve bunun mantıklı açıklaması nedir? diğer firmalar bunu sağlayamazken onlra nasıl sağlıyor. nasıl oluyor da 10mbit'i bu kadar ucuz verebiliyorlar.
Sitelerinde eskiden beri; Port Hızı: 10mbps .... Bu ethernet portunun hızı
Bir de Taban Bağlantı: 10mbps yazıyor. Taban bağlantı yerine havuz bağlantı yazabilirlerdi. Fakat, milleti keklemek için havuz bağlantı yazmıyacak kadar kötüler ne yazık ki. Bununla beraber hiç bir DC bir makinaya 10 mbps hat verecek kadar deli olamaz.

Size şöyle bir soru sorayım; "Bir ürünü zarar ederek satmazsınız değil mi? En azından geliş fiyatına verirsiniz değil mi?"

Nixcon da PLESK, Helm, Cpanel vs. gibi paneller ve Windows Lisansı bedava.
Ben de SPLA bayisiyim ve windowsun geliş fiyatları işlemci başına 15 USD civarından başlıyor. Bu bağlamda windowsu en az 15 USD den vermek gerekli değil mi? Ama nixcon da bedava????? Bu nasıl oluyor? Microsoft 'a bir telefon açıp SPLA olup olmadıklarını sorabilirsiniz

Bunun yanı sıra PLESK 'e gelecek olursak;

PLESK 30 domain = 12 EUR (Aylık kiralama usulü bayi geliş fiyatı)
Power Pack = 10 EUR (Aylık kiralama usulü bayi geliş fiyatı)

En kötü şartlarda 20 EUR 'ya vermeniz gerekli ...

Bu sonuçlardan bile ortada bir çakallık kokusu sezmemek mümkün değil.
Old 24.01.2008   #15 (permalink)
aspcibertan

Yer: KOCAELİ

Açıkçası fatihunal'ın yazdığı çoğu bilgiyi yazacaktım ama nixcon konusundan artık illallah dediğimden yazmadım. Artık geldi yani bu konulardan gırtlağa kadar. Güzel açıklamış fatih arkadaşımız. Aynen anlattığı gibi olay.
telekomdan 1 gbit hat alırsanız (kapasite olarak, yoksa zaten Telekom herkese 1 gbitlik fiber çeker ama o kadar hat vermez.) mbit başına 33 aylık ytl ye mal olur size. 10 mbit hat verirsem bu olur 330 ytl. peki 4 gb ram, çift çekirdek makineyi 400 e nasıl verebilirler size, lisanslar ile beraber? ya da 2 gb lık makineyi 335 e

sürümden mi kazanıyorlar sizce?
Old 24.01.2008   #16 (permalink)
elik

elik's Avatar

Bilgilendirdiğiniz için saolun arkadaşlar.

Ben nixcon firmasını sizler gibi uzun zamandır tanımıyorum. Yaklaşık bir yıldır duyuyorum adlarını. Sunucuyu koyacak bir datacenter ararken duymuştum adlarını. Yanlış değilsem r10.net'te görmüştüm. Haklarında oldukça fazla dedikodu olduğu için yeri gelince sormak istedim.
Old 24.01.2008   #17 (permalink)
aspcibertan

Yer: KOCAELİ

o zaman r10 u takip etmeye devam et derim ben sana
http://www.r10.net/dedicated-co-loca...yine-down.html
bak neler olmuş şeffaf firmalara bakmanı tavsiye ederim.
Old 22.02.2008   #18 (permalink)
Punisher999

Punisher999's Avatar

Şu aralar içimi en çok sıkan konu bu. Yıllarıdr hayal aşamasındaki projemi nihayet finale yaklaştırdık.
En önem verdiğim konular : 1 - güvenlik 2 - hız 3 - destek.

Öyle bir yer olsun ki kafamız rahat olsun, bir sıkıntı yaşadığımızda mümkün olduğunca hızlı çözüm üretebilsinler vb. vb.

Maddi kısımdaki rakamları kestiremiyorum ama bütçe anlamında elimden geleni yapacağımdan dolayı fiyat/performans anlamında kimleri önerirsiniz? Takribi rakamlar nasıl? Güvenliği nasıl sağlıyorlar vb. vb.

server olarak daha önce başka bir projede IBMden yana hareket etmiştik. Bu konuda da önerileriniz olabilir mi ek olarak..
(.net ve SQL server 2005 tabanlı projemiz)
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Old 28.02.2008   #19 (permalink)
MuTReFT

MuTReFT's Avatar

Yer: Bursa - İstanbul

27 Şubat 2008 tarihi ile hacklendiğini, tüm müşterilerinin adres telefon ve tc kimlik numaraları kullanıcı şifreleri dahil hackerların eline geçtiğini öğrendiğim firma (

Tüm müşteri yönetimini web sitesinin altında bulundurup (http://www.nixcon.com.tr/adm) "adm" (admin paneli) klasörünün güvenliğini dahi sağlayaman hosting firması, gerçekten çok üzücü

Umarım bir an önce gerekli tüm önlemleri alırlar.

Konu ile ilgili Google dan araştırma yapılırsa, kimler tarafından gerçekleştirildiği bulunabilir.

Mesaj MuTReFT tarafından 28.02.2008 (03:05) yeniden düzenlendi.. Açıklama: kelime hatası, ekleme
MuTReFT şu an çevrimdışı  
Old 28.02.2008   #20 (permalink)
eKuzu

eKuzu's Avatar

Yer: İstanbul

Bu sistem net konusunda sizi uyardığımı hatırlıyorum.
Yanıt

Etiketler
data center , dedicated , server , sistem net , sunucu

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi