Zoque.Forum
»
Networksolutions ile domain aratmayin
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Networksolutions ile domain aratmayin
domain alimi veya satisi ile ilgilenmiyor olsak bile, cogumuz bir domain adinin mecvut olup olmadigini kontrol etmisizdir. Bugün okudugum ilginc bir haberin dogrulugunu kontrol etmek üzere hem Namecheap hem de Networksolutions üzerinde bir alan adi aramaya karar verdim.
Öncelikli olarak, alan adinin mevcut olup olmadigini kontrol etmek icin namecheap üzerinde arattim. domain bostaydi. Daha sonra ayni alan adini networksolutions.com sitesi üzerinde kontrol ettim. Buraya kadar hersey normal, alan adini satin almadan networksolutions sayfasini kapattim. Fakat ayni alan adini, namecheap üzerinde bir kez daha kontrol ettigimde, [b]domainin artik mevcut olmadigini gördüm. Whois bilgileri network solutions sitesinin alan adini satin aldigini gösteriyor. Yani bu domaini satin almak istiyorsam, networksolutions sitesi üzerinden kaydetmek zorundayim. Kod:
Whois server Version 2.0 domain names in the .com and .net domains can now be registered with many different competing registrars. Go to http://www.internic.net for detailed information. domain Name: MYCOOLDOMAINNAME.COM Registrar: NETWORK SOLUTIONS, LLC. Whois server: whois.networksolutions.com Referral URL: http://www.networksolutions.com Name server: NS1.RESERVEDDOMAINNAME.COM Name server: NS2.RESERVEDDOMAINNAME.COM Status: clientHold Updated Date: 04-feb-2008 Creation Date: 04-feb-2008 Expiration Date: 04-feb-2009 >>> Last update of whois database: Mon, 04 Feb 2008 14:48:04 UTC <<< Mesaj metsatöll tarafından 04.02.2008 (15:48) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Networksolutions ile domain aratmayin
İki gün önce bu olay benimde başıma geldi. Private olarak domain kaydetmem gerekiyordu, ilk önce godady den baktım alan adı boştu. Ardından networksolitions den baktım yüksek fiyat verince godady e geri döndüm ve alan adının networksolitions tarafından alınmış olduğunu gördüm.
İlginç gerçekten, böyle bir durum etik mi? Yapmalarına hakları var mı?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
aslında network solutions'ın yaptığı domain'i kendi adına kaydetmek değil, sadece sizin almanızı sağlamak için bloke etmek. 2 haftalık süreçten sonra tekrar domain boşa düşüyor. tabi register.com veya network solutions'dan 35 dolar falan civarına alabiliyorsunuz bu bloke edilmiş domainleri.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
godaddy'den domain alırken de dikkat edin. eğer domaininizin yüksek hiti varsa süresi bitmesine yakın godaddy kendisi yenileyebiliyor. tabi yenilerken kendi adına yeniliyor ve domain elinizden çıkıyor. kendisi sattığı için süresi bitmesine yakın size haber de vermeyebiliyor. başımdan geçen bir olay değil duyum üzerine konuşuyorum. bu konuda tecribesi olan varsa duymak isterim.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!